sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Vesiväripiirros vuodelta 2000, ja pari muutakin vanhaa

Näitä kolmea yhdistää sen lisäksi, että ovat tekemiäni; myöskin se, että ovat muussa omistuksessa. Sain taannoin kuvat näistä, kun tuli mieleen, että tämmöisetkin joskus tein. Tämän ensimmäisen kuvan takana on aikanaan kirjoittamani lappunen, mitä olin mallina käyttänyt. 




Tuo porttikuva tuli nyt taas mieleen, kun luin tänä aamuna blogiystävän jutun, jossa on portista  enemmänkin:



Tämä toinen kuva on tehty v. 2001. Jompikumpi näistä kahdesta, varmastikin juuri tämä toinen, (ellei peräti molemmat) oli pyydetty minulta, että tekisin. Siinäkin takana kirjoittamani selitys, mikä oli ollut mallina. Sitä en vain enää muista, miksi oli uutta kuvaa toivottu, kun kerran painokuva oli ollut? Ehkä se oli ollut jo huonokuntoinen, tai mitä lie.




 
Kolmas kuva on v. 2002. Kun näitä kuvia sain, oli siinä tämäkin, jonka omakseni tunnistin, mutta sen olin aivan täysin unohtanut että olin tuommoisenkin tehnyt. Kaksi edellistä sentään tuli mieleen näin aikojen päästä, ja niistä vartavasten  pyysin kuvat. Mutta sain kylkiäisenä vielä tämän kolmannenkin, jossa aihe onkin jo selvästi täkäläinen:) 





---

Ja kun tässä nyt muistellaan vanhoja, niin olen muistellut tänään sitäkin, että isäni kuolemasta tulee tänään 30 vuotta.  Tänään myös on yhden vastikään kuolleen tätini hautaus. Ja muutama päivä sitten kuulin erään pitkäaikaisen ystäni kuolleen. Sellaisia muisteloita nyt.



8 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Sinä osaat siis maalata itse ja oikeasti!
    Minulla nimittäin ne "vesivärimaalaukset" postauksissa ja yläpalkissa (header-kuvana) ovat kuvageneraattorin luomia. (Siis kuvaillaan aihe ja pyydetään "vesivärimaalausta" ja muutamassa sekunnissa syntyy useita kuvia.) Haaveilen maalausharrastuksen jatkamisesta, mutta toistaiseksi siihen ei ole aikaa ja taidotkin jäivät alakoululaisen tasolle. :)
    Minulla on nuo molemmat Israel-aiheet postikortteina. :) Maisemataulu on aivan ihana.
    Siunattua palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle siunattua palmusunnuntaita, ja pääsiäisen aikaa muutenkin:) Olen jokatapauksessa ihastellut niitä sanoillasi aloitettuja kuvia, sillä ne on kyllä tosi kauniita! En ole itse aiheeseen paneutunut, eli kokeillut sillä tavoin kuvien tekoa, mutta poikani lähetti minulle kerran näytille sanoittamansa myrskyisän laivakuvan.

      Poista
    2. Oletko muuten huomannut joulukalenterin, jonka toteutin "tekoälyakvarelleilla" viime vuoden lopussa? Joistakin kuvista tuli mielestäni aika ihania. :)
      Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

      Poista
    3. Kiitos tuosta vinkistä, pitääkin katsoa se! Hyvää viikkoa sinnekin☀️

      Poista
  2. Ei voi taas muutakuin ihastella miten yksityiskohtaisesti olet nuo taulut maalannut, kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin mulla oli enemmän malttia keskittyä tekemään sellaisia kuvia, joita ei tarvinnut yhdellä kerralla saada valmiiksi:) Nyt toivon saavani piirustukset valmiiksi mieluiten yhdellä kertaa. Osittain se johtuu siitäkin, etten tee niitä nyt oman pöytäni tai keittiön pöydän ääressä, vaan - niin hassua kuin se onkin - hellan ääressä seisten🙂 Siinä on tilaa ja värit lähellä, ja katseluetäisyys tekeillä olevaan kuvaan tuntuu siinä sopivalta. Onneksi on sileäpintainen hella, vaikka ruokaa tehdessä tykkäisin enempi siitä entisenkaltaisesta valurautaversiosta...:)

      Poista
  3. Sinä olet tosi taitava! T. Sesse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse🙂 Se on mulle suuri huvi, jos keksin jotain piirrettävää. Nyt on mennyt vähän aikaa, ettei mikään innostuksen puuska ole vallannut. Joskus on niin, että olisi kyllä intoa johonkin aiheeseen, mutta tuntuu niin vaikealta/työläältä ettei edes aloita.

      Poista