sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Harmaan talvipäivän seisaus...


Lumen, jään ja pakkasen vallassa kaikki.


27 kommenttia:

 1. Teillä on enemmän lunta, meillä vain ohuelti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä niin paljon, että metsässäkin pääsisi halutessaan vaikka hiihtämään. Itse tosin en ole suksilla ollut tänäkään talvena.

   Poista
 2. Liityin lukijaksi. Selvittelen sukuni historiaa ja isovanhempani ovat lähteneet pohjois-Karjalasta Pielisjärven seudulta Viegistä/Kylänlahdelta. Satutko asustelemaan niissä maisemissa? Seutu on minulle tuntematonta, olen syntynyt Tampereella ja vieläkin asun samoilla kulmilla. Leppoisia talvipäiviä Sinulle sinne esi-isieni maille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva:) Kappas, jopas sattui, että täälläpäin ovat sinun juuresi! Minun juureni puolestaan on siellä Tampereen ympäristössä; äiti Luopioisista, isä Vesilahdesta, itse synnyin Kangasalla ja sisko Lempäälässä. Eräs tädeistäni piti pitkään Tampereen kauppahallissa lehtikioskia. Kauppahallin historiasta kertovalla sivulla se mainitaan yhtenä vanhimmista yhä palvelevista liikkeistä: http://www.tampereenkauppahalli.fi/kauppahalli/historia (eli ent. Tyynen Kirja- ja lehtipiste). Nimi tosin on muuttunut omistajien myötä. Nuo mainitsemasi Lieksan alueet ovat tuolla Lieksan pohjoispuolella, me taas asumme täällä Lieksan eteläpuolella. Mieheni täti oli 1950/1960-luvun vaihteessa Viekissä opettajana. Mukavaa talvea sinnekin:)

   Poista
  2. Tuo tieto Kauppahallin lehtikioskista oli siellä sivuilla monen vuoden takainen, mahtaneeko enää kumminkaan olla toiminnassa...

   Poista
  3. Kun puhuit tuosta Viekistä, niin oletko kuullut siitä Viekin mummosta...muistaakseni sen niminen, joka valmisti itse lääkkeitä...isäpuolellani oli ollut jalassa luumätä ja ne Viekin mummon lääkkeet olivat saaneet sen paranemaan, kolo hänellä oli kyllä jalan luussa...

   Poista
  4. Löysinkin siitä netistä tietoa...

   Poista
  5. En muista kuulleeni. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitäsikin kysyä joltakulta, joka on täällä ikänsä asunut.

   Poista
  6. Otin vielä puheeksi meilläkin sen "Viekin mummon", ja tyttökin sanoi sen kuulostavan jotenkin tutulta ja itsestänikin rupesi tuntumaan se "Viekin mummo" tutuilta sanoilta, mutta muu hänestä ei.

   Poista
  7. Ai Sessekin tuntee Viegi-nimen?? Niiltä seuduilta on lähtöisin ainakin oma Myttynen-sukuni ja taitaa Myttysiin liittynyt Tervojenkin suku olla niiltä nurkilta. Pitänee perehtyä syvemmin suvun arkistoihin. Muistan Kauppahallin lehtikioskin. Huomenna olen menossa Kauppahalliin tapaamaan lapsuudenystäviäni 60-vuoden takaa.

   Poista
  8. Sessen sukukin on Pohjois-Karjalasta:) Vaikka minä olen täällä parikymmentä vuotta asunut, niin en kovin hyvin kuitenkaan Lieksaa tunne eikä nuo sukunimet tunnu tutuilta minulle, mutta kun tapaan joitakin paremmin tietäviä, niin yritän muistaa kysellä noista nimistä. Tuo kylän nimi on nykyään muodossa Vieki. Varmaan vanhoissa asiakirjoissa on ollut Viegi?

   Poista
 3. Onpa ihanan kauniita talvisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihteeksi oli kiva ottaa kuvia, vaikka näpit meinasi jäätyä:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mukava välillä taas ulkonakin kuvia ottaa, vaikka lämpötila oli vähän turhan kylmä:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. :) Aurinko ei tänään näyttäytynytkään lainkaan.

   Poista
 6. Teillä siellä on niin tutun näköistä :) että pitää liittyä ihan lukijaksi.
  Tosiaan lunta riittää, eikä sitä oikein enää jaksa ihaillakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tykkään näistä maisemista. Kun aikoinaan muutin tänne, juuri kaukaa siintävät vaarat ihastutti minua kovin ja tykkään niistä edelleenkin. Lumesta puheenollen, nytkin olisi meillä pihassa kolattavaa. Kestää keväällä varmaan pitkään, ennenkuin tuo kaikki taas sulaa...

   Poista
 7. Oi miten ihania talvikuvia, niin kauniita♥ Kiva kun on kunnolla lunta! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoista sinistä hämärää:) Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 8. Onko nuo kaikki viehättävät pienet rakennukset sinun pihastasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Sininen ja vaaleanpunainen on leikkimökkejä. Punainen tosin niin iso, että siellä voi aikuisetkin oleskella, ikäänkuin kesäinen vierasmaja samalla. Nämä ovat isännän tekosia:)

   Poista
  2. Voi miten ihanaa! Sinulla on niin kaunista siellä.

   Poista
 9. Upeat kuvat ja hieno sinisyys. 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vaihteeksi kiva ottaa kaukana näkyvistä vaaroistakin kuva, vaikka ei ollutkaan kirkkaat näkymät:)

   Poista