perjantai 5. maaliskuuta 2021

Kun miehen jalat eivät koskettaneet maata...

Mark. 2:1-12. Halvaantunut mies. Ensin hänelle julistettiin synnit anteeksi. Sitten hänelle sanottiin: "...nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." "Mies nousi heti, otti vuoteensa ja meni pois kaikkien nähden. Kaikki hämmästyivät tästä, ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Tällaista emme ole ikinä nähneet." 

Jätän nyt sen ihmettelevän ja Jumalaa ylistävän kansanjoukon sinne talon edustalle, ja lähdenkin sen entisen halvaantuneen mukaan... Hän kävelee aivan typertyneenä kaikesta. Ilo kuplii hänen sisällään ja se on pyrkimässä juuri ulos. Ja kohta se purkautuukin ulos heleänä, vapautuneena nauruna! Mies kävelee, hyppelehtii ja nauraa ääneen; ylistää Jumalaa suureen ääneen kävellessään. Hänellä on kaksinkertainen syy kaikkeen iloonsa: synnit ovat anteeksi annetut, ja tuli terveys. Minusta ihan näyttää, että mies kulkee ns. jalat ilmassa. Ennen hänen jalkansa eivät koskeneet maata, vain vuodetta. Nyt ne ovat ns. maasta irti ilon tähden:) 

Näin minä sen  kuvittelin. 




"Muutamien päivien perästä Jeesus meni jälleen Kapernaumiin. Kun hänen kuultiin olevan kotona, kokoontui paljon väkeä, niin että he eivät enää mahtuneet oven edustallekaan. Jeesus julisti heille sanaa. Hänen luokseen tuotiin silloin halvattua, jota kantamassa oli neljä miestä. Kun he tungokselta eivät päässeet tuomaan häntä Jeesuksen luo, he purkivat he katon siltä kohdalta, missä hän oli. Tehtyään siihen aukon, he laskivat alas vuoteen, jossa halvattu makasi. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi halvatulle: "Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi." Siellä istui muutamia kirjanoppineita, jotka ajatttelivat mielessään: "Kuinka tämä näin puhuu? Hän pilkkaa Jumalaa. Kuka muu kuin Jumala voi antaa syntejä anteeksi? "Jeesus tunsi kohta hengessään, mitä he ajattelivat, ja sanoi heille: "Miksi te ajattelette sellaista mielessänne? Kumpi on helpompaa, sanoako halvatulle: 'Sinun syntisi annetaan anteeksi', vai sanoa: 'Nouse, ota vuoteesi ja kävele'? Mutta jotta te tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on maan päällä valta antaa syntejä anteeksi, niin" - hän sanoi halvatulle - "minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." Mies nousi heti, otti vuoteensa ja meni pois kaikkien nähden. Kaikki hämmästyivät tästä, ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Tällaista emme ole ikinä nähneet."  Markus 2:1-12 JKR




Kun aamulla nousin ylös, ajattelin vähän niin, että jaksanko mitään lukeakaan. Mutta se on tullut huomattua, että lukiessa voi kuitenkin jokin ennalta arvaamaton kohta jotenkin puhutella. Nyt se oli tämän miehen tapaus. Se taisi kolahtaa siinä kohtaa, kun tekstissä  oli, että mies meni pois kaikkien nähden ja rupesin miettimään sen miehen menemistä ajatuksineen. Mies itse voisi sanoa tietysti minulle, ettei se noin mennyt, vaan vaikkapa niin, että hän itki ilosta... No, oli miten oli.  Tämä tapaus toi iloa ja ihmetystä miehelle, kaikille sen nähneille. Ja tänä aamuna minullekin,  joka en mitään osannut odottaa. Jeesus voi yllättää.





4 kommenttia:

  1. Minuakin on juuri viime aikoina puhutellut ja ilahduttanut tuon miehen tapaus. Että hänellä oli tosiaan kaksinkertainen ilo, kun sai synnit anteeksi ja tuli vielä terveeksikin. Kyllä hän varmaan leijaili puoli metriä maan pinnan yläpuolella pelkästä ilosta! On ihanaa, mitä kaikkea Jeesus voi ihmiselle tehdä! Ja hän voi tosiaan ihan yllättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva että meillä kunmmallakin on tämä sama tilanne tullut eteen ilahduttavana ja innostavana:) Se on tosiaan hienoa, että meidätkin voidaan yllättää koska tahansa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Tarja, sinulle myös:) Nyt näyttääkin tuolla jo puihin aurinko jo vähän säteitään luovan, ja se on kiva.

      Poista