lauantai 6. elokuuta 2016

Sieniä ja sammalta

Joku niissä vain kiehtoo. Sammaleet näyttävät niin pehmeiltä ja niiden kosteus niin virkistävältä. Sienetkin ovat jotenkin salaperäisellä tavalla kiehtovia. Kai se on niiden monimuotoisuus, sillä usein haluan löytääkin vähän erikoisempia sieniä kuvattavaksi.


Kelpaavat ne tavallisetkin kuvauskohteiksi:) Näitä sitä metsässä kaikkein eniten näytti olevan.


 Nämä ne on tosi pieniä. Voi verrata kuvassa epätarkkoina häilyviin puolukanlehtiin...
Ja alla vähän isomman kokoluokan sieni. Mittakaavana minun kumisaappaani.Kun suuntasin katseeni tähän ottaakseni siitä kuvan, se löyhäytti sisuksistaan kuin savua... Se oli varmaankin sitä itiöpölyä. Kuvaushetkellä "savutus" oli jo ohi.
Tämä puolestaan toi ihan mieleen jotkut puunsyykuviot. Teki mieli melkein kokeilla, onko tuo kova vai pehmeä... sillä niin puiselta se näytti. Kokeilematta se kuitenkin jäi.
Tämä lymyili ihan tienpielessä.
Minua on monesti kiehtonut tämä ojanvierustalla ja osittain vedessä oleva sammal. Valitettavasti kuva ei anna siitä samaa näkymää, kuin se paikanpäällä on.


 Ja tässä pieniä "sammaleenkukkia".


Joskus pitäisi se kamera hakea aivan heti, eikä jättää sitä kuvaa huomiseen... Silloin tyttären "heinänteon" aikaan, oli pihalla yhdessä kannossa hyvin erikoinen "sieni".  Ihmettelin, että mitä siellä kannon päässä on, kun näytti aivan keltaiselta. Lähelle kun menin katsomaan, näytti kuin joku olisi heittänyt perunamuusit siihen. Joku sieni se kuitenkin oli. En viitsinyt heti hakea kameraa, kun ajattelin, että ehtii sen huomennakin. No, eipä ehtinyt. Kun seuraavana päivänä menin katsomaan, oli kaikki keltainen poissa ja "sieni" oli muuttunut aivan tummanruskeaksi. Mikähän lie sekin ollut.

Mutta tässä vähän nostetta... tai litistystä... 


... ihan kuinka vain haluaa:) 8 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Sienet ja sammalet ovat kuvauksellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sienissä kun on niin monenlaisia ja sammaleet taas on yleensä niin raikkaan näköisiä.

   Poista
 2. Hienoja kuvia sienistä ja sammaleista! Itse kävin yhtenä päivänä, oliko se jopa eilen..., poimimassa vähän kanttarellejä, mutta ne olivat niin "kuraisia" ja hiekkaisia, että jouduin niitä tavallista kovemmalla kädellä perkaamaan, sitten paloittelin, lopuksi huuhdoin siivilässä, valutin ja laitoin pakasteeseen. Lieko muutaman päivän kova voimaisista sateista johtunut tuo kuraisuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin juuri niin. Meillä tytär keräsi kangasrouskuja muutama päivä sitten ja minä sitten keitin ne. Pakastimeen nekin menivät nyt. Pieni satsi kanttarelleja odottaa vielä tuolla metsässä, että ne haettaisiin. Ja niitä ei sitten laiteta pakastimeen, vaan paistetaan:)

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Ihanat noi pikkuruiset sienet tuolla puolukoitten alla :)
  En ihmettele että sinua kiehtoo tuo veden alla oleva sammal. Se kuvakin on niin kiehtova ja varmasti luonnossa monta kertaa kiehtovampi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin taas, kun oli sumuista, lähdin kumisaappaat jalassa kuljeskelemaan ja yritin saada kuviin yhtä sammalikkoa:)

   Poista
 4. Hyvät ja kauniit kuvat. Teillä on paljon sieniä, meillä on ollut niin kuivaa ettei sieniä ole. Minusta ne sienet punnertaa kiven pois. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vanhin neitokainen ollut nyt innostunut sienien keruusta. Kangasrouskuja ja kanttarelleja on kerännyt. Itselläni ei nyt ole ollut innostusta keruuhommaan, mikä olisi joskus tuntunut ihan kummalliselta, etteikö innostusta siihen olisi. Sentään rouskut keitin ja osallistuiin kanttarellien perkuuseen (ja ihmettelin kai ihan ääneenkin, että on aika hullua... nähdä mokoma vaiva pienen hetken tähden, kun ne syödään).

   Poista