maanantai 26. marraskuuta 2018

Pannumyssyjä

Tulipa siskon kanssa puhe pannumyssyistä. Sain häneltä sitten  kuvia anoppinsa aikanaan tekemistä pannumyssyistä, joilla on jo melko paljon ikää. Näistä kaksi ylintä ovat minun suosikkini, mutta kivoja on muutkin; kuten vaikkapa keltainen.









Noita katsellessa tulee ihan itsellekin halu tehdä pannumyssy!

Muistelimme sitten niitäkin pannumyssyjä, jotka äiti osti meille kummallekin lahjaksi ehkä 80-luvun alkupuolella. Minulle tuli tuo kuvan mukainen punainen ja siskolle samanlainen tummansininen. Siskolla siihen kuului myös samantyylinen koristetyynypäällinen.




Nuo pienet kiiltävät pyörylät on pikkuruisia peilejä. Minusta pannumyssy oli niin hieno, etteihän sitä raskinut juurikaan käyttää.  Olisikohan kovin väärin, jos sanoisin, että kaiketi yhden käden sormilla voisi laskea käyttökerrat. Tietysti sekin vaikutti, että oli se kahvikeitin jo tullut kuvioihin mukaan, mutta toisinaan teepannu kaipasi lämmikettä. Tänään tuota kylläkin käytin, kun meillä on kahvinkeitin poissa pelistä ja on kahvia värkätty muilla systeemeillä.

12 kommenttia:

  1. Komea on tuo punakultainen pannumyssy!! Mulla on tuolla yläkaapissa talon mukana tullut omena-kuvioinen pannumyssy, joskus teekannun peittona ollut tai pannukahvin, vaikka yleensä sekin kaadetaan termoskannuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä juhlavan näköinen:) Tänään totesin että täytteet siinä on menneet vähän muhkuroille.

      Poista
  2. Oi, tuli taas niin nostalginen olo, kun katselin pannumyssyjäsi. Lapsuuskodissa keiteltiin pannukahvia usein ja tietysti myssyllekin oli käyttöä. Vintissä on tallessa koulukäsityöni, vihreä vohvelikankainen pannumyssy.Eipä ole paljon ollut käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisko nuo kätköistään löysi:) Minä en ole koskaan tehnyt itse pannumyssyä, mutta ajatuksena se on jo ollut.

      Poista
  3. Oi miten hienoja pannumyssyjä kaikki! Leppoisaa alkanutta viikkoa ja mukavaa marraskuun loppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset on olleet johonkin aikaan suosittuja käsitöitä, kun kaikki niitä tarvitsi:) Mukavaa loppukuuta ja tätä viikkoa sinnekin!

      Poista
  4. Peilikirjontaakin olis kiva joskus kokeilla, vaikkapa juuri tuollaseen pannumyssyn koristeluun.

    VastaaPoista
  5. Hienoja ovat. Meillä oli virkattu sellasia pompuloita punainen ja punapohjainen jossa vaaleita kukkia koristetikattu. Itse tein yhden omaan pannuuni joskus 70-luvun puolivälissä. En sitäkään koskaan ole käyttänyt. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan just sitä ikäpolvea, että niitten pannumyssyjen tarve alkoi olla aika vähissä, kun tuli ne kahvinkeittimet:) Mutta käsityönä olisi kyllä kiinnostava...

      Poista
  6. Voi miten kauniita pannumyssyjä. Minä muistan lapsuudessani meillä kotona oli pannumysssy ja myös naapureilla oli myöskin. Ihania muistoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollaiset voi olla oikein kahvipöydän koristus:) Meilläkin on täytynyt pannumyssyjä olla, kun lapsi olin, mutta en saa enää lainkaan päähäni minkänäköisiä meillä oli.

      Poista