lauantai 13. elokuuta 2016

Millainen ihminen perusti kirppiksen?

Enossa on pieni kirppis S-marketin vieressä. Olin pari kertaa aiemmin käynyt sen ikkunoita katsastamassa ja halunnut joskus päästä sinne sisäänkin. Aukioloajat olivat niukat. Sitten eräänä päivänä sinne pääsy oli mahdollista. Tulimme paikalle muutamaa minuuttia vaille aukeamista ja jo tuli ihmisiä sieltä poiskinpäin. Pääsimme sisälle ja teimme ostoksia. Minäkin sen toisessa blogissani olleen mekon ostin.


Kirppis on siis Parempi Arki ry:n ylläpitämä ja sen taustalla olevat  voimavarat ja tarkoitus jäi kiinnostamaan minua jo silloin, kun vain sen näyteikkunoita katselin. Yhdistyksellä on tien toisella puolella toisetkin toimitilat muuhun toimintaan. Ajattelin ensin, että kai tuo yhdistys on vaikkapa sellainen työttömien ylläpitämä. Sitten yhden kerran huomasin kirpparin eteistilassa seinällä jonkun rukouksen kirjoitettuna ja tuumin, että joku kristillinen taho siinä kenties taustalla onkin tai ainakin sille myötämielistä väkeä.

Kun olin kirpparilla käynyt, ryhdyin tuumasta toimeen selvittämään minua kiinnostavaa asiaa. Netistähän löytyi yhdistyksen nettisivu ja facebook-sivukin. Ja niistä tietysti perustajan nimikin: Anna-Liisa Pieviläinen. Hänestä ja yhdistyksestä oli tehty juttu Karjalaiseen. Juttu oli julkaistu sarjassa Kohtaamisia ja siinä Yrjö Laakkonen käy tapaamassa erilaisia ihmisiä. Laitan tähän linkin Parempi Arki ry:n facebook-sivuun, sillä jos haluat lukea tarinan yhdistyksen perustajasta ja siitä,  kuinka auttajastasta itsestään tuli autettava, niin selaa facebook-sivulla kesäkuun 1. päivän kohdalle. Siinä on luettavissa Karjalaisessa ollut juttu. Minusta se erittäin mielenkiintoinen ja puhutteleva.

6 kommenttia:

 1. Kirppikset on aina olleet mun sydäntä lähellä, siitä asti kun niitä joskus 80-luvulla alkoi tulla..uskollinen asiakas olen niillä ollut sekä taloudellisten syiden kuin myös idean takia. Vajaan vuoden olin myös ihan työssä helluntaisrk:n kirppiksellä, kun asuimme toisella paikkakunnalla ja kuuluimme silloin helluntaisrk:n.Luin tuon tarinankin ja kyllä Jumalan teot ovat ihmeellisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minä olen kanssa käynyt kirppareilla jo nuoresta tai lapsesta asti. Silloin alkuun ei ne olleet niin kaiken kansan juttu, eikä kaikki varmasti oikein pitäneet arvossa kirpputorilta ostettua. Porissa oli jo 70-luvulla Pelastusarmeijan kirppari ja siinä tuli aikanaan paljon käytyä. Sitten sinne tuli 80-luvulla LKA:n (nyk. Fida) kirppis. Itse en ole koskaan hommissa ollut missään kirpparilla, vaikka sellainen on minua jonkin verran kiinnostanut. Tykkäisin touhuta vaatteiden kanssa:)

   Poista
 2. eno on mulle tuttu paikka, viime aikoina en ole siellä enää käynyt.Facebookissa en ole, niin en pysty lukemaan sitä tarinaa, en jaksa roikkua siellä ja se sitoo itseäni niin paljon, että en siksi halua olla siellä. Eilen käytiin täällä kirppiksellä ja tänään kun on Lietopäivä, niin käydään parilla kirppiksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole facebookissa, mutta tuon jutun pääsee lukemaan facebookittomatkin tuosta linkistä:) Kyllä ne kirppikset minua kanssa aina kiehtoo.

   Poista
 3. Kirpparilla on kiva käydä, vaikka ei mitää ostettavaa löytyisikään niin paljon tulee muistoja lapsuudesta. Tollanen meilläkin oli, tehtiin sitä ja tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti minäkin sillä silmällä tavaroita katselen. Joensuussakin Mammuttitori on iso kirppis ja siellä on iso nurkkaus myös huonekalua ja kaikenlaista vanhaa tarvikettakin varten. Niitä käyn yleensä ihan mielenkiinnosta katsomassa. Ja onhan sitten varsinaisillä kirppispaikoillakin sellaista, joka tuo lapsuuden mieleen.

   Poista