maanantai 24. joulukuuta 2018

Uskosta siinä on kysymys...

Kuka uskoo, että Jeesus on oikeasti ollut olemassa? Jos uskoo, eikö olisi syytä uskoa myös hänen sanojaan? Moni kenties onkin sitä mieltä, että Jeesus ehkä oli oikeasti olemassa, mutta hän oli vain joku... niin mikä mahtoi ollakaan?  Jonkun mielestä ehkä suuri opettajakin, mutta monen mielestä vain joku omituinen tyyppi, joka halusi huomioita.

Entäpä hänen puheensa? Entäpä jos niissä onkin "vinha perä", kuten sanonta kuuluu? Kristinuskoa on koitettu kovasti hävittää maailmasta, mutta ei ole onnistuttu. Se on monien tavoite nykypäivänäkin. Monen mielestä kun mitään Jumalaa ei ole lainkaan olemassa. Voi olla, ettei kukaan ihminen kykene vakuuttamaan sitä ihmistä Jumalan olemassolosta, joka tiukasti uskoo olemattomuuteen. Mutta on yksi, joka voi sen tehdä, niin ateistille, kuin sillekin, joka uskoo johonkin jumaluuteen, tai korkeampaan voimaan, - ja se  yksi  voima on Jumala itse.

Oli yksi mies, joka uskoi kyllä Jumalaan, mutta ei Jeesukseen. Hän vihasi ja vainosi Jeesukseen uskovia. Hän hankki  valtuudet raastaa heitä vankeuteen. Hän oli läsnä ja hyväksyen katsomassa Jeesukseen uskovan kivitystä.   Hänet vakuutti Jumala itse. Hänelle ilmestyi eräällä aiotulla kristittyjen vanginhakumatkalla Jeesus itse, kysyen, miksi vainoat minua? Sen tapahtuman seurauksena hän oli sokeana muutaman päivän ja hänet piti taluttaa sinne, jossa hänen piti vangituttaa ihmisiä. Hänen luokseen tuli muutaman päivän päästä ihminen, joka ei olisi halunnut tulla... koska oli tietoinen juuri siitä, millainen mies tämä oli kristittyjä kohtaan. Hän kuitenkin tuli, koska sai Jumalalta käskyn siihen. Hän sai myös valtuudet rukoilla tämän vainoajan puolesta, että hän saisi näkönsä jälleen. Ja niin tapahtui. Tästä entisestä vainoajasta tuli itsestään mies, joka julisti ristiinnaulitusta Jeesuksesta. Se mies oli Paavali, entinen Saul.

Mikä voisi vakuuttaa sinut? Sinut voi vakuuttaa itse Jumala.

Valoisaa Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, syntymäjuhla-aikaa sinulle kuka oletkin!



 Uskothan siihenkin, että kesä tulee, vaikka et sitä vielä näe?



4 kommenttia:

  1. Oikein hyvää ja siunattua joulunaikaa. Kiitos rohkaisevista ja uskoa puolustavista kirjoituksista. Jeeus sinun kanssasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino! Siunattua joulun aikaa ja Jeesuksen läsnäoloa sinulle:)

      Poista
  2. Hyvää Joulua teille sinne lumen keskelle, joulu on joka päivä, oli talvi tai kevät, kesä tai syksy, jos Jeesus on sydämmessä, siksi joulu sanaa ei ole Raamatussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin se juuri on kuin kirjoitit Pike! Hyvää joulun aikaa sinne teille:)

      Poista