maanantai 29. maaliskuuta 2021

Keväinen tapahtuma - viikunajuttu

Viikunapuun tapaus. Raamatussa kerrotaan, kuinka Jeesus palmusunnuntaina ratsasti aasilla Jerusalemiin. Mutta en nyt siitä kirjoita, vaan yhdestä muusta tapahtumasta, joka tapahtui pian sen jälkeen. Se liittyy viikunoihin.

Jeesus eräänä aamuna oli nälissään ja hän meni katsomaan tienvarren viikunapuuta, josko siitä löytyisi jotain syötävää. Ei ollut yhtään viikunaa, sillä "ei näet ollut viikunoiden aika". Olen aina ihmetellyt, että miksi Jeesus kirosi sen puun - se oli seuraavana aamuna juuriinsa asti kuiva - jos kerran ei ollut hedelmien aikakaan. Mutta - niitäpä olisi voinut puusta kuulemma löytää siihen aikaan, nimittäin varhaisviikunoita, joita tavallisesti keväällä oli, vaikka varsinainen viikunoiden aika olikin vasta syksyllä.

Lisäselvityksiin oli merkitty katsottavaksi myös pari jaetta, joissa varhaisviikunat mainitaan:

Jesaja 28:4: "...käy niinkuin varhaisviikunan ennen kesää: kuka vain sen näkee, tuskin se on hänen kourassaan, niin hän sen jo nielaisee."

Kork.V. 2:13: "Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa..." 

Otin jakeet tähän v. - 33/-38 Raamatusta. Mainitut lisäselvitykset kerrottiin viikunapuun tapaukseen  Raamattuversiossa: "Jumalan kansan Pyhä Raamattu". Yhtä hyvin siitä olisin voinut jakeet ottaa, mutta otin tutummasta. Melkein samoin sanoin sanakäänteinhän ne molemmissa olivat.

Jeesuksen niiden päivien ohjelmasta luin Markuksen evankeliumin luvusta 11. 

---



Täällä ei mennä puista tuoreita viikunoita napsimaan, eikä välttämättä kaupastakaan.  Kai kerran olen tuoretta saanut maistaa, kun tytär niitä oli joskus kaupasta löytänyt. En muista tuliko niistä edes kuvaa silloin otettua. Ainakaan ei löytynyt. Niinpä sitten on tyytyminen näihin vanhoihin kukkakuviin... kuin kuivattuihin hedelmiin:)  




2 kommenttia:

  1. Kauniit kukkakuvat! Minäkin olen aina ihmetellyt tuota kohtaa Raamatussa. Mutta sattumalta juuri vähän aikaa sitten näin varmaan Instagramissa, kun joku oli jakanut ajatuksen siitä, että Jeesuskin koki siinä nälkäkiukkua. Ja tosiaan kun hän joutui kokemaan kaiken ihmisyyden, niin tietysti nälkäkin tuli ja nälkäkiukku saattoi sillä kertaa iskeä. Minusta aika lohdullinen ajatus, kun minulle tulee nälkäisenä kaikki mahdolliset oireet, pää lakkaa toimimasta, heikottaa ja saatan ärsyyntyäkin helpommin. On lohdullista ajatella, että niissäkin tilanteissa Jeesus ymmärtää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on hyvä saada huomata, että samoja juttuja Jeesus koki:)

      Poista