sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Talvista on vielä...

 







Kuvatouhu on ollut vähän nihkeää. Ei niinkään kuvien ottaminen, mutta niiden laittaminen kamerasta koneelle kylläkin. Kuvat menee erikoiseen paikkaan vanhempien kuvien joukkoon, ja sinne ne helposti sitten jäävätkin. Tässä nyt kuitenkin poimittuna joitakin lumikuvanapsuja. 

Ja tässä sitten minä ja kolmemetrinen huivini jonain pakkaspäivänä.... Ostin taannoin paikallisesta Löytäpuodista oikein pitkän takin, nilkkoihin ulottuvan. Hinta 8 euroa. Takki lie 90-lukulainen. Takissa ei ollut muutoin mitään käytön jälkeä, paitsi kiinni ommeltu takahalkio. Halusin "hametakin", eli sellaisen ettei takki lopu polviin. Tämän kanssa voin käyttää niitäkin hameita ulkona kulkiessa, jotka ulottuvat tosiaan melkein nilkkoihin. Ei tarvi ruveta farkkuja vaihtamaan ylle ulos mennessä. No, tämä takki vaati tuon pipon kaveriksi jotain lisää kaulalle. Pykäsin kahdesta vuosia sitten tekemästäni rinkulahuivista yhden tosipiiiiiiiiitkän. Siitä tuli ihan hyvä tämän pipon pariksi, vaikka värisävyt kaikissa vaaleanpunaisissa olivatkin vähän erilaisia. 




Tämä on korvessa asuvan; ei mitään hienoa -  mutta käytännöllistä. Jaloissakin kumisaappaat, joihin mahtuu vaikka kahdet villasukat. Ja huomatkaa, että pipon alta pilkistää huurteisen tukan lisäksi muutakin: päähän on kietaistu pipon alle ohut huivi lisälämmikkeeksi kovemmalla pakkasella:)  Takissa on kyllä valtava huppukin, jota sopii hyvin käyttää pipon päällä, jos oikein viima käy.


Mukavaa sunnuntaita itsekullekin:)


12 kommenttia:

  1. Onpa hienoja talvimaisemia!
    On se joka kännykässä vähän erilaista kuvien siirto. Minä käytän sitä usb-johtoa( laturista irrotettuna) siirtoon, on siinä monta kohtaa mitä pitää papauttaa ennenkuin siirtyvät, asetukset, usb, laiteyhteys, tiedoston siirto jne. Ei ne siirry itekseen, pitäs ihan laskea joskus, montako näpäystä tarvitsee tehä, lopuksi sitten siirrän kuva kerrallaan läppärille minkä kuvan haluan siirtää tai kopioda läppäriin(työpöydälle). On varmaan helpompiakin keinoja...
    Hyvä ja varmaan lämmin takki ja kaulaliina sopii hyvin myös! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Siinä tosiaan on montaa vaihetta ja odotteluakin hitaan koneenkin kanssa.Tytär opetti mulle sitäkin kuinka voin kamerasta siirtää kännykälle kuvia. Se on sinänsä kätevää kun johtoakaaan ei tarvi. Mutta kamerasta tietsikalle siirrellessä on se harmi, että kone on varmaan liian täysi kaikkea ja kuvat ei enää mene entiseen tapaan hyvään järjestykseen. Varmaan vois olla vaihdon tarpeessa vekotin.

      Poista
  2. Eräällä puoli tutulla olen nähnyt nilkkapitusen takin ja pitkiä hameita, ihan kivan näköisiä, mutta en varmaan itse osaisi pitää.. vaatisi tottumista :)Silloin kun sain yhdeltä tuttavalta paljon vaatteita, niin siellä on yksi pitkä hame, jos tulisi kesällä pidettyä :) Joskus ollut itselläkin joku pitkä kesähame.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, varmaan tuntuisi oudolta, kun ei ole tottunut. Mullakin vähän totuttelemista tuohon takkiin. Mulla on kotona aina hame yllä. Se tuntuu mukavammalta kuin farkut. Mulla on myös olemassa puolisääreen ulottuva villakangastakki, mutta se on majaillut koko talven varastossa. Ja kun nyt olin nähnyt että nykyään on taas ihan pitkiä toppatakkejakin näkynyt tulleen muotiin, rupesin toivomaan jotain kunnolla pitkää minäkin. Ei tuo nyt sellainen muodikkain ole, mutta helpotti uloslähtöä hame yllä:)

      Poista
  3. Hienot kuvat ja vaatetus:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Takin malli tuo mieleen punaruskean nilkkapituisen takin joka mulla oli 90-luvun alkupuolella.

      Poista
  4. Tosiaan, pitkä takki hameen kanssa. Hyvä idea. Sulta oppii uutta. :)
    Mulla on useampia hameita, mutta joku kynnys laittaa niitä päälle. Jos pyörätuolilla menee, niin hameen pituus on ratkaiseva ja voi helposti tulla kylmä. Kotona on nk kotivaatteet kuten collarit tai kirpparilta löydetyt haalarit.
    Putsasitko takin jollain lailla ennen käyttöä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Pesin takin ihan koneessa jollain sille sopivalla ohjelmalla. Takki tosin oli erittäin siisti, mutta silti. Olen kirppikseltä ostamani villakangastakitkin aina pessyt koneessa varovaisella pesulla, vaikka se vähän uhkarohkea onkin. Tämä takki nyt ei ollut villakangasta.
      Tuli mieleen, että jos ostat pitkän takin ja joudut istumaan sen kanssa, niin kannattaa katsoa, että takin alahelma on riittävän leveä, jotta se istuessakin peittää polvet. Huomasin itse tässä taannoin, että autoon istuessani takin helma saisi olla leveämpi. Jouduin vartavasten nykimään ja asettelemaan sitä polvien päälle.

      Poista
  5. Voi miten ihania talvikuvia! Kyllä olen nauttinut tästä talvesta ja ollaan hiihdetty aika paljon, mies kyllä vielä paljon enemmän kuin minä.

    Onpa kaunis tuo kolmimetrinen kaulaliinasi! Ja kiva kun olet löytänyt noin pitkän takin. Kunpa minäkin oppisin pitämään hameita. En juuri osaa pitää niitä, vaikka ne ovat kauniita. Kesähelteillä pidän kyllä yhtä ihanaa maahan asti ulottuvaa hametta, se on musta ja siinä on jotain punaisia kukkia. Sain sen kerran anopilta, joten kiitos kuuluu hänelle, että minulla on edes se yksi hame... Ai niin, onhan minulla toinenkin kesähame, pitäisi pitää sitäkin joskus. Sekin on pitkä kukkahame, mutta valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tämä talvena on kyllä ollut kaunista. Mitä hameisiin tulee, niin mulla siitä hameidenkäytöstä helpompaa varmaan on tehnyt se, että käytin niitä jo nuorena aika paljon, vaikka farkuistakin tykkäsin. Tuskin osaisin minäkään nyt niin käyttää, jos en silloin olisi tottunut. Mun tyylini on kai aina ollut vähän "vanhoillinen", sillä lapsenakin haaveilin jostain menneistä vuosikymmenistä:) Kesällä varmaan moni sellainenkin tykkää hametta pitää, joka ei kylmempinä vuodenaikoina siitä tykkää. Onneksi kukin saa pukeutua itselleen mieluisalla tavalla:)

      Poista
  6. Onpa kauniita talvikuvia,mahtavat maisemat. Kauniit vaattet,kaulahuivi ja pipo ne sopii hyvin yhteen väreiltään ja kaunis hame. Minä en tosin pidä hameita talvella,mutta kesällä pidän pitkiä hameita. Siunausta alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siunausta sinullekin alkavaan viikkoon:) Kesällä hameita onkin kaikkein kovinta pitää, kun ei tarvi miettiä tarkenemisia. Kyllä sitä alkaa jo kaivatakin lämpimämpiä aikoja. Onneksi nyt onkin suht lämmintä, on ihan nollassa asteet.

      Poista