maanantai 13. joulukuuta 2021

Joensuusta...

 Ensin bongasin kivanvärisen puun...


Harmillisen epätarkka kuva, mutta käypähän asia selväksi silti.

Ja sitten myöhemmin Kontista naulakko, jollaista jo jonkun aikaa on toivottu löytävämne. Hintakin niin sopiva 12 euroa:)  Joskus aiempina vuosina noita oli paljonkin tarjolla, mutta nyt esim. huonekaluliikkeissä on vähän toisentyylisiä kun on muodit muuttuneet.



Ja autokin meni onneksi katsastuksesta läpi. Sitä saa aina vähän jännittää kuitenkin.

Jännitystä oli siinäkin tänään, kun linja-auto oli jättänyt tytön eri paikkaan kuin olisi pitänyt. Oli mennyt ohi tavan jättöpaikasta, jossa ei valitettavasti ole pysäkkiä. (Ovat vajaa 5 km  päässä molempiin suuntiin). No, tytölle tuli yllätyskävely, kun mekään ei voitu nyt Joensuun reissun takia hakea. Kävelymatkaa tuli n. 6 km ja loppumatkasta oli jo pimeääkin. Iso osa matkasta vielä ison tien laitaa, jossa ei jalankulkijoita ole tietä tehdessä ollenkaan ajateltu. Mutta onneksi pääsi kotiin niinkuin pitikin, kiitosaihe sekin!



4 kommenttia:

  1. Oikein kiva tuo naulakko kyllä...
    Onpa harvassa pysäkit, eikö nyt kuski vois jättää jos ajaa pysäkin ohi...Tuommosen matkan sitten joutuu kävelee, huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se aikamoista, mutta onneksi selvisi hyvin kotiin! Näillä meidän neitosilla on se pysäkitön lähtö- ja tulopaikka joka päivä. Yleensä kuskit pysähtyy, mutta aina välillä on kuskeja jotka ei näitä käytäntöjä tunne vielä. Liikennöitsijä vaihtui tänä vuonna.

      Poista
  2. Onpa kaunis naulakko, olen nähnyt samanlaisia täälläkin.Pimeässä kannattaa olla tarkkana ettei jää väärälle pysäkille, tiedän miten pimeä tie on lieksasta joensuuhun, onneksi pääsi hyvin kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi pääsi kotiin turvallisesti kuitenkin! Tässä meillähän on se, ettei siinä meidän koulukkaiden "pysäkillä" ole varsinaisesti pysäkkiä. Aikanaan meitä vanhempien lasten aikana ohjeistettiin, että siitä linja-auto silti ottaa. Sellainen käytäntö täällä ollut jo aikanaan muutenkin, että siitä pääsee.

      Poista