tiistai 16. elokuuta 2016

Helppo huppu huovasta

Tämä huppu valmistui tosi nopeasti, sillä siinä on vain yksi sauma takana. Ja mitään saumojen huolittelua ei tällaiseen tarvita, ellei koristelun vuoksi halua niihin jotain laittaa, kuten minäkin sitten omaani laitoin nuo punaiset ompelut.


Olin joskus  kirppikseltä ostanut mustia ja harmaita huovanpaloja. Mustaa oli enää pikkutilkut jäljellä. Tästä harmaasta meillä tehtiin joskus nalle ja nyt tätä oli sitten jäljellä tuollainen huppuun sopiva pala.Aivan aluksi näin tietysti mielikuvissani mustasta huovasta tehdyn ja kauniita kirjontoja täynnään olevan hupun... mutta arki nyt on yleensä vähän... harmaampaa. Tähänkin vielä haaveilen jotain lisäkoristusta, mutta voi olla etten silti rupea enää tämän kanssa sähläämään, sillä se voisi pilata homman.


Idean tähän hupun malliin sain joskus Novita-lehdessä olleesta, puikoilla kudotusta, hupusta. Malli oli minusta silloin kiva, mutta kuvasta niin vaikeasti hahmotettava, että minun piti vanhasta lakanasta tehdä mallikappale, jota saatoin sovittaa päähäni nähdäkseni millainen malli oikein on. Tämän huopahupun leikkasin kylläkin ihan ilman mallia tuosta vaan, mutta idea on sama, eli "solmintanauhat" tulevat tuolta otsan päältä alas leuan alle.


Tämän jutun kuvat tämä "harmaahilkka" otti itse,  koska varsinainen kuvaaja oli kaupungilla silloin. Kyllä oli hankalaa yhdessä ovenvälikössä jakkaralla keekoilla ja yrittää saada jotain kelvollisen tapaista...  Kuvia kehystää harmaakehyksinen peili, jonka sain joskus ystävältäni Ukista:)

8 kommenttia:

 1. Itse en ole yhtään käsityöihminen, mutta tuo huppu on kiva ja nuo punaiset ompelut reunoissa piristävät sitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se punainen sitä tosiaankin piristää. En kyllä vielä tiedä minkä kanssa voin tätä käyttää... Ei oikein taida sopia takkeihini. Mutta tekeminen oli kivaa:)

   Poista
 2. Hyvää huomenta Harmaahilkka :D Tuo hilkka on kuin jostain sadusta...tuli mieleen. Hieno tuo peili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaahilkka ja punahilkka:) Punahilkka ja susi oli lapsuuteni lempisatu, jota setäni minulle kertoi. Äiti arveli, ettei hän muuta satua tainnut osatakaan:)

   Poista
 3. Hyvin harmaahilkka onnistui. Hyvän näköinen huppu ja varmasti ihanan lämmin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja jos tuo nyt villaa on, kuten ainakin kuvittelen, niin ei olisi sähköinen. Se minua varsinkin tekokuituisissa päähineissä ärsyttää, kun tukka sähköistyy joskus tosi paljon.

   Poista
 4. Kiva huppu. :) Ja varmaan lämminkin jos on villaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin ainakin niin. Käytännön kokemus puuttuu vielä:)

   Poista