maanantai 1. tammikuuta 2018

Entäs jos... olisimmekin Alaskassa?

Katselimme isännän kanssa vuoden viimeisenä päivänä, eli eilen, ohjelman Yle Areenasta, joka oli aika jännä;  entä jos meidät suomalaiset olisi siirretty sodan tieltä Alaskaan...

Operaatio Alaska/Yle Areena

Ohjelman esittelytekstissä sanotaan: "Entä jos suomalaiset olisivatkin nyt amerikkalaisia? Yhdysvallat tarjosi Suomelle sodan jaloista pakopaikkaa Alaskaan vuonna 1940. Kuvitteellinen dokumentti vie unohdetun suunnitelman loppuun."


---
Kuva on ihan täkäläinen:)


10 kommenttia:

 1. Onneksi emme ole amerikkalaisia..olen oikein tyytyväinen suomalaisuuteni..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan varmasti kaipaisimme tänne, isiemme maahaan:)

   Poista
 2. Minäkin olisin vähän ollut tuosta ohjelmasta kiinnostunut, mutta mies katsoi jotain muuta samaan aikaan. Näkishän sen varmaan areenasta vaan en tiedä tuleeko koneelta katsottua... Onneksi ollaan suomalaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli isäntä samana päivänä kuullut radiosta, kun siitä ohjelmasta puhuttiin ja siitä saatiin idea katsoa se:)

   Poista
 3. En katsonut ohjelmaa mutta ajatuksena se oli varsin mielenkiintoinen ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se ajatuksia herättävä. Siinä myös muutamat siellä nykyisin asuvat suomalaisten jälkeläiset saivat kertoa elämästään ja ajatuksistaan:)

   Poista
 4. Katselin kans ja olihan se ihan päätön ehdotuskin. Ja olis meillä lunta ja järjettömät pakkaset siellä. Onneksi ei 10 vuoden työleiri toteutunut. :) Tuosta kuvasta tulee lapsuus ja nuoruus mieleen tuolta kotitie näytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se aika outoa ollut. Lunta tosin on täälläkin, mutta nyt sataa vettä. Onneksi tie on vielä sen verran kovapintainen, että päästiin autolla kauppareissu hyvin hoitamaan:)

   Poista
 5. Ovat kyllä aikanaan kovan työn tehneet..onneksi saadaan asua täällä vapaassa Suomessa♥ Kyllä vaan on kaunista kun on tuota lunta! Mukavaa alkanutta vuotta sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuntui hienolta, kun saatiin kotomaamme 100-vuotisjuhlia viettää:) Nyt muuten täälläkin lämpöasteita jo +2... Mukavaa alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista