perjantai 26. elokuuta 2016

Arkiasun piristys: koriste-essu

Tein tämän koriste-esiliinan tunikasta, jonka kesällä ostin Pomarkusta kirpparilta. Tälläisellä voi piristää tylsää päivää (ihan sen tekemiselläkin jo) - tai saada asuun jotain uutta. En kyllä tätä ihan tähän asuun aikonut, mutta en ruvennut vaatteita tämän takia vaihtamaan johonkin muuhun.


Kuvittelin kyllä ostaessani käyttäväni vaatetta tunikana, mutta se ei tuntunutkaan hyvältä kotona, minulle sopimattomien mittasuhteiden takia.


Laitoin tunikan poikki kainaloiden alta. Alaosan takaosasta leikkasin keskeltä viipaleen pois, eli muotolaskosten välisen alueen. Siitä sain kangasta huolitella essun yläosan. Nauhoista tuli tuollaiset töpöt, koska tarkoitukseni oli laittaa tähän nappisysteemi. Mutta koska totesin pystyväni solmimaan nuo tyngät, niin jätin homman siihen, ainakin tällä kertaa. Kangas kyllä olisi riittänyt pitkiinkin solmintanauhoihin, mutta halusin hieman säästää sitä, jos vaikka siihen tunikan yläosaankin joskus sattuisin tarvitsemaan sitä:)


Minulla on jo pitkään ollut suunnitteilla erääseen mustaan mekkoon tehdä mustasta pitsistä koriste-esiliina. Saa nähdä tuleeko sitä joskus tehtyä. Luullakseni se lisäisi kyllä mekon käyttöä. Mutta täytyypä tätä oranssiakin sen kanssa joskus kokeilla.

8 kommenttia:

 1. Sinä se jaksat kaikkea kehitellä :) Kyllähän se mieltä piristää kun keksii jotain inspiroivaa tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi joka päivälle olla jotain tämäntapaista tekemistä, niin pysyisi vähän valoisammalla mielellä:)

   Poista
 2. Hieno ja pirteän värinen essu siitä tuli.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hauskimpia tekemisiä juuri tälläiset pienet jutut:)

   Poista
 4. Oikein kaunis ja pirste tosiaan. Mulla ei taidakkaan olla yhtään puoliesiliinaa. Äiti käytti sellaista koko lapsuuteni, mutta hänen essut taitaa olla vielä kotona tai fasterilla. Pitäisi joskus yrittää tehdä sellainen. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa ei minullakaan ole ollut yhtään puoliessua käytössä ennen tätä. Feresiin ja kansallispukuun tietysti puoliessut kuuluvat, mutta niitä ei tähän lasketa. Olen itsekin miettinyt kauan jonkin essun tekmistä ihan arkikäyttöönkin, mutta muita en vielä ole saanut aikaiseksi, kuin tämän:)

   Poista