keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Uuden opettelua: ryijyvirkattu harjoituskoira

Eilisellä koira-aiheella jatketaan. Varmaan aamun ajatusteni takia, tuli tämäkin mieleeni. Meillä oli lapsena ryijyvirkattu, valkoinen koira. Se oli isompi kuin tämä minun viritelmäni, ja sillä oli pienet tassutkin, mutta tuollatavoin pystymallinen sekin oli. Haluaisin joskus yrittää tehdä samankaltaisen. Mutta ensin pitää harjoitella. Löysin yhdestä virkkauskirjasta ohjeen tuohon virkkuuseen. Tuntui vaikealta tehdä sitä ihan ohjeen mukaan ja oikaisin. Luulin, että se oli ok, koska virkkaus ei purkaunut tavanomaisesti langasta vetämällä. Myöhemmin huomasin, että kun olin täytettä otukseen sullonut, lenkit olivat paikoin hävinneet, kun neule oli venynyt... Onneksi ne saattoi vielä käsin nyppiä normaaliasentoon. Mutta harjoituksia on jatkettava - ja ihan ohjeissa neuvotulla tavalla. Netistäkin ohjeita on tähän saatavilla.








10 kommenttia:

  1. Ihana. En ole koskaan ryijyvirkannu, näyttää haastavalta. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo jonkin aikaa halunnut tietää kuinka tuollaista tehdään, mutta tosiaan, kyllä se hankalalta tuntui sen ohjeen mukaan! Ehkä harjoittelu tehnee hommasta vähän sujuvampaa...

      Poista
  2. Minä olen huomannut, että mulle on uuden käsityön oppiminen jo vaikeaa, johtuneeko sitten iästä tai siitä kun stressin takia on keskittymiskyky mennyt...jopa noita afrikankukkia (joita olen nyt tehnyt) tehdessä pitää katsoa aina välillä ohjetta, vaikka luulisi että ne nyt jo osaisi ulkoa...ja osasta on kuitenkin tullut vähän erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullahan oli myös koko ajan ohjepaperi käsillä kun taannoin tein sitä sarvineuletta. Ja siltikin oli kerrokset välillä hukassa... Tuo ryijyvirkkuukin vaikutti kyllä aika hankalalta, mutta yritän kokeilla uudestaan, jos se rupeaisi sujumaan paremmin.

      Poista
  3. Söpönen! Enpä ole kokeillut ikinä tuota tekniikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Yritin äskenkin uudestaan sillä kirjan ohjeella oikealla tavalla sitä silmukkaa tehdä, mutta tuntui kovin hankalalta. Pitänee tutustua vaikka netin ohjevideoihin, jos se sitten selkenisi... Toivon niin:)

      Poista
  4. Mukavan näköistä virkkausta, pitänee joskus kokkeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen on kivan näköistä, mutta vaatii näköjään enempi opettelua minulta ainakin:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Olisi kivaa jotain isompaakin tuolla tehdä, mutta ei taida kärsivälliyyteni riitää:)

      Poista