tiistai 19. joulukuuta 2017

Höyry nousee...

Höyry nousee... vaan ei padoista, kattiloista, eikä uunistakaan. Tänään käytiin kaupassa. Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ei ole. Minä tänä aamuna suunnittelin kauppalappuni melko huolellisesti, mutta kauppaan päästyäni, en sitten osannutkaan sen mukaan ostaa. Tuntuu siltä, että hyvä kun osaa ostaa ne tavanomaiset ruoat muutamaksi päiväksi, saati sitten  jouluun kuuluvia. Kun on ikäänkuin liikaa pähkäiltävää, menen jotenkin lukkoon, enkä osaa sitä vähäistäkään. Rupesin sitten miettimään, että onko se joulu ihan oikeasti ruoista kiinni?  Joskus nuorena pähkäilin länsirannikolla kurjaa joulusäätä, että ei se jouluilo siitäkään pitäisi olla riippuvainen.

No, ostin minä sentään jo jotain niistä aineksista, mitä joulupöytään on tarkoitus laittaa. Ja nyt isäntä lähti nuorempien kanssa kauppareissuun, kun he tekevät omia ostoksiaan. Mutta minulle selvästi sopisi sellainen paremmin, että vähän ja useammin, kuin mitä meillä nyt yleensä pitää pitkien etäisyyksienkin vuoksi noudattaa, että harvemmin ja enemmän kerralla.


Yksi mietittävä minulla oli äidin lahja. Ei sitten mitään kunnon ideaa ollut tullut mieleen. Olin jo aika epätoivoinen asian suhteen, sillä jotain pientä edes halusin hänelle laittaa. Nythän on ne viimeiset postitusmahdollisuudetkin. Ennenkuin nuorimmat tulivat koulusta, seisoskelin pöytäni äärellä, ja siinä se idea yht'äkkiä pälkähti päähän. Näin nimittäin sinistä vakosamettia ja joskus kesällä virkkamiani pitsejä ja päätin tehdäkin koristetyynyliinan. Löytyi jopa sopiva vetoketjukin. Mutta kun ompelun piti alkaa, eipä näkynyt missään valkoista ompelulankarullaa... Muistin, että viimeeksi yksi neito ompeli valkoisen keppihevosen korvia, joten heidän jäljiltään se oli hukassa. Isäntä onneksi löysi sen lankarullan:) Itse en olisi jaksanut edes ruveta suuremmin etsimään, vaan olisin varmaan jättänyt koko homman.

Ja kun pääsin sitten ompelusta tekemään, ei siinä mennyt kauaa aikaa valmistumiseen. Isäntä otti nyt lähetyksen mukaansa viedäkseen sen postiin, kun kaupungille lähtivät. Olen kiitollinen, että se idea päähäni pälkähti ja se saatiin valmiiksi ja lähtemäänkin. Olinhan kyllä jo ehtinyt jossain vaiheessa tuonne ylöspäin jonkin rukouksentapaisenkin huokaista, että äidille jotain keksisin... Kiitoksen paikka siis:)
Mutta nyt minun kai pitäisi mennä  tiskaamaan. Ehkä laitan musiikin pauhaamaan samalla...
16 kommenttia:

 1. Minä menin kauppaan ja ostoslista unohtui kotiin. Siinä olikin miettimistä. Kiva lahja äidillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Voin ihan kuvitella, että siinä riitti pähkäiltävää, että mitä siinä listassa oikein olikaan... Isäntä ja lapset tulivatkin äsken kotiin ja sain kuulla, että lähetys maksoikin kuviteltua vähemmän ja pitäisi myös ehtiä vielä jouluksi äidille:)

   Poista
 2. Kaunis tyyny tuli äidillesi! Minun äitini on jo parempien lahjojen äärellä... mutta lapsille ja lapsenlapsille on jotain pientä tullut ostettua :) Ja eräälle ystävälle vähän itse tehtyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla on muuten tuo sama, ett jos on liian paljon mietittävää yhtä aikaa, niin se vähäinenkin "aivotoiminta" jumittuu :)

   Poista
  2. Tuolla ylhäällä on tosiaan ihan toisenlaiset lahjat odottamassa... Isäntä ja lapset kun kävivät kaupoilla, niin kuulemma lapset saivat ostettua kaikki ostettavat lahjansa:) Se on hyvä se, ettei tarvitse heidän siellä montaa kertaa käydä.

   Poista
  3. Se on aika kamalaa joskus, kun pitäisi saada jotain aikaan, eikä vain tule mitään... Muutenkin niin tasaista saisi mielellään olla. Aika samanlaisia taidetaan olla:)

   Poista
 3. Hieno lahja. 😊 Kauppa on melkein painajainen. Tykkään mennä aamulla kauppaan, no siellä on laatikoita joka käytävä täynnä. Hyllyt tyhjänä. Aamupäivällä sama juttu. Iltapäivällä alkaa jo tavaraa oleen hyllyssä, mutta niin on väkeäkin. Siinä sitä hissutellaan jonossa eteenpäin. Illalla on taas hyllyt tyhjät. Näin joulun alla saa vielä seistä tosi pitkään kassajonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On just noin, että aaamulla on kaupassa hiljaista, mutta käytävillä kaikenlaista ja myyjiä sitten laittelemassa hyllyihin tavaraa. Sekin saattaa jo tehdä, että joku juttu jääkin sieltä hyllystä noukkimatta. Aamupäivä lienee kumminkin se paras, leipiäkin jo tullut hyllyihin. Väkeä täällä ei kaupoissa tavallisesti liikaa ole, mutta joulun alla on. Aattona, ja aatonaattonakin, on ihan kamala käydä kaupassa. Nytkin kai on pakko kenties aatonaattona jotain hakea, kun seuraava arki on monen päivän päässä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kovalla kiireellä tein, kun idean sain, mutta olin niin tyytyväinen, että keksin tuon:)

   Poista
 5. Suloiset tyynyt!!
  Lempeää joulun aikaa sinne Pohjolaan täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta se joulu ihan onkin, ihanaa jouluaikaa sinnekin:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. :) Toivottavasti posti ehtii kuljettaa sen hänelle jouluksi...

   Poista
 7. Oi miten upea lahja! Mukavaa joulunalus aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että siitä olisi hänelle silmäniloa. Mukavaa joulunalusaikaa sinne teillekin:)

   Poista