sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Lähdettä kohti

Katkonaisesti nukutun yön jälkeen huomasin, että se lapsilla ollut kurkkukipu, joka heissä nyt jatkaa oloaan toisessa muodossa, eli nuhana jne, on nyt minulla. Mietin väsyneenä ja tympääntyneenä, että nyt eletään tässä todellisuudessa ja tämän elämän lakien mukaan, joten siihen tyyliin on varmaankin jatkoa luvassa seuraaville päiville ainakin ja kenties viikoillekin. Näissä synkistelyissäni kumminkin otin käsiini hartauskirjan, ja luin siitä:




"Väsynyttä minä juotan, nääntyneen minä ravitsen." "Jeesus, tarvitsen taas läsnäolosi vakuutusta. Tarvitsen apuasi taivaasta, sillä olen näännyksissä... Sinä lupaat sanassasi juottaa väsynyttä ja ravita nääntynyttä. Tässä on yksi sellainen. Toteuta lupauksesi, niin minä nousen jälleen ja voin kiivetä uudelleen vuorille - vaeltamaan raikkaissa tuulissasi."  (Jer. 31:25 KR -92/Vähäsarja/Joka päivä armon suojassa)

Siinä oli jo vähän virvoitusta väsyneeseen mieleeni. Otin toisen kirjan:

"Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa riemuaan. Lähteitä puhkeaa autiomaahan, vuolaina virtaavat purot arolla. Hehkuva hiekka muuttuu lammikoiksi, janoinen maa pulppuaviksi lähteiksi." "Kun me astumme taivaan valtakuntaan ja ajattomuuden ihmeelliseen olotilaan, tulee Herramme itse meitä vastaan ja sulkee meidät hellään syleilyynsä. Hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet silmistämme ja laskee täydellisen rauhansa sydämiimme. Hän riisuu päältämme kaikki sairaudet, ahdistukset ja heikkoudet kuin vanhat vaatteet ja pukee meidät uusiin, puhtaisiin pukuihin..."  (Jes. 35:5-7 KR -92/Vähäsarja/Joka päivä lupaus kantaa)

Ja vielä se kolmas esillä ollut kirja:

"Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Joka tämän kuulee, sanokoon: "Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä." "Jos tietäisimme kuolemattomuuden salaisuuden, ei olisi yhtäkään ihmistä, joka ei pyrkisi siitä osalliseksi. Jos olisimme janoisena erämaassa ja näkisimme lähteen, ei olisi mitään, mikä estäisi meitä pyrkimästä sammuttamaan siinä janomme..." (Ilm. 22:17 KR-92/Vähäsarja/Joka päivä Jumalan kämmenellä)





Näistä minä sain virvoitusta tähän aamuun. Näistä -  ja kahvikupillisesta tietenkin. Muuten en olisi ottanut tätä konettakaan esiin laisinkaan. Nyt jatkan kahvittelua, vaikka kahvi on jo kenties vähän muuttunut karvaaksi tämän puuhastelun aikana...

Hyvää lepopäivää sinulle!

8 kommenttia:

  1. Toivottavasti olo paranee, eikä pahempaa flunssaa tule. Siunauksin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin itseasiassa yllättynyt, että kurkkukipua ei nyt enää tunnukaan. Nuorimmainen on pisimpään potenut omaa flunssaansa:( Toivon, ettei lääkärikäyntiä tarvittaisi, mutta se jää nähtäväksi. Siunausta sinunkin sunnuntaihisi!

      Poista
  2. Parane pian flunssasta. Hyvää ja siunattua maanantaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Samoin sinulle myös! Saattaa olla, että se flunssa sivuuttikin minut! Vaikka yhtenä aamuna olikin kurkku kipeä, se menikin ohi. Tytöillä kyllä on vielä kovasti nuhaa, saisi jo heiltäkin mennä ohi se.

      Poista