sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Tapaus vuosikymmenten takaa: kuinka nuoren miehen asuntoasia järjestyi

Kyseessä oli nuorimies, joka nykyään on vähän vanhempi, ja tämän huushollin isäntä:) Hänen piti silloin, eli 70-luvun lopussa, saada asunto Jyväskylästä, kun opiskelupaikkakin oli järjestynyt. Asuntoa ei vain ollut helppo siihenkään aikaan saada. Eräs tuttu saarnamies kysyi sitten häneltä kerran, että millaisen asunnon hän  oikein haluaisi saada? No, tämä nuorimies vastasi sitten ihan sen toiveensa mukaan, että tietenkin yksiö kivenheiton päästä yliopistosta, vaikka sellaisen saaminen ei tuntunut mitenkään todennäköiseltä. No, sitten häneltä kysyttiin, että uskooko hän, että hän voi sellaisen saada? Hetken miettimisen jälkeen oli vastaus kysymykseen, että kyllä uskoo.  Sitten hänelle tuumittiin, että Jumala voi kyllä  sellaisen järjestää.  Laitettiinpa sitten ilmoitus lehteen, kuten siihen aikaan tapana oli. Se oli ihan yksinkertainen; ei mitenkään erottuva tai houkutteleva; ei mainostettu savuttomuutta tai tarjottu vuokraennakkoja. Niitä ilmoituksia, joissa haluttiin vuokrata asunto, oli lehdessä todella paljon, ja nuoren miehen ilmoitus siellä pienenä jossain loppupäässä.  Mutta niin kuitenkin kävi, että joku päätti valita juuri sen pienen ilmoituksen monien joukosta ja tarjosi vuokrattavaa asuntoa hänelle! Ja asuntohan oli sitten se yksiö, yliopiston läheltä. Ja se oli taatusti rukousvastaus!

Me emme voi määrätä, mitä Jumala tekee. Mutta voimme pyytää. Ja Hän voi antaa, jos Hän niin päättää.

Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä se ihminen, jolla se vuokrattava asunto oli, on ajatellut ja millä perusteella sen ilmoituksen valkannut, johon päätti vastata...




Ihminen vain on kovin hidas oppimaan, ja muistamaan... Tänä aamuna taas löysin itseni heti aamuvarhain pikku huolia vatvomasta. Siitä sitten toiseen blogiini muutaman sanan kirjoitin: Tämä päivä ensin!



11 kommenttia:

  1. Mekin olemme saaneet uskomattomia rukousvastauksia. Ne pitäisi kirjoittaa muistiin, että rukousvastauksen viipyessä muistaisin Jumalan olevan uskollinen ja vastaavan ajallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisikin hyvä idea, että ne kirjattaisiin muistiin. Jotkut jää mieliin kirjoittamattakin, mutta paljon on sellaista joka unohtuu, kun ei niitä missään ole muistiinkirjoiettuna. Niiden lueskelu olisi hyödyllistä kun odotellaan jotain.

      Poista
  2. Me olimme tänään poikkeuksellisesti Helluntaisrk:ssa hartaudessa, ja siellä saimme kuulla melkein samanlaisen tarinan. Pastori kertoi, että kun he olivat muuttaneet toiselle paikkakunnalle, jonka asuntojonossa he olivat olleet jo edeltäkäsin pitkään, eikä mitään ollut kuulunut. Joku uskova ystäväperhe, jotka olivat kaksi viikkoa lomalla lupasivat, että he saisivat olla sen aikaa heidän asunnossaan. Mutta asuntojonosta ei kuulunut mitään. Seurakunnassa rukoiltiin sen puolesta ja sen silloinen pastori oli kysynyt minkälainen asunto tarvittaisiin ja he olivat vastanneet, että 3 h+keittiö, viimeinen viikko oli vara-asunnossa loppupuolella, kun he huomasivat lehdessä pienen ilmoituksen muiden perässä, vuokrattavana 3 h +keittiö, numero oli varattuna, mutta pääsivät läpi ja katsomaan asuntoa, monta hakijaa oli ollut, mutta he saivat asunnon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja itseasiassa meillä kävi myös niin, kun miehen kanssa olimme menneet naimisiin ja etsimme isompaa asuntoa, minun pienen kolmion tilalle, kun kolme lasta oli vielä kotona. Mies sanoi, että aletaan rukoilla asuntoa 5 h+k, että jokaisella lapsella olisi oma huone ja meillä oma makuuhuone, ja juuri sellaisen saimme :) Kyllä Herra vastaa rukouksiin!

      Poista
    2. Olipas kiva kun kerroit nämä molemmat tapaukset! Se on ainainen ihmetyksen aihe, miten Jumala voi järjestää tällaisia asioita, joille ihminen ei itse enää mahda mitään:)

      Poista
  3. Olipas siinä kaunis tarina ja onnellinen loppu, kiva kun asunto aikoinaan löytyi! Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihmeellinen rukousvastaus, samoin kuin nuo, jotka Sesse tuossa yllä kertoi:) Mukavaa maanantaita ja koko viikkoa sinne myös!

      Poista
  4. Jumala rakkaudessaan johdattaa ja tekee ihmeitä pienen ihmisen elämässä :)

    VastaaPoista
  5. Johdatusta ja ihmetä täynnä on elämä.

    VastaaPoista