lauantai 10. syyskuuta 2016

Pieniä arkisia ilonaiheita

Niitä on ulkona pihalla...
...niitä löytyy kirppikseltäkin...


90-luvun alun kansio Eläinmaailma-lehtiä sekä Onnistu ommellen -kansio samalta aikakaudelta ilmaislaatikosta. Samoin valkoiset kankaat.

Keltainen pitsikoristeinen pyyhe, samoin valkoinen pitsikoristeinen sinikirjailtu vohvelipyyhe, harmaa t-paita, vaaleanpunainen pallokynttilä sekä kengät ostotavarana kahdelta eri kirppikseltä.
Ompelukansiossa on muutamia hyödyllisiä ohjeita ja kaavoja, kuten suora hame ja housujen kaavat. Tuon aikakauden housuissa onkin luultavasti minulle paremmin sopivat housumallit. Nykyhousuissa on niin matalat vyötäröt.


Tuossa vohvelipyyhkeessä on minusta kaunis kirjailu.


  Eniten innostuin noista kengistä.


...ja pientä ilonaihetta, jopa kaupan edestä maasta. Tuo oli pudonnut maahan kaupan edessä olleesta istutuksesta. Tuleekohan tästä jo oikein tapa, että tämmöiset noukin mukaani:)


Ja lisäänpä tähän vielä linkin tyttäreni blogiin, jossa on näkyvissä myös kaunista: puumetallikivi.blogspot.fi/auringonlasku

12 kommenttia:

 1. Kivoja ilonaiheita ja komeita auringonkukkia teillä. Jollen aivan väärin muista niin meidän lapsille tuli noita Eläinmaailma-lehtiä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina nippa nappa ehtiikö auringonkukat aukaista kukkansa. Kiiruhdin sitten ottamaan kuvan siitä, ennenkuin kylmät sen vie. Mullakin on joku hämärä mielikuva, että olisin joskus nuorena (80-luvulla) tilannut joksikin aikaa tuon lehden.

   Poista
 2. Kirpparilöydöt aina piristävät. Kauniita yksityiskohtia olet löytänyt luonnosta. Tuo kärpässienikuva on tosi kaunis, harmi että noin kauniit sienet ovat myrkyllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kärpässieniä täällä on tänä vuonna näyttänyt olevan aika paljonkin. Kun ne sitten isoksi ehtii, eivät enää ihan niin kauniita olekaan.

   Poista
 3. Hienot kengät aitoa nähkaa, hyvä löytö! Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ja kengät oli vielä hyvän tuntuiset jalassakin:)

   Poista
 4. Hienot löydöt tosiaan. Teilläkin vielä ruusu kukiin vaikka syksy on näin pitkällä. 😊 Iloa ja valoa ensiviikkoonki. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin:) Tuo on kyllä mainio ruusu. En muista oliko se Hansaruusu kenties, vai kurttulehti? Monta vuotta meillä ollut ja tänä kesänä viihtyi niin, että kasvatti enemmän uusia varsiakin.

   Poista
 5. Ihana tuo vohvelipyyhe <3
  Parempi katkennut kukka maljakossa kuin maassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli hauska ja värityskin kiva. Tuo on kyllä totta, että onhan se aina parempi, jos kukka saadaan maljakkoon, kuin että maaassa vain lojuisi:)

   Poista
 6. Kaikkea kivaa olet löytänyt kirppikseltä,vaikka ei siellä ole kuin 2 kirppistä,mutta tavarat ja vaatteet vaihtuvat,vein äitini varastosta löytö puotiin sukset,teleskooppi onget,tyttöjen luistimet,ynm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Aika usein tulee noilla kirppiksillä käytyä ja usein jotain tulee ostettuakin. Nyt tällä viikolla oli Löytöpuodissa vaatteiden paikkoja muuteltu, niin menee taas jonkin aikaa että tottuu. Minäkin usein niitä hameita ja mekkoja katselin, niin nyt ne olikin nostettu katonrajaan... Saa olla melkoisen kiinnostunut jostain, että viitsii ruveta pyytelemään niitä sieltä alas nähtäväkseen.

   Poista