maanantai 12. heinäkuuta 2021

"Retrot" ovat menneet...

Nämä ovat menneet. Kuvia remontin alusta vähän ennen purkamista. Keittiöstä häipyi 80- ja 90-luku. Nythän tosin nuo ruskeat olisi muotivärejä taas. Isoon remonttiin tosin oli muitakin syitä, kuin ulkonäköseikat.  Vihreä laatta ruskeiden joukossa oli kokeiltavana, mutta sitä ei ole keittiöön tulossa. 




Vessakin sai luopua retroistaan. Ja oli tuossa 2000-lukuakin, kun vaaleat laatat korvasivat vuosia sitten ruskeat. Ja silloin tuli  myös vaalea muovimatto  ruskeiden klinkkereiden tilalle. 





Toisaalta olisi ollut kivakin säilyttää nuo värikkäät kalusteet.  Kun uusia kalusteita etsittiin, kävi selväksi ettei paljon muuta ole tarjollakaan, kuin valkoista. Mustia pyttyjä olen nähnyt  mainostettavan. Ja yhden oranssin lavuaarin näin jossain liikkeessä.  Mutta toisaalta jotain muutakin haluttiin jo.




Alla keittiötä vähän myöhemmin, kun osa oli vielä purkamatta. Toisen ikkunan kohdalle oli tässä vaiheessa laitettu jo  remonttituuletin. Oikealla on näkyvissä vessan ovi.




Takka jätti ison reiän lattiaan.  Ja kattoon.




Sisätilat muuttuvat toisentyyliseksi enemmänkin,  kuin olisimme tahtoneet. Mutta käytännön syyt sanelevat monta asiaa. Montakohan kertaa sitä on tullut itse ihmeteltyä, kun jonkin "ihanan vanhan talon tyyli on menty pilaamaan, kun ei ole säilytetty alkuperäistä tyyliä".  Niinpä niin. Nyt on ymmärrystä tullut enempi siihenkin asiaan, kun ei omassakaan talossa säily alkuperäinen tyyli.





10 kommenttia:

  1. Mekin tänne uuteen asuntoon muutettuamme teimme remonttia, laitoimme kaiken valkoiseksi, tumma väri teki pimeän olon, valkoinen taas valoisaksi, oman huoneeni laitoin vaalean vihreäksi.
    On se helpotus kun kaikki on tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan kiva saada uutta ja valoisampaa. Meilläkin keittiö ollut niin pimeä, että aina valot tarvinnut olla päällä. Nyt sinne tulee valkoista ja pieni ripaus vihreää laattoihin:) Remontti on kyllä aikamoista...

      Poista
  2. Valkoinen tuo valoisuutta enemmän. Remontti on työlästä.
    Voimia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Remontti on yllättävän työlästä. Siinä on iso ero valoisuudessa, onko valkoista vaiko tummaa.

      Poista
  3. Kyllähän se remontti piristääkin, varsinkin sitten kun on valmista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin piristää:) Mutta homma on osoittautunut luultua pidemmäksi.

      Poista
  4. Nykyään on tosiaan paljon valkoista. Meilläkin piristäisi ja toisi valoisuutta saada vähän enemmän valkoistakin tänne, tai jotain vaaleaa. Keittiön kaapit ovat kyllä valkoiset, mutta olohuoneessa on aika paljon ruskeaa. Se on jotenkin kovin raskas väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin vaikka oli jo ennestään enimmäkseen valkoiset kaapit, niin seinät oli kuitenkin puunväriset ja ikkunat juuri keittiössä pienet. Valoisuutta kyllä kaipaa.

      Poista
  5. Tietysti kaikki laittaa sellaista kuin itse tykkää ja haluaa. Välillä ihmeissään saa katsoa lehdistä niitä kuvia.
    Nyt taas on tulossa muotiin puun väri, ainakin olin jostain messukoteja esittelevästä jutusta lukevinani. Täys valkoinen onkin liikaa, mutta en kyllä itse pitäisi mustastakaan, enkä juuri harmaastakaan hyvin paljon.
    Mielenkiintoista nähdä teidän koti sitten valmiina :)
    Remontit on joskus yllättävän hankalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli puunväriset seinät, hirsipaneelia, josta tykättiin, mutta remonttia tehdessä käytännön syistä seinistä tulee juuri valkoiset. Keittiö kyllä kaipaisikin valoisuutta. Tapettia ei ollut ennestään, mutta nyt ollaan vähän mietitty, jos johonkin kohtaan laittaisi vähän sitä. Tarkoitus on jotain kuvia muutoksista laittaa, mutta vielä pitää remontin kimpussa jonkun aikaa puuhastella. Ollaan siihen touhuun jo perinjuurin kyllästyneitä.

      Poista