torstai 21. joulukuuta 2017

Neljä uunista ulos... ja kolme jäljellä

Tänään sain aikaiseksi tehdä lanttulaatikkoa. Olin eilen ostanut 2 kg:n lanttupussin. Kuoriminen ja paloittelukin meni odotettua paremmin, koska nuo neljä lanttua eivät olleet kovin isoja. Neljään puolen litran vuokaan sopiva satsi niistä tuli. Kun otin niitä uunista, yksi päätti liueta näpeistäni siihen hellan eteen... lattialle ylösalaisin. Ja niin olikin yksi lanttulaatikko vähemmän. No, lanttulaatikkoa ei taida meillä juuri muut syödä, kuin minä ja isäntä, joten luulisin jäljelle jääneiden kolmen riittävän.
Käytän yleensä paistotouhuissani ihan niitä isoja,  tukevia keraamisia vuokia. Nyt ostin pitkästä aikaa foliovuokia, koska niissä saa paremmin ruoat mahtumaan uuniin lämmitettäväksi.  Enpä vain nyt osannut olla varuillani näitä uunista ottaessani. Sellaisen  kevyen vuoan ottaminen uunista ei ole samanlaista, kuin tukevan keraamisen vuoan. Joku hämärä muistikuva minulla on, että joitakin vuosia sitten olisi käynyt samallatavoin. Onko muka oppia ikä kaikki...? Ehkä, jos ei pidä liian pitkiä välejä...:)

Tällaista täällä tänään. Tänään siis on noussut höyryä uunistakin. Ja keittiöharjoitusten on tarkoitus jatkua...


8 kommenttia:

 1. Harmi joskus voi noinkin käydä. Hieno koristelu laatikoissa. Käytän myös niitä foliovuokia, meillä menee kolme 2 litran vuokaa yhtäaikaa uuniin. Siinä tule kerralla koko lanttulaatikko satsi. Tai kaikkia laatikoita teen vaan ne kolme. Tänään tehtiin viimeiset laatikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin noiden laatikoiden jälkeen tein vielä lihapyöryköitä:) Ja nyt porisee arkiruoaksi hernekeitto. Meillä hella on sellainen 50 cm leveä, joten saa aina taiteilla, että sopii jouluaattona mahdollisimman monet yhtäaikaa, joita lämmittää pitää.

   Poista
 2. Meillä on pakasteessa lanttusosetta, on joskus syöty sitä ihan lisäkkeenä ruuan kanssa...saa nähdä teenkö siitä laatikkoa vai syödäänkö sellaisenaan :) Meillä ei kyllä kovin lanttulaatikollekaan ole menekkiä...Mulla on nuo ruokahommat ihan vaiheessa... onneksi eilen sain siivottua saunan ja tänään imuroitua alakerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jouluruoista nuo ihan ensimmäisiä ja sitten noiden laatikoiden jälkeen lihapullat sain aikaiseksi:) Me saimme tässä joitakin aikoja sitten monenlaisia seurakunnan ruokailuista jääneitä ruokia. Niiden mukana tuli sellaisia pötköinä olevia perunasoseitakin. Alkuun ajattelin, että säästän ne joulun perunalaatikoihin, mutta yhtä kokeiltuani tuumin, että käytänkin ne arkena. Noin sen takia, että niiden käyttö vaati minulta harjoittelua, enkä voinut olla varma lopputuloksesta. Viimeisin arkinen perunalaatikko niistä oli kyllä jo ihan hyvää.

   Poista
 3. Nam..nuo on varmasti hyviä! Voi harmi, että yksi laatikko lipsahti..mutta onneksi jäi vielä herkkua jäljelle! Minun lempijoululaatikko on juurikin tuo lanttu:) Mukavia joulunalus tunnelmia sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvää ainakin oli siinä lanttusurvosasteella ollessaan:) Aika paljon laitoinkin siirappia makeudeksi. Meillä minä ja isäntä tykätään siitä, mutta nuorempi polvi ei oikein ole innostunut. Onkohan lanttulaatikko sitten yksi perinneruoka, joka jää unholaan heidän toimestaan... Mukavaa torstai-iltaa sinnekin!

   Poista
 4. No pitipä sattua, mutta onneksi se ei ollut ainoa. Minä olen tehnyt vain bataattilaatikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan ollut se ainoa:) Bataattilaatikkoa en ole koskaan maistanut. Pitäisi varmaan kokeilla joskus.

   Poista