sunnuntai 21. elokuuta 2016

Maalaismuori kävi kaupassa

Autohan on siis edelleen poissa pelistä.  Perjantaina laskeskelimme isännän kanssa, että siitä onkin jo kaksi viikkoa kun kävin kylillä... Isäntä sitten kysyi, huvittaisiko minua lähteä nyt kauppakäynnille. No, olisi tavalliselle, tai vaikka linja-autollakin isännän kanssa, mutta ei sellaiselle mikä minulle oli tarjolla: Eli itsekseni linja-autolla. Kahdesta menee kahden maksu... joten tulisi ruoka-ostoksille aika paljon lisähintaa... Lähdin sitten kuitenkin, vaikka ei huvittanutkaan, sillä onhan isäntä jo useamman kerran asioinut tässä välillä.


Olin edellisenä iltana tullut katsoneeksi Ely-keskuksen sivulta niitä linja-autojen vyöhykerajoja.   Sieltä sivuilta löytyi koko itä-suomen alueen pysäkkikohtainen kartta ja se pikkutien risteys, josta me kyytiin noustaan,  jäi juuri sille paremmalle puolelle, eli minusta kahdella vyöhykkeellä selvittäisiin Lieksaan ja matkan hinta olisi 6 euroa.  No, kun pääsin autoon, sanoin kuljettajalle, että miten asia minun mielestäni on (isännältä välillä otettu 6 e, toisinaan 8e), mutta kuski oli eri mieltä. Hänellä oli kone käden ulottuvilla ja se näytti, että 8 e... Kun vähän intin ja selittelin asiaani, että vyöhykeraja on kyllä tuossa aivan lähellä Joensuuhun päin, otti hän sen maksun, joka oli mieleni mukainen.  Mutta sitten hän matkalla selitteli niitä vyökerajoja, kuinka ne menee ja missä auto näyttää niiden vaihtuvan... Takaisin tullessa puolentoista tunnin päästä, oli sama kuski. Sanoin, että ottaa nyt sitten sen minkä katsoo oikeaksi... Otti 8 e. Minä vain mietin, että mitä hyötyä moisista tarkoista vyökekartoista on, kun ne ei sitten pidä yhtä käytännön kanssa. Asiakas ei siis voi tietää tarkalleen hintaa, vaikka kuvittelee olevansa rajan sisällä...  Tytär tuli samoihin aikoihin Enon suunnasta ja samantapaiset selitykset oli hän niistä rajoista saanut. Hänellä meno- ja tulomatkoilla on ollut eri hinnat. Mietin ihan, että laittaisinko palautetta sinne Ely-keskuskeen (tai liikennöitsijälle) näistä monimutkaisuuksista. Sillä jos ne kuskit on oikeassa, niin monimutkainen se systeemi sitten on ymmärtää - näin maalaismuorille ainakin.


No, saatiin ruokaa kumminkin.  Mulla olisi siellä kaupungilla ollut vähän "löysää aikaa", mutta se  linja-automaksuhommeli vei jotenkin sen vähäisenkin innon mihinkään. Hiukan yritin mielenvirkistykseksekseni vaatteita Citymarketissa hypistellä, mutta eipä sekään kiinnostanut nyt. Kävin sentään kahvilassa ja sitten teinkin ne ruoka-ostokset: mahdollisimman "kevyttä"  - siis kannettavaksi. Mutta olihan minulla vastaanottajat ison tien varressa, jotta ei minun tarvinnut niitä itsekseni kaikkia kotiin laahata:)

Omassa autossa joku osa oli perjantaina Joensuussa katsottavana. Saa nähdä mitä siitä sitten kuuluu. Kovin korkealla toivo ei sen suhteen enää ole.

15 kommenttia:

 1. Laita ihmeessä palautetta kun näköjään on niin monenlaista käytäntöä. Jos kulkisi joka päivä edestakaisin niin sehän tekisi jo 4 €/pv ja 20 €/ 5 pv eli paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siitä tulee kyllä aikamoiset summat. Ja itseasiassa sainkin intoa laittaa sen palautteen juuri äsken:)

   Poista
 2. Kyllähän tuollasen palvelun tulis olla niin selevää ja selkeetä, ettei asiakkaan tarvis alkaa kyselemmään mitä maksaa. Eikä missään tapauksesa meno- ja tulomatkat voi olla erihintaset jos sammaa reittiä auto kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tosiaan on ollut outoa, että miten voi meno- ja paluumatkatkin olla eri hinnoin, kun reitti on aivan sama.

   Poista
 3. Voi, olipas se kylillä käynti hankalaa... Harmi. Siinä voi tosiaan tulla olo että maalaismuori asioilla, kun oli niin pitkä aika viime kerrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maalaismuoriolotila tulee ihan siitäkin, kun linja-autolla menee kauppareissuun, oman auton sijasta. Tänään kaivelin vanhojen lastenrattaiden rungon esiin, sillä siinä kulkee ostokset ison tien ja kodin väliä mukavavimmin;)

   Poista
  2. Niin tosiaan, linja-autollahan muorit kulkevat. Pitäisi vielä laittaa huivi leuan alta kiinni, niin jo kävisi muorista.

   Poista
  3. Niinpä:) Jos olis kylmempi sää, niin tällä muorilla olisi voinut ollakin se huivi päässä... tosin ei ihan leuan alta kiinni varmaankaan. Joskus, erittäin harmoin, olen muuten pitänyt huivia ihan niinkin... ja saattaisin pitää enemmänkin, mutta kun ei oikein tahdo kehdata...:)

   Poista
 4. Kyllä tuo bussilla kulkeminen on kyllä kallista... ex-avioliitossa piti käydä kaupassa bussilla tai pyörällä, kun meillä ei ollut autoa...yhdessä asuinpaikassa oli kauppa sen verran kaukana, huonoilla ilmoilla ja talviliukkailla aina bussilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kallista ja hankalaa. Meilläkin kun matkaa kauppaan lähes 30 km...
   Aikanaan sitä tuli asuttua aivan kauppojen lähellä, niin siellähän saattoi helposti poiketa milloin mieli teki.

   Poista
 5. Matkustamisesta puheen ollen, kirkkonummella asuva siskoni jos tulee tänne Turkuun, niin hän joutuu menemään Hesaan ja sieltä sit Turun junaan, kun Kirkkonummella ei pysähdy enää junat, harmittavaista tuommoinen edestakas matkustaminen. Sulla on hienot kuvat, etenkin nuo usva kuvat.Siellä sitä puolukkaa on paljon, ajateltiin käydessä Joensuussa poimia Ilomantsista päin puolukkaa kotia, vaikka on meilläkin päin täällä hyvät puolukkapaikat lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo junamatkustaminenkin on tosiaan muuttunut melko hankalaksi. On lipunostokiemurat ja sitten just tuo, ettei junat pysähdy. Aikamoista vekslaamista matkustus siskollasikin sitten. Jostain kuulin, tai luin, että se junaliikenne täälläpäin(esim. Vuonislahteen) jatkuisikin vielä vuodenvaihteen jälkeenkin. Puolukoita en ole vielä kummemmin kerännyt, paitsi yhden pikku satsin. Toivottavasti riittää hyviä säitä, että tulisi kerättyä vähän pakastimeenkin.

   Poista
 6. Laita palaute, kyllä matkan samanhintainen pitäisi olla kumpaankin suntaan. Pikavuorolla on kalliinpi, mutta nyt ei ollut kyse sellaisesta. On se aika urakka käydä kaupassa, tulisipa auto kuntoon. Kuvasta päätellen oli sentään hyvä sää, meillä satoi aika reippaasti perjantaina ja tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva kulkureitistä on joskus aiemmin otettu, mutta ei onneksi satanut silloin perjantainakaan, vaikka sateenvarjon varoiksi mukaan otinkin. Eilen kun neito tuli Enosta, (kun piti yksi kirja käydä hakemassa), niin hän toi tullessaan taas sapuskoitakin ja silloin sääkin oli aurinkoinen ja lämmin. Ratasrunko oli kätevä ostosten kärräämiseen:) Palautetta sainkin aikaiseksi laittaaa eilen sinne Ely-keskukseen.

   Poista
 7. Quantum Binary Signals

  Professional trading signals delivered to your cell phone daily.

  Follow our signals right now and make up to 270% per day.

  VastaaPoista