sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Illan katsottavia, aamun ajatuksia... unelmista

Kun haaveilin aikanaan paljoista kirjoista, että kotoa löytyisi omista hyllyistä lukemista... Sitten niitä kirjoja olikin. Ja yhäkin niitä on, mutta ei hyllyissä, vaan jossain varaston laatikoissa... Aina ei mene asiat niinkuin itse luulee ja toivoo. Meilläkin tehty remontti paransi joitain asioita, mutta aiheutti myös sen, että jotkut asiat muuttuivat sen myötä suuntaan, jota ei osattu ottaa lukuun. Kirjoitin jotain ajatuksia, kun aamulla tuli mieleen yksi kirja - eilen illalla katsotun elokuvan myötä:

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2024/03/kenen-unelmia.html

Sentään yksi kirjahylly on nyt käytössä. Siinä on jotain pinottuina milloin mitenkin. Thoenen pariskunnan romaanisarjat on nyt siinä, kun ne kerran ovat laatikoista esiin tulleet. Joku niistäkin kirjoista puuttuu vielä. Paljon vähemmän nyt muutenkin on tullut luettua. 



DVD:llä olevat elokuvat on sen sijaan paljon käytössä. Eilen saatiin katsottua loppuun Normandian maihinnoususta kertova elokuva: Atlantin valli murtuu (v. 1962). Siinä oli näyttelijöinä mm. John Wayne, Henry Fonda, Sean Connery ja Robert Mitchum. Siitä elokuvasta oli jäänyt jäljelle edellisillasta niin pieni pätkä, että etsittiin uusi katsottava. 

Se oli sitten ihan toisenlaista. Se oli Raamattu-sarjaa: Aabraham. Matka luvattuun maahan (v. 1993),  siitä kuinka hän lähti matkaan  Babylonin lähettyviltä, Uurista. Siinäkin nimekkäitä näyttelijöitä; mm. Richard Harris Aabrahamin roolissa ja Barbara Hershey Saaran roolissa. 


2 kommenttia:

  1. Niin minullakin oli unelma, että olisi hyllyt kirjoja täynnä. Aikansa niitä keräsin ja sitten kun elämä muuttui, piti ne lähes kaikki hävittää ennen muuttoa. Osan poltin ja osan lahjoitin.Nyt en enää voi kerätä kirjoja, ja vaikka niitä aina kerääntyy, ei mahdu, pieni asunto ja hankaloita muutettavia. Vein viimeviikollakin kirjoja kirjaston ilmaishyllyyn, toivoen että joku niitä vielä katselisi.
    Samoin kerättiin DVD-elokuvia, sitten meni se laite rikki. Niistä muutaman säästin, mutta ovat laatikossa olleet jo kohta 6 vuotta. Nyt onneksi näkyy elokuvia tvstä ja netin kautta. Näkyy tvstäkin tulevan parin vuoden välein ihan samat elokuvat, hihhih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten samankaltaiselta kuulostaakin! Meilläkin myös se kone vetelee viimeisiään, jossa DVD-soitin on. Uusi kone tulossa, siinä ei soitinta ole. Mutta on tallella joku tyttären vanha kone, jolla pystyy sitten katsomaan. Nytkin on hyötyä niistä levyistä, kun nuoremmatkin historiaan tykkää sillä tavavalla tutustua. Mitä kirjoihin tulee, niin minäkin mietin, että kirjaston vaihtopisteeseen voisin jotain viedä. Kun joistain kirjoista on kertynyt tuplat... Kun ei ole muistettu tai löydetty ennestään olevia.

      Poista