maanantai 29. tammikuuta 2018

Sinne meni...

Noin kirjoitin tänään yhdelle muistikirjani sivulle otsikoksi. No, mikä sitten meni? Vanhin neito
puoleksi vuodeksi muille maille... Aamulla lähti junalla Joensuusta Helsinkiin klo 5.15 ja näihin aikoihin  pitäisi olla matkansa määränpäässä; Ranskan Toursissa. Koko päivän on saanut matkustaa. Minä ja isäntä ei osattu tänään ruveta mihinkään.


Minulla "soi" jossain vaiheessa päässä eräs laulunpätkä:  "...Joku kertoi hänen nousseen koneeseen, toinen junaan taas astuneen... mulle sama on kuitenkin, pois on..."
Neitosen pitkän matkan mahdollisti opiskelupaikkansa järjestämä opiskelijavaihto. Nyt sitten vain odotamme viestiä, että on päässyt ihan majapaikkaansa asti ja  saisi vihdoin levätäkin matkastaan.

Kuvat ovat neidon ottamia hänen aiemmalta reissultaan, kun oli kolme viikkoa Saksassa viime keväänä. Sekin reissu oli opiskelijavaihtoa.12 kommenttia:

 1. Turvallista matkaa tyttärelle ja antoisaa opiskelu! Varmasti on upea kokemus:) Tsemppiä kotijoukoille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaankin on ihan antoisaa, kun pääsee siihen arkeensa siellä kiinni.

   Poista
 2. Ihana reissu tyttärellä edessään♥ Äitikin nyt vaan ruhoittuu♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on:) Ja totutaan mekin vähitellen siihen, että ettei tule tänne viikon tai kahden välein.

   Poista
 3. Sellaista se elämä on... Ensin poikaset lentävät pois pesästä ja sitten laajentavat lentoreittiään pitkin muita maita vierahia... Vaan onneksi poikkeavat välillä kotipesässäkin :) Meillä varsinkin vanhin poika on paljon ollut ulkomailla, työharjoitteluissa ja opiskeluissa...ja tytön koko perhehän oli vuoden Espanjassa. Tyttö taitaa olla siellä nytkin, tosin vain lomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin tässä muistellut juuri tuotakin tyttäresi Espanjassa oloa. Itsepä mekin olimme innostamassa neitoamme lähtöön, mutta kun lähdön hetki alkoi olla käsillä, se ei tuntunutkaan enää yhtä kivalta. Mutta totutaan sitä tähänkin.

   Poista
 4. Voi, teidän teidän tunteet oikein hyvin. Mulla oli sama eilen ja tänään aamulla vilkuilin kelloa, että joko voin lähettää huomenta viestin hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ei vielä ole yhteyksissä oltu, mutta jospa illalla jotain kuullaan päivän kulusta. Kenties se on ranskankielen merkeissä mennyt.

   Poista
 5. Tuttu fiilis, kun lapset lähtee reissuun niin ei osaa oikein mihinkään tarttua. Muistan ekan kerran kun läksivät niin meni viikkokin, ennenkuin edes ruoka maistui. Ja viestejä oottaa joka päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tää alku on tämmöistä, kunnes jotenkin tottuu tilanteeseen. Minä välillä nuoremmiltakin kyselen, että onko isolta siskoltaan tullut viestejä. Ja kuulemma jotain ovat viestitelleet tänäänkin:) Itsekin kirjotin viestiä sinnepäin, mutta ehtii siihen varmaan vasta illalla omissa oloissaan vastailla.

   Poista
 6. Ihana kokemus tyttärelle ja niinhän sitä sanotaan, että matkailu avartaa. Vanhemmille sen sijaan kokemus on oudompi. Ymmärrän hyvin, ettei oikein osaa tehdä mitään, kun miettii, että kuinkas hän nyt pärjää. Olkaa huoleti, varmasti pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onkin niin:) Ranskankielen parissa on tämä päivä hänellä mennyt. Laittoi välillä viestiä, kun opettajansa oli mennyt jotain kopioita ottamaan.

   Poista