maanantai 3. syyskuuta 2018

Lasikulhoja

Lasikulhoja, niitäkin saatiin. Tykkäsin erityisesti  noista ruskeista. Tuonkuvioisia lasisia kahvikuppejahan oli yhteen aikaan paljonkin. Ystäväni kotonakin oli sellaiset. Jos tilaa olisi kaapeissa enemmän, saattaisin itsellenikin kirpparilta sellaiset ostaa. Niitä aina silloin tällöin kirppiksillä nykyään näkyy. Moni asia, joka oli oman lapsuuden ja nuoruuden arkista, onkin nyt jotenkin erityistä.
Kaikenlaisia kulhoja olisi ollut mahdollista ottaa enemmänkin, isojakin, mutta otin pieniä, jotka sopii hyvin jäätelön syöntiin ja moneen muuhunkin. Ruskeita kulhoja on viisi, samoin kirkkaita. Mutta kirkkaat ovat sekalaista sakkia. Siinä oli kolme vähän kookkaampaa, jotka olivat samanlaisia keskenään ja sitten  pari hiukan pienempää, keskenään erilaista.


12 kommenttia:

 1. Mulla on yksi ruskea teevati tuota sarjaa, jostain tullut tai matkaan tarttunut :)
  Jälkiruokakulhoja mulla on kolmet erilaiset, kahdet lasiset, toiset olen ostanut jo nuorena ja rikkimenneitä täydentänyt kirppikseltä samanlaisia,toiset sain tyttäreltäni ja kolmannet muoviset olen saanut joskus tädiltäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kovin sekalaista astiat ylipäätään. Jälkiruokakulhoistakin osa alkoi jo olla uusimisen tarpeessa, joten nuo tulivat sopivaan aikaan:)

   Poista
 2. Äidillä on noita ruskeita kukkakulhoja muutama,ovat tosi kivan näkösiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne on niin kivoja:) Meillä ei aikanaan ollut tätä sarjaa kotona.

   Poista
 3. Mulla taitaa olla noita kirkkaita molempia sarjoja muutamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, en tiennyt että tuota sarjaa on kirkkaanakin:) Onkohan niitä olemassa muitakin värejä kuin ruskeita ja kirkkaita?

   Poista
 4. Kävin kesällä kahvilassa, jossa jokainen tuoli, pöytä ja astiat olivat erilaisia. Siellä oli niin kaunista ja kodikasta! Ei meilläkään ole kokonaista kahviastiastosarjaa kuin juhlakäyttöön. Arkena kaikilla on erilaiset kupit :)

  Mukavan nostalgisia löytöjä teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kahvila on viehättävä; on paljon kiinnostavaa katselemista:) Meilläkin on kotona kovin sekalaiset astiat, ei ole mitenkään siihen puoleen panostettu.

   Poista
 5. Meillä oli tuollainen ruskea 12 hengen kahviastiasto tarjoilukulhoineen ja -vateineen ruskeana. Koskaan ei tullut käytettyä. Muutamalla eurolla ostin koko sarjan. Lahjoitin pois. Lahjoituksen vastaanotti eräs nainen liikuttuneena; kyynelsilmin. Olivat mökille sellaista haaveilleet yhdessä sisarusten kenassa (lapsuudenkodissaan sellainen aikoinaan oli). Minulle tuli hyvä fiilis. Astiasto meni juuri oikeaan paikkaan :) Terkuin systeri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, sullahan oli sellainen löytö. Mutta hyvin tuli sun toimittua, kun ei sitä itse käytettyä tullut ja annoit toiselle, joka tuli siitä niin iloiseksi:)

   Poista
 6. Aivan niin oli ruskeat kupit. Mulla oli alinta kirkasta sarjaa kolme kahden litran, litran ja puolen litran kulhot. Annoin ne tyttärelle. Seuraavaan sarjaan kuuluvat leipälautaset on myös.

  VastaaPoista