perjantai 1. kesäkuuta 2018

Mitä tänään: vaatehömppää, ilmaisia kirjoja ja vanha kaunokirjoitusvihko

Aamulla päätin ryhtyä tukanpesupuuhiin. Kun sain sen tehtyä ja olin vähän aikaa oleillut märkä pyyhe harteilla, oli tietysti mekon selkämyskin märkä. Heitin märän pyyhkeen pois ja aloin etsiä jotain lämmikettä harteille vähäksi aikaa. Löysin kaapista sinisen suorakaiteen muotoisen hartiahuivin. Sovittelin sitä harteilleni ja keksin, että senhän saa kiinnittymään mekon pikkuruisiin nappeihin. Pyysin sitten isäntää ottamaan vaatekuvan, koska tykkäsin yhdistelmästä. Siinä päivän vaatehömppäosa I.



Lähdimme sitten isännän kanssa kaupungilla käymään. Siihen kuului myös kirpparikäynti. Siellä ollessamme eräs tuntematon nainen sitten kysäisi minulta  jotenkin tähän tapaan, että "ollaankos sitä tanhutyttöjä?"  Kysymys johtui supikkaistani, jotka minulla nytkin oli jaloissa. Ylläni sama mekko kuin aamulla kotosalla sekä näistä kuvista poiketen lisäksi tummat, siniset sukkahousut ja ruskea bleiseri. Minä sitten selittämään, että en, vaan feresiä varten joskus olen ostanut. Ei vain sen kanssa ole tullut käytettyä ja nyt sitten muuten käytän. Siinä sitten supikkaista muutaman sanan vaihdoimme ja hän kertoi muutamat supikkaat käyttäneensä loppuun. Ja jos oikein käsitin,  niin tanhutouhuissa.

Sittenpä siihen varsinaiseen kirppistelyyn. Sielllä oli loota, josta sai ilmaiseksi kirjoja ottaa. Minä otin muutaman romaanin, joista pari ainakin oli Raamatun aiheista. Sitten oli Aleksis Kiven kirja, jossa oli mm. Seitsemän veljestä ja muitakin hänen tekstejään. Juuri tällä viikolla katselimme tyttöjen kanssa dvd:ltä elokuvaa vuodelta 1939 Seitsemästä veljeksestä. Ja tuumin, että olisi kiva saada se ihan luettavaksikin. No, nyt sain:)  Se tuossa ylinnä pinossa.



Sitten oli vielä noita muitakin kirjoja ja yksi vanha, käyttämätön koulun kaunokirjoituksen harjoitusvihko. Minulla on tallessa äitini pari harjoitusvihkoa, joita hän on käyttänyt 50-luvulla. Tämä tänään löydetty voisi olla 30-luvultakin jos nämä tiedot ovat paikkansa pitäviä. Tässä oli se hauska asia vielä, että harjoiteltavina malliteksteinä on suomalaisten kynänikkareiden tekstipätkiä. Oli siinä Aleksis Kiveltäkin pätkä.




Mitä muuta meille kuuluu. Tyttärillä alkaa huomenna loma ja odottavat saavansa silloin jo valmiiksi ostetut karkkipussit ja sipsit naposteltavikseen. Toivottavasti ne maistuvat, sillä ovat tänään ja eilen olleet poissa koulusta kurkkukivun ja kovan nuhan takia... Huomenna kuitenkin olisi pyrkimys käydä se todistus hakemassa. Toisellahan se nyt vielä on ala-aste loppukin. Äkkiä humahti se kuusi vuotta. Toinen vielä sitä sitten meiltä jatkaa.

No, aamulla minulla ei ollut yhtään sitä tunnetta, että kesäloma olisi alkamassa. Nyt on. Jotenkin nuo kirppikseltä kantamani romaanit sen tekivät. Ja niin, olihan minulla sieltä peräti yksi ostoskin: vaaleanvihreä hapsullinen vyölaukku hintaan 0,20 euroa...  Kotona sitten huomasin, että sehän onkin lasten juttu, koska siinä oli heppakerhon merkki pienessä nepparissa...



Mitäs minä siitä, itse kyllä olisi tarkoitus sitä käyttöön joskus kokeilla, jos se jonkun vyön kanssa passaa... Ja täytyisihän sen sitten johonkin vaatetukseenkin sopia:)



12 kommenttia:

  1. Kaunis hartiahuivin ja mekon yhdistelmä. Pidän itsekin sinisestä. Onneksi vaatehömppäilit :). Kirjat ovat ihania olemassa ja kesälomaan ne kuuluvat ehdottomasti ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) On se jotenkin jännää, että ne kirjat ikäänkuin kuuluvat kesään. Kai se sitä on, että ajattelee sellaista rauhallista lukuaikaa olevan enemmän siihen touhuun. Ja mitä vaatetouhuun tulee, niin tämä metsässäasuminen on varmaan vaikuttanut sitä, että ainakin kotona pukee enemmän päällensä sitä, mikä itsestä kivalta tuntuu, eikä tarvi miettiä mitä naapurit hasssuista asuista tuumii:) Joskus rohkenee sitten sitä vähän oudompaa laittaa "kylillekin".

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tykkään siitä itsekin kyllä, mutta toinen puoli asiasta on se, että se ei ole ihan mukavin vaate yläosan takia. Kangas kun ei ole joustavaa ja hihat on kapeansorttiset, niin on välillä se on ärsyttänyt. Lie tottumiskysymys:)

      Poista
  3. Kaunis asu ja supikkaat sopivat siihen täydellisesti. Keksit varmasti vihreälle laukulle käyttöä. Ei haittaa yhtään, että on lasten, ei sitä kukaan huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ainakin multa löytyisi tuon vihreän vyölaukun kanssa yhteensopiva pusero väriltään. Saa nähdä päätyykö laukkunen johonkin asuun.

      Poista
  4. Hieno yhdistelmä tosiaan tuo mekko ja hartiahuivi - ja ihanat värit niissä on! Ilmaiskirjoista löytyy joskus aarteita, on ihanaa kun joskus saa ilmaiseksikin jotain! :) Hieno kyllä tuo vyölaukkukin, vaikka sitten olisikin lapsille tarkoitettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään käyttää sinistä:) Tosin näin kesäaikaan tulee käytettyä paljon värikkäämpiä vaatteita, joissa ei talviaikaan viihtyisi. Siellä oli muutamia vanhoja koulukirjojakin, jotka sai minut ajattelemaan sellaista, mitä joskus on haaveillut, pientä kotimuseota.

      Poista
    2. Voi että, sellainen pieni kotimuseohan olisi ihana! Kannattaa toteuttaa :)

      Poista
    3. Se varmaan jää vain haaveeksi, sillä sopivaa tilaa ei meillä sille ainakaan nyt ole.

      Poista
  5. Kaunis asu ja hyvät löydöt. Minä kanssa juhlistin meidän seiskaluokkalaista kakulla, nosti matematiikan numeroa kahdella numerolla. :) Kyllä aika menee nopeasti, meillä alkaa jo syksyllä rippikoulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kyllä aika on niin kuluvaista ja nuoresta väestä sen ajankulun varsinkin huomaa!

      Poista