torstai 22. syyskuuta 2016

Kirppikset on oikeita "arkimuseoita"


Siis tarkoitan hyvässä mielessä. Eilen meillä oli isännän kanssa pitkästä aikaa Joensuusssa ihan pelkkä kirppiskierros.  Tarttuiko haaviini mitään? Kyllä ja ei...


Kirppisreissun innoittamana piirustelin jotain samantyylistä...


Nimittäin otin kyllä Kontissakin koriini tuunauspisteestä muutamia ompelukaavoja, sitten oli muutamat pyyhepitsit ja vielä useampi kerä lankoja kirjontaan tai virkkuuseen. Näitä siellä aikani kanniskelin - ja vein ne takaisin. No, miksi sitten?  Nyt ei ollut syynä rahakaan, vaan se, että rupesin miettimään, etten taida tarvita niitä kaavoja kumminkaan, enkä taida saada niitä pyyhepitsejä mihinkään ommeltua, enkä taida saada aikaiseksi noilla langoillakaan mitään... muuta, kuin että ne kaikki jäisivät pöydälleni pyörimään entisten kasojen päälle tai siihen lähistölle ainakin. Samanlaisen ajatuskuvion seurauksena vein takaisin senkin neulekirjan, joka otin koriin Mammuttikirppiksellä, jonne seuraavaksi menimme.
Siellä peränurkassa ei ollut nyt mitään kiinnostavaa ja se oli minulle pettymys. Sieltä suunnistin Mammutin toiseen nurkkaan, jossa on kaikenlaista isompaa tavaraa, kuten huonekaluja. Niitä tykkään käydä aina katselemassa ihan vain mielenkiinnosta, koska siellä on ihan museotavaraakim. No, mitä mielenkiintoista siellä nyt oli?
Esimerkiksi sellainen ompelukonepöytä, joka kuului äidin Singeriin ja jota minä käytin myös koulupöytänä... Sitten oli ompelun apulainen, eli sovitusnukke. Vieläpä sopivan kokoinenkin. Kun sitten kiertelin myyntipöytiä siellä muualla, niin sielläkin on hyllyjä, joissa on vanhaa kamaa. Näin niitä lapsuuteni vihreitä juomalaseja, jotka oli alunperin sinappilaseja. Ja sellainen Kolibri-metallirasiakin oli  jossain pöydällä, joka äidillä oli nappirasiana. Vitriinissä oli esillä sellainen sininen lasikulho, joka oli joku isännän synttärilahja menneiltä ajoilta... Ja joka jo lähes parikymmentä vuotta sitten laitettiin muun muassa jonkun tavaranvähennyksen yhteydessä pois... Jotkut tavarat vähän kirvelee, kun niitä kirppiksellä näkee. Eipä kuitenkaan kaikkea voi säilöä, eikä kaikkea haalia.
Niin ja olihan siellä vitriinissä sellaisiakin Grapponia -juomalaseja. Ne olivat kirkkaita. Meillä on muutama ruskea, jotka äiti joskus meille jostain kirpparilta hankki.Oli vähän kumma kirpparikierros, mutta olihan tuo vaihtelua tavalliseen arkipäivään. Isäntä sentään toi kotiinkin asti jotain lehtiä ainakin, vaikka hänkin teki sitä samaa, että vei jotain takaisinkin...

Hyvä oli nyt matkaa tehdä, kun ei tarvinnut miettiä kulkeeko auto... Auto, joka noin viikko sitten ostettiin (Mazda 6),  kulki mukavasti.  Kuva ostopäivältä. Nuorimmaiset olivat heti autoa tutkimassa. Arkitouhua sekin.10 kommenttia:

 1. Kyllä kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja ja kaikki nuo vanhat tavarat ovat ihania. Sinä osaat näköjään piirtääkin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja noista aarreaitoista löytyisi kyllä paljonkin kaikkea kivaa, mutta tila ei anna myöden säilytellä. Semmoinen oma museo olisi kiva:)

   Poista
 2. Joskus on mukava tehdä ihan vaan kirppiskierros. Mullakinon joskus tapana kerätä koriin kaikkea kivaa ja sit kun on vähän aikaa kierrellyt niin palaankin takaisin palauttamaan tavarat enkä välttämättä ostakkaan mitään :)
  Auto on oikein tyylikäs, mikäs sillä ajellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinäkin teet tuota samaa, että palauttelet takaisin jo koriin kerättyä:) Pelkkä katselukin on tosiaan ihan hauskaa välillä.

   Poista
 3. Usein ne kirppiskäynnit ovat lapsuuden muisteloita. 70-luvun arkitavara on myytävänä. Onneksi vielä siellä, ettei museossa. 😉 Hieno auto, onnea. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niin, helpolla pääsee fiilistelemään lapsuuden ja nuoruuden aikoja. Ja vaikka nuoremmillekin tai isännälle kertomaan, että tuommoinen mulla tai meillä oli... Monet tavarat on semmoisia, ettei niitä ole muistanutkaan lainkaan, mutta kun sitten näkee taas, niin huomaa tavaran tutuksi.

   Poista
 4. Tosi hieno maalaus!

  VastaaPoista
 5. Hienot maalaukset! Olisikin tosi ihana idea kuvittaa blogi omilla piirroksilla (jos olisi noin hyvä kuin sinä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sepä voisikin olla hauska idea:) Tosin, yleensä minulla lentää useimmat piirrokset jo alkuvaiheessa roskiin... Tai sitten loppuvaiheessa kun rupean väriä laittamaan piirrokseen. Tämän jutun kuvitus oli mielenkiintoien poikkeus tavalliseen siis. Ehkä se johtui siitä, että oli tuollaisia pieniä yksittäisiä kuvia vain eikä paineita onnistumisesta.

   Poista