keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Neulotut pyyheliinapitsit

Saimme syksyllä erinäisiä taloustavaroita kodista, jossa ne olivat käyneet tarpeetomiksi.  Niiden joukossa oli myös pyyhkeitä. Muutamassa oli puikoilla kudotut (siis useimmille ne neulotut... Käytän itse mieluimmin lapsena oppimaani tapaa sen sanomiseen)  pitsit pyyhkeiden päissä. Näistä tykkään erityisesti tuosta sinisestä, vaikka samanlaisiahan kaikki muutoin ovat.






Nämä lienevät jostain 70- tai 80-luvulta. Eilen satuin muuta etsiessäni löytämään vanhasta Suuri Käsityökerho -lehdestä (nro 11/1982) samanlaisen pitsin ohjeen, mutta lehden ohjeessa oli tuossa suorassa, pyyhkeeseen ommeltavassa reunassa vielä kapea virkaten tehty reikäpitsinen osuus. Ei ole muuten ensimmäinen kerta, kun löydän noista vanhoista lehdistä jotain tutunnäköistä.

---
Myös tällaisia saimme siitä mainitusta taloudesta samalla kertaa:  Lasikulhoja
Iittalan Kuusi-sarjan lasit
Kaunis kahvikuppipari

Vielä olisi muitakin saatuja, jotka voisivat kenties joskus päätyä  jutun aiheeksi. Mutta nyt on kuvien ottaminen vähän arpapeliä. Kuvan joko saa tai ei... riippuen siitä suostuuko kamera toimimaan.


10 kommenttia:

  1. Tuttua pitsiä! Sain lahjaksi v 1982 tuollaisella reunustetun vohvelikankaisen pyyhkeen. Äidin kaveri toi vastasyntyneelle pojalleni sen. Taisin ratkoa reunapitsin talteen kun pyyhe meni jo huonoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löytyi tuttu pitsi:) Varmaankin nuokin minun saamani on samaa aikaa. Pyyhkeet on vielä käytössä, vaikka jo vähän viallisia ovat. Olenkin ajatellut, että otan nuo pitsit kyllä talteen kun pyyhkeet poistuu käytöstä.

      Poista
  2. Neulotut pitsit...yleensä enemmät taitavat olla virkatut.Minä olen oppinut lapsuudessa sen neulomis-sanan käytön, niin minulle se tutumpi, vaikka kyllä muistaakseni esim. Karkkilassa asuessa jotkut käyttivät sitä kutomis-sanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja itseasiassa tulikin mieleen, että kyllä se kutomis-sanakin on jo tarttunut itsellekin välillä :)

      Poista
    2. Minullekin nuo virkatut on tutumpia. Itse en ole kylläkään tehnyt kummankaanlaisia. Kahdessa kylpypyyhkeessä on meillä jonkun virkkaamat pitsit päissä. Tuo kutomissana on oikeastaan ihan juuttunut minuun lapsuudestani, ja niin saakin olla:)

      Poista
    3. Nonni, olisin lukenu kaikki kommentit ennen vastailua... Marja Leena tuossa alla just muistelee, että ollaan virkattu! Ite oon jo sen asian mielestäni kadottanu.

      Poista
  3. Upeita. Muistatko kun 70-luvun alkupuolella virkattiin. Siinä roikku korkkiruuvin tapasia pötkylöitä. Meillä oli jumppa hyyhkeiden pääissä sellaset ja sen meille opetti Alitalon Pirjo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä sellaiset pitsit, kun meillä yhdessä vanhassa pyyhkeessä sellaiset on. Voihan nenä, just väitin Sesselle tuossa yllä, etten ole tehnyt... Ei ole mitään mielikuvaa, hatara pää:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. :) Olen miettinyt, että tuollaista voisi olla kiva itsekin kokeilla.

      Poista