tiistai 28. joulukuuta 2021

Luetusta aiheen saanut - (ja elokuvasta)

Mooses lampaineen erämaassa. "Mooses paimensi appensa Jetron, midianilaisen papin, lampaita. Kerran hän vei lauman autiomaan toiselle puolen ja tuli Jumalan vuoren Hoorebin luo." 2. Moos. 3:1 KR-92 Mielessäni ajattelin tilanteen. Ruokaa lampaille piti  löytää. Lähdettiin autiomaan toiselle laidalle. Jotenkin tuli jakeesta mieleen ajatus, että siellä vuoren juurella oli vihreä tasanko jossa saattoi lampaille riittää ruokaa. 

Siellä ilmestyi pian myös Jumala palavassa orjantappurapensaassa. Siellä vuoren juurellahan Mooses tuli kohtaamaan sen unohtumattoman näyn: pensas liekeissä, mutta tuli ei silti kuluta. Sen näkymän äärellä Mooses saa sen päätehtävänsä, jota hän ei olisi halunnut.

---

Sitten tuli vielä yksi huomio. Joosef oli aikanaan, nelisensataa vuotta aiemmin,  joutunut veljiensä myymänä midianilaisten kauppakaravaanin matkaan ja Egyptiin orjaksi. Hänestä tuli kuitenkin Egyptin "kakkosmies", eli faaraosta seuraava. Ja Joosefin omaiset tulivat  Egyptiin myös, kun Joosef kutsui omaisensa sinne. He olivat sitä Israelin kansaa.

Nyt vuosisatojen* jälkeen Jaakobin jälkeläisten, eli israelilaisten vapauttajaksi tulee Mooses, hebrealainen, mutta faaraon hovissa kasvatettu, samoin erämaassa ollen midianilaisen papin luona, hänen vävynään!

* 2. Moos. 12:40: "Mutta aika, jonka israelilaiset olivat asuneet Egyptissä, oli neljäsataa kolmekymmentä vuotta."

---

Eilen illalla tulimme pitkästä aikaa katsoneeksi myös elokuvaa: "Cecil B. DeMille's/The Ten Commandments". Elokuva on vanha, vuodelta 1956. Ja se on hyvä! Siinä riittää myös  katsottavaa, sillä se kestää yli kolme ja puoli tuntia. Jätimme osan tätä päivää varten.
6 kommenttia:

 1. Hieno maalaus! Kiva kun näitte niin hyvän elokuvan.

  VastaaPoista
 2. Hieno maalaus. Kiitos tv7 elokuva vinkistä jonka annoit
  muutama päivä sitten,täydellinen lahja,se oli hyvä elokuva,
  tykkäsin siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minustakin se oli tosi kiva ja hyvä katsottava🙂

   Poista
 3. Hieno! :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista