keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Toissapäiväistä nuotiotouhua

Tätä oli toissapäivänä. Nuotio savusi nuorimmaisten tullessa koulusta. Pääsivät heti makkaranpaistoon.

Tätä piti olla jo lomalla, mutta se vain jäi, vaikka makkaratkin oli ostettu valmiiksi. No, eka koulupäivä loman jälkeen oli parempi, kuin ei ollenkaan. Nyt oltiin sentään tosi aikaisessa, koska yleensä me vasta toukokuussa... Mutta nyt tätä avitti tyttärien ahkerointi: he loivat lumet nuotiopaikalta ja raivasivat myös polun sinne lumen läpi. Nuorin oli aloittamassa hommaa! Joten pitihän sitä sitten tähän ruveta muutenkin:)


8 kommenttia:

 1. Makkaroiden paistaminen nuotiolla on niin kivaa ja makkaratkin maistuvat niin erityisen hyville. Nuotion äärellä oleminen on mukavaa yhdessä oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta tuli ihan hyvä mieli, että saatiin se nuotiohetki pidettyä. Ja kun nyt paikkakin on raivattu, on varmasti helpompi toisenkin kerran siihen ruveta.

   Poista
 2. Kiva nähdä tunnelmallisia kuviasi nuotion ääreltä. Nuotiolla on aina mukavaa. Me otamme välillä eväät mukaan hiihtoretkille ja syömme niitä sitten jossain laavulla nuotion ääressä. Makkaraa ei viitsi joka kerta paistaa, mutta ainakin juomme kahvit ja nuotio lämmittää mukavasti. Mutta viimeksi oli niin jäätävä tuuli, ettei nuotiokaan paljon lämmittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin alkuviikosta kun me tuota tehtiin, oli tosi sopiva sää siihen; ei ollut liian kylmä. Nyt tänään on kyllä kaunista ja aurinko paistaa, mutta on pakkasta ja viimainen tuuli. Nyt ei olisi ollut kiva kököttää nuotion ääressä.

   Poista
 3. Meidän piti kerran tässä talvella paistaa makkaraa meidän laavulla, mutta silloin oli kaikki niin märkää, ettei saatu kunnon tulta siihen nuotioon, lopulta mentiin sisälle ja pistettiin makkarat mikroon..ei siis ollut kovin nautittava makkaran paisto ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyi onneksi jotain kuivia puunpalasia sytyteltäväksi. Ja onneksi oli tarpeeksi lämmintä oleskella siinä nuotiotouhussa. Muttta kun sitten seuraavana päivänä minäkin söin uunissa grilivastuksilla "grillattun" yhden ylijääneen makkaran, niin ei se kyllä ollut lainkaan yhtä hyvä niin.

   Poista
 4. Nuotiolla oleminen on mukavaa ja nuotiolla paistetut makkarat
  maistuu tosi hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on tosiaan suuri ero, nuotiolla niistä tulee hurjasti parempia. Paistoin seuraavana päivänä yhden ylijääneen makkaran sisällä uunissa grillivastuksilla, eikä se ollut hääppöinen siten.

   Poista