sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Tämä päivä ensin

En tiedä, millä mielellä te vuodenvaihdetta ajattelette. Itselleni ajatus tulevasta vuodesta on aina vuoden vaihtuessa jotenkin vaikea. Vuoteenhan voi mahtua kaikenlaista. Mutta eihän sitä kukaan pakota ajattelemaan, päivä se on tämäkin. Eletään tämä päivä ensin ja muut päivät omalla paikallaan. Halusin jakaa teille yhden lainauksen vanhasta kirjasta. Tuon tekstin aina silloin tällöin palautan mieleeni, koska se on ainakin minulle ollut rohkaiseva ja lohdullinen.

Ote vanhasta  kirjasta "Taluta tielläs, kotien hartauskirja" vuodelta 1945 ja sen kirjoittajina on "sen ajan nuorempaa papistoa", sodan kokenutta.

"PYHÄ MURHEETTOMUUS.

 Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." (Mt. 6:34)

Tätä on joskus sanottu huolettomuuden evankeliumiksi. Jeesus Kristus itse sitä meille opettaa. Tällaista opetusta ja muistutusta tarvitsemme elämässämme. Me uuvumme elämämme taakkojen alla. Eteenpäin pääseminen ajallisesti ja hengellisesti näyttää olevan mahdotonta. Vaikeuksiin joutunut ihminen näkee asioittensa ajautuneen umpikujaan, josta ei ole mitään ulospääsyn mahdollisuutta. Kilvoituksessaan voimattomuutensa tunteva ajattelee kaiken kerran kuitenkin päättyvän surkeaan epäonnistumiseen. Näin toivottomuus valtaa mielen ja saattaa johtaa sen mukaisiin ratkaisuihin.

Tavallisin syy tähän toivottomuuteen on kuitenkin se, että kasataan huomisen päivän, tulevien viikkojen, kuukausien ja vuosien huolet tämän päivän päälle. Kuriton mielikuvitus ja sielujemme vihollinen, joka tahtoo aina synnyttää meissä antautumismielialan, tuo silmäin eteen kaikki vaivat ja vastukset pitkien matkojenkin takaa. Pian se ihminen, joka antaa tällaiselle mielialalle sijaa, sortuu ajallisesti, ja pian hänen hengellinen kilvoituksensa sammuu epäuskon yöhön.

Jumalan kansalla on lupa elää päivä kerrallaan. Se katselee tätä päivää Jumalan antamana ja tuntee, että hänen avullaan ainakin se vielä läpäistään. Löytyypä tästä yhdestä päivästä paljon kiitoksenkin aiheita. Herran kansan ei tarvitse eikä se saa etukäteen kantaa tulevaisuuden vaivoja, sillä tuleviin päiviin on Jumala saattanut kätkeä loputtoman määrän omia ratkaisujaan ja aina uusia ihmeitä, jotka täydelleen tulevat muuttamaan koko elämän sisällön.

Joka päivä on odottamassa uusi armo ja voima."(Ja virreksi tekstin loppuun oli merkitty:  "Virsi 14:4-7", joka on siis vanhasta virsikirjasta.  Yllä olevan tekstin oli kirjoittanut Armas Antila.


Ote oli  kirjasta "Taluta tielläs, kotien hartauskirja/Toimittaneet Kusti Korhonen ja Erkki Niinivaara/Kristillinen palveluskeskus" vuodelta 1945. ja sen kirjoittajina on "sen ajan nuorempaa papistoa", sodan kokenutta.16 kommenttia:

 1. Tuon lauseen, kun oppisi muistamaan. Minäkin turhan murehtija..:)
  Hyvää Uutta Vuotta Sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina välillä toivonut, että olisin saanut valoisamman luonteen, mutta ollaan mitä ollaan, kaikki tarpeellisia kuitenkin:) Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle myös!

   Poista
 2. Näin se on, Herra on luvannut pitää omistaan huolen. Siunattua uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen halutaan turvautua, vaikka ei aina niitä luottamuksen tunteita olekaan:) Siunattua alkavaa vuotta sinne myös!

   Poista
 3. Hänen voimassaan, päivä kerrallaan! Näinhän se on tehtävä, vaikka oma mieli kiirehtii edelle, eikä innoissaan vaan peljäten... Olkaamme siunattuja Hänen armossaan ja voimassaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tänään, että olisi ihan ihmeellistä, jos tulevaa vuottakin ihan odottaisi, että mitä kivaa se tuo tullessaan... Ihan outo ajatus. Vaikka yleensähän sitä tulevat päivät kuitenkin tuo sekä hyvää, että pahaa. Kuten sanoit; "Hänen armossaan ja voimassaan" otetaan vastaan tulevakin vuosi:)

   Poista
 4. Monesti on tullut tulevia murehdittua. Mutta juuri nyt ei onneksi pelota, vaikka tiedän että vaikeitakin asioita voi olla luvassa. Eletään tosiaan tätä päivää ja kuljetaan rukoillen huomiseen! Hyvää ja siunattua uutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen hetki, kun ei pelota, vaikka aiheitakin siihen olisi tarjolla, on kuin ihanaa lepoa, josta kannattaa nauttia! Ja kuten Sesse tuossa yllä sanoi; "Hänen armossaan ja voimassaan" käydään tulevaankin vuoteen:)

   Poista
 5. Kiitollisuus mennestä vuodesta. Paljon oli kaikkea murhetta, mutta niistä selvittiin. Kiitos sinulle rukousavusta.😊 Tällä hetkellä askarruttaa miten selvitään raketeista "selvinpäin". Meidän koiruus oli 2017 lääkkeillä rauhoitettu, kun oli muutenkin vielä vähän"vauhko". Nyt kun vuosi ja kolme kuukautta yhdessä eletty yritetään ilman rauhoittavialääkkeitä selvitä. 😊 Siunausta vuoteen 2018 koko perheelle.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sitä ei tule ajatelleeksikaan oikein, miten kurjaa se voi olla vuodenvaide, jos lemmikki on aivan peloissaan rakettien takia. Toivottavasti menee kumminkin hyvin! Siunausta sinnekin tulevaan vuoteen!

   Poista
 6. Voi kunpa osaisikin olla aina luottavainen ja huolehtimatta. Niin monesti on jälkeenpäin todennut, kuinka turhaa oli vatvoa asioita etukäteen, kun kaikki meni parhain päin.

  Siunattua alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin kokenut, että sitä on ollut kovin huolissaan jostain ja sitten myöhemmin oikeastaan ihan häveten saanut todeta, että ihan turhaa se sellainen oli. Siunattua vuotta sinne myös!

   Poista
 7. Tuokoon tämä uusivuosi tullessaan sinne kaikkea mukavaa♥ Hyvää uutta vuotta 2018♥

  VastaaPoista