perjantai 23. heinäkuuta 2021

Kurkkuja "päivän pelastajista"

Heräteostoksena eilen tuli ostettua pieni pussi avomaankurkkuja. Pussin hinta oli 0,63 euroa. Muutaman satsista hylkäsin, mutta lopuista sopi hyvin tehdä hölskytyskurkkuja. Kurkkuja käytin ehkä n. 8 kpl. Liemeen tuli 4 rkl väkiviinaetikkaa, 2 rkl sokeria ja 1 tl suolaa. Ja sitten vain helskyteltiin sopivassa astiassa ja jääkaappiin maustumaan. Liemeen aineet ja määrät katsottiin netistä; taisi olla Yhteishyvän ohjeesta. Tilli olisi kuulunut mukaan, mutta sitä ei meillä ollut.

Vajaassa parissa tunnissa kurkut olivat saaneet jääkaapissa jo makua. Vaatimattoman näköistä on, mutta nämä oli näköään parempia, sitten kun ne illalla ruoan lisukkeena syötiin:)


---

"Päivän pelastajat" on S-ryhmän nimitys niille rehuille, joita myydään nimellisellä hinnalla etteivät päätyisi hävikkiin.


2 kommenttia:

  1. Meidän lähikauppaankin on nyt tullut ale-vihanneksia, taisi olla nimeltään "Eilisen tähdet", on tullut pari kertaa ostettua halvalla :) Hölskytys-kurkut on hyviä, pitäisikin tehdä..ei ole ikuisuuksiin ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaisia hauskoja nimiä on näköjään keksitty näille ale-vihanneksille; niinkuin tuo teidänkin lähikaupassa:) Nuo kurkut on siitäkin kiva, kun ne on nopeasti tehtävissä ja syötävissä.

      Poista