perjantai 7. joulukuuta 2018

Ei tarvi olla täydellistä...

Heissan lukijani!

Vaihteeksi tämmöinen, vähän niinkuin kirjemuotoinen. Eilen nappasin yhden ajatuksen ruudulta. Sen esitti haastattelussa ollut laulaja Yona, joka minulle oli aivan tuntematon. Tässä linkki  juttuun Ylellä. Hänen ajatuksensa oli se, että asioita voi tehdä, vaikka ei ole hyvä jossain.  Hän oli opetellut nyt sellaista elämäntapaa. Hän esimerkiksi kertoi piirtävänsä, vaikka sanoi olevansa siinä surkea. Ja säesti itseään, vaikka koki, ettei ole siinä niin hyvä.

Monella varmaan on sellainen "tulppa" asioiden tekemiseen, ettei tee, koska jälki ei ole täydellistä, tai ainakin  hyvää. Minun ei sitten pitäisi tehdä mitään, koska aina on joku parempi jossakin, aina on jokin puute tekemisissäni. Mutta teen kuitenkin sitä mistä tykkään: piirrän, ompelen, kirjoitan tätä...:)

Juuri eilen isännälle päivällä sanoin, kun pullataikinaa värkkäsin, että noita yllämainittuja mieluiten tekisin. Juuri leipominen, siivous ja ruoanlaitto on kolmikko, joka ei minua innosta. Noista kolmesta jos pitäisi yksi mieluisampi valita, olisi se sitten ruoanlaitto kuitenkin. Aina vähemmän, ja vähemmän, välitän vaikkapa juuri leipomisesta. Ja sitä tulee nykyään tosi harvoin tehtyä. Onneksi nuorimmat leipovat nykyään.

Siitä eilisestä pullatouhusta; kun olin saanut mielestäni  riittävän hyvänoloisen taikinan valmiiksi, kaavin loppuja sormistani. Pistin yhden pikku kökön suuhuni siitä, ja just.... eihän taikinassa ollut lainkaan sokeria. Niinpä sitten otin kulhon uudestaan työn alle, kaadoin sinne sokeria ja yritin saada sen sinne sekoontumaan. Onnistuihan se niinkin, mutta kun sokeri suli, piti taas jauhojakin lisätä. Mutta pullaa sentään eilen saatiin pitkästä aikaa:)Tekemisiin, mihin tahansa!
T: Metsäntyttö

---Päätin vielä lisätä tänne tämän marraskuun alkupuolella tekemäni kuvan. Metsässä kävellessäni tuli mieleen ajatus, että Jumalakin tietää, miltä edessäni ollut varvikko sitä silitellessä tuntuu. Kuvan taakse kirjoitin mm: "Jumala sanoi: Minä tiedän miltä tämä tuntuu. Minähän sen tein..."8 kommenttia:

 1. Semmoista se on, että itselle on vaikea antaa arvostusta. Sinä osaat kyllä piirtää ja ommella ainakin!! Eihän ne kotityöt aina innosta...varmaan siksi kun ne on pakollisia...sama se on jos on "pakko" vaikka ommella jotain, niin ei se ole niin kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olen kanssa huomannut, että jos joku juttu on pakko tehdä, se innostaa yleensä vähemmän... Niinkuin vaikkapa se siivous tai leipominen. Jos on vapaa valinta, se voi olla joskus (harvoin) kivaakin:)

   Poista
 2. Kuulin tämän saman eilen telkusta ja ajattelin pitäskö uskaltaa piirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrä ihmeessä, jos siltä tuntuu! Ties vaikka saisit mieluisan harrastuksen siitä, kun alkuun pääsee:)

   Poista
 3. Tämä on oikein hyvä piirustus! Kättä ei ole helppoa piirtää. Väritys on hyvin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olen viime aikoina tykännyt harjoitella käsien piirtämistä. Käsi on kiinnostava piirrettävä, mutta ei ihan helppo. Tuossakin toivomisen varaa, mutta kelvollinen silti.

   Poista
 4. Hieno Piirros. Minua ei siivous innosta,mutta se on pakollinen tehtävä,mutta ruuanlaitosta ja leipomisesta tykkään kovasti ja viime päivinä olen leiponut. Se on totta ettei aina kotityöt eivät innosta ja ei ole kiinnostavia.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minusta ruonlaitto voi joskus harvoin olla ihan kivaakin, jos on jokin mieluisa ohje ja ainekset siihen ja sopiva aika siihen touhuun. Usein vain arjessa pyörii kuitenkin ne samat ruuat, joihin ei paljon mielikuvitusta tule käytettyä. Hyvää sunnuntaita sinulle!

   Poista