tiistai 18. syyskuuta 2018

Seppo Kohvakka - entinen 70-luvun rock-laulaja Dave

Olisin viime viikon keskiviikkona oikeastaaan halunnut kuunnella Eija Merilää, mutta en löytänyt hänen kasettiaan. Niitä etsiessäni torstaina löysinkin viisi Seppo Kohvakan kasettia. Otin niistä kuunneltavakseni yhden suosikkini: Kotitielllä. Tuo kasetti oli vuodelta 1977 ja soi edelleen hyvin. Ja musiikki itsessään oli mielestäni yhtä hyvää kuin aiemminkin, eli silloin kun olin hyvin paljon nuorempi... Mainittakoon vielä, että kaikissa noissa kaseteissa on ollut minulle mieluista musiikkia.




Rupesin sitten netistä etsimään erästä  kasetinkantta, jollainen minulla myöskin joskus oli. Ei sitä sattunut silmään, mutta kylläkin se tieto, että Seppo Kohvakka kuoli neljä vuotta sitten, ja päivä oli 18.9. Siksi päätin laittaakin tämän jutun julki juuri tänään. Hänestä tietoja etsiessäni löysin myös nekin tiedot, joista jotakin jo ennestään muistinkin. Seppo Kohvakka  oli ollut aikanaan kameramiehenä (Ylellä). Ennen uskoontuloaan hän oli  rock-muusikko, taiteilijanimeltään Dave ja yksi hänen senaikainen levynsä oli "Mitä sisälläni on" (1972).  Levynkannen kuvakin löytyy netin kuvahausta. Ja mikäli hänestä haluaa tietoa enemmänkin, niin netissä näkyi olevan jotakin haastatteluakin katsottavissa, ym.

Sain joskus kuulla Kohvakkaa livenäkin, sillä hän kävi joskus Pomarkussa ja lauloi rukoushuoneeellamme. Muistelen hänen kertoneen erityisestä tilanteesta, jolloin hän oli laulanut: hän lauloi vaimolleen laulun: "Koko tien hän kanssain kulkee",  kun lapsi oli syntymässä. Yritin etsiä muistikirjoistani muistiinmerkintää tuosta, mutta en  sitä löytänyt. Sen sijaan löysin tällaisen muistiin kirjoittamani sanomisen häneltä: 

"Isät eivät rakasta lapsiaan vain silloin tällöin, 
vaan heidän rakkautensa on kestävämpää laatua!"
Seppo Kohvakka
to 3.10.91


Ja muuten, tuon kasetin nimi, joka on toisena ylärivissä ja jonka nimi ei näy, on: "Terveisiä Isältä!"


16 kommenttia:

  1. En tiennytkään että Seppo Kohvakka oli sama kuin Dave! Mullakin on ollut jotain Seppo Kohvakan kasetteja ja eilen soi päässäni laulu, joka taisi olla hänen..tai oikeammin pätkä siitä: "Taivaan Isä pitää huolta lapsistaan ja voimaa antaa päivään uuteen..." Siihenhän sitä pitää luottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas ei ole niin minkäälaista muistikuvaa Davesta. Sitä en sitten tiedä, jos vaikka joku laulu olisikin tuttu siltä ajalta, mutta esittäjän nimeä en ole tiennyt. Tuo sinun mainitsemasi laulu Taivaan Isän huolenpidosta on juuri tuolla Kotitiellä kasetilla ja se onkin varmaan paras laulu siinä!

      Poista
    2. Se Dave, jota ajattelin, ei ehkä ollutkaan sama, vaan Dave Lindholm.

      Poista
    3. Okei. Hän kyllä on minullekin jonkin verran tuttu. Kohvakka "Dave" oli sieltä ihan 70-luvun alusta, jolloin itse ei vielä tullut musiikkia sillä tavoin kuunneltua. Muutama vuosi myöhemmin vasta.

      Poista
  2. Minulla myös on ollut Sepon kasetti yksi ainakin joskus,(hävinnyt johonkin) kävi hän täällä hellarissa useastikkin laulamassa, nyt hän on päässyt perille kotimatkaltaan, missä ei sairautta tunneta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tänään on ylösnousun aika" soi meillä juuri eräältä hänen kasetiltaan tällä hetkellä:)

      Poista
  3. Minulla on ollut Seppo Kohvakan kasetti. Olen kuunnellut Seppo Kohvakan lauluja,
    ne on hyviä ja rohkaisevia. Hyvää tiistaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat:) Just nytkin meillä soi hänen kasettinsa. Hyvää tiistaita sinulle myös!

      Poista
  4. Kasetteja on meilläkin mutta eipä ole enää soitinta. :) Exitiä ja Simojokea kuuntelen joskus CD:ltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan monella just tuo, ettei ole kasettisoitinta, vaikka kasetteja olisikin. Simojoki on myös minun suosikkini, hänen cd-levyjään meilläkin on:)

      Poista
  5. Muistan näitä kuuneltiin silloin joskus. Meillä taitaa vielä olla jokunen kasetti jäljellä, mutta millä kuuntelisi ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli tosiaa suosikkikuunneltavia josksus:) Nykyään minun tulee aika harvoin kuunneltua musiikkia.

      Poista
    2. Laita kasetit myyntiin esim. huuto.net tai tori.fi jos on mahdollista koska minä ainakin oastaisin : )

      Poista
    3. Se tosiaan olisi mahdollista, mutta luultavasti pidän noita vielä itselläni:)

      Poista
  6. Jos äänenlaatu om tasainen niin kannattaisi digitoida kasetit.
    Esim. täällä Turussa, kirjaastossa saa ilmaseksi varata tarvittavat varusteet millä digitoida itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muuten vinkistä. Tuota en ole tullut ajatelleeksikaan. Lieksan kirjastossakin saattaa olla mahdollisuus siihen. Ainakin jotain digitointijuttuja siellä on.

      Poista