tiistai 18. huhtikuuta 2017

Merkillinen vastaus

Vuosia sitten, kun isäntä oli nuori mies, hän käveli Jyväskylässä mietteissään. Hänen askeleensa olivat suuntautuneet Harjun puistoon ja ajatuksensa Jumalan puoleen. Hän oli pettynyt ja mietti miksi asiat eivät olleet menneet  kuten hän oli toivonut?  "Miksi näin piti käydä?"  Hän ajatteli, ettei lähde puistosta ennen kuin saa Jumalalta vastauksen kysymykseensä. Siitä olisi voinut tulla  hyvinkin pitkä odotus... mutta niinpä ei käynytkään nyt!  Hänen luokseen tuli puistossa joku ihminen ja ojensi vaatimattoman näköisen kortin, itse askarrellun. Kortti oli sydämen muotoinen, kaiketi jostakin postikortista leikattu. Molemmin puolin korttia oli liimattu pienet tekstit, jostain leikatut nekin. Tuo vaatimaton kortti antoi enemmän, kuin mitä sen tekijä varmaan koskaan on osannut aavistaakaan.Tuo  nuorimies sai kaipaamansa vastauksen - ja se oli Jobille annettu vastaus:


Montakohan korttia sen tekijä lie tehnyt ja jakanut... ja moniko niistä on tallessa. Tuo silloisen nuorenmiehen kortti on yhä tallessa, vuosikymmenten jälkeen.  Ja yhä se puhuu siihen liimatulla tekstillä sekä vaatimattomuudellaan. Jumala toimii monin tavoin... Me emme aina saa tietää, tämäkö vaikuttaa, vai tuo, mutta Jumala tietää mitä tekee.Ja tänäänkin, vuosien jälkeen, voi vastauksen löytää myös tästä jakeesta: "Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat." Room. 8:28

Fredrik Wislöff Rukouskirjani: "Niinpä minun on pakko uskoa, että sillä, mitä minulle on tapahtunut, on tarkoituksensa... Se ei siis ole onnettomuus, ei onnettomien asianhaarojen yhteensattuma, vaan se on eräs vaihe suunnitelmassa, jonka Jumala viisaudessaan on laatinut elämälleni."

8 kommenttia:

 1. Ohhoh, olipa jännä tapaus ja rukousvastaus! Jumala todella toimii monella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli. Aivan tuntematon ihminen sen kortin yllättäen antoi.

   Poista
 2. Aika hauska tapaus ja puhutteleva kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatimatonkin voi olla yllättävän puhutteleva, kun se oikealla hetkellä annetaan.

   Poista
 3. Mahtoikohan kortin tekijä tietää, miten Jumala häntä käytti ja miten tärkeä hänen askartelutyönsä oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaankaan tullut tietämään sitä, sillä oli aivan tuntematon ihminen. Se on aika jännä, että noin tietämättäänkin voi olla toiselle jollain lailla avuksi.

   Poista
 4. Jumala toimii todella eri tavalla. Minusta se on puhutteleva kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella ihmeellistä ja puhuttelevaa, että Hän voi toimia niin monin tavoin.

   Poista