torstai 25. tammikuuta 2018

Ruokarukous edelleen mahdollinen/Opetushalituksen ohjeet/Uusi Tie -verkkolehti

"Opetushallituksen ohjeet: Ruokarukous edelleen mahdollinen päiväkodeissa | Uusi Tie -verkkolehti: Opetushallitus julkaisi 12. tammikuuta ohjeet uskonnollisten tilaisuuksien ja uskonnollista ainesta sisältävien juhlien järjestämisestä varhaiskasvatuksessa."

"...ohjeistus lähtee positiivisen uskonnonvapauden näkökulmasta, jossa ketään ei saa pakottaa uskonnonharjoittamiseen, mutta tarkoituksena ei ole estää muiden positiivista uskonnon harjoittamisen vapautta, toteaa Sari Essayah."



Jäin vain itse miettimään, että millainen on ohjeistus kouluille sitten?  Joissakin kouluissa  yhteinen ruokarukous on ollut kiellettyä ja sen tilalla on jokin loru. Hiljaa mielessään voi kuitenkin silloinkin rukoilla...

8 kommenttia:

  1. Suomesta on kovaa vauhtia tulossa pakanallinen maa... Siihen aikaan kun me olimme koulussa oli vielä aamuhartaudet ja ruokarukoukset. Mies kertoi kerran, että kun hän oli 90-luvulla käymässä hammaslääkärissä, joka oli koululla, niin sieltä oli tullut keskusradiosta aamun avaus, jossa "selvännäkijä Tamara Maunonen lausuu valitsemiaan runoja"...voi pimeyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, johan on! Ajatella, että jo silloin oli sellaista. Ja huomaa kyllä, että kaikenlaista sellaista hyväksytään nykyään, mikä ennen ei olisi tullut kuuloonkaan. Tässä joitakin päiviä sitten tuli radiosta ohjelma, jossa keskusteltiin siitä, kuinka työpaikoilla voi olla työntekijöiden rentoutukseen vaikkapa joogaa tms, mutta sitten joku keskustelija totesi kristillisyydestä, että olisi outoa jos pidettäisiin rukoushetki... Silloin meidän lapsuudessa tosiaan oli ihan kunnollinen aamuhartaus kouluissa.

      Poista
  2. Kirjoitin jo pitkän litanian tähän, mutta poistin sen....koska en ole ketään ihmisryhmää vastaan, mutta teksitistä olisi joku voinut asian niin ymmärtää....siis vaikenen...:)
    Mutta Sesse sanoo hyvin, että kohta asutaan pakanallisessa maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen näin netistä uutisia katsellessani, kuinka oli eräs hotelliketju, jossa on monenlaista "hoitoa" tarjolla. Otsikon mukaan: "...tarjoaa näkijähenkiä ja enkelijumalattaria..." Kaikki muu tuntuu melkeinpä käyvän, mutta ei kristinuskon totuudet. Olisin mielelläni lukenut sen, mitä olit kirjoittanut, mutta ymmärrän kyllä sen, että muutit tekstiä. Ei tiedä, mitä ryöppyä voi saada niskaansa.

      Poista
  3. Mahdollinen päiväkodissa! Entä koulut? Käyköhän tässä tosiaan niin, että lapset lukevat mielessää rukouksen jos haluavat, vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän minäkin mietin, että onko ohjeistus sama kouluillekin? Luulisi niin, mutta kummallista on, kun ei siinä sitä mainittu. Kai se niin tosiaan menee, että omassa mielessä se varmaan yleisimmin on nykyään tehtävä.

      Poista
  4. Muistan miten jo kerhoikäisenä luettiin noita ruokarukouksia vuorotellen ja kovasti odotettiinkin että tulisi se oma vuoro ja pääsisi rukouksen lausumaan..Kovin on nykyään ohjeistettu tämä meidän yhteiskunta.. Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Miten sitä ennen "osattiin" lainkaan ollakaan, kun ei näin paljoa säännöstelty asioita... Mukavat viikonloput sinnekin:)

      Poista