lauantai 30. maaliskuuta 2024

Se kosketti Jeesusta!

Nykyään käytetään paljon sanaa "koskettava", esim. erinäisissä uutisjutuissa. Mutta mikä sitten oikeasti mahtaa ketäkin koskettaa?

---

Vain muutama päivä ennen pääsiäistä. Jeesus tiesi jo, mitä tuleman piti. Mutta sitten häntä tuli - kirjaimellisestikin - koskettamaan yksi nainen kalliine tuoksuöljypulloineen. Mutta sillä oli Jeesukselle enemmän merkitystä, kuin mitä pöytäkumppanit ajattelivat.

Uskon, että se kosketti Jeesusta hyvin paljon. Hän tiesi, mitä aivan kohta tapahtuisi. Kenties Jeesus yllättyi suorastaan naisen teosta. (Kykenihän Jeesus ihmisenä ollessaan hämmästymään joidenkin ihmisten uskoakin). Hänellä oli ihmisen tunteet, ja nyt oli jo kauhistuttava kuolema oven edessä... Eikö se olisi murehduttanut ja kauhistuttanut häntä? (Getsemanen puutarhassa hän ainakin oli kauhuissaan). Mutta nyt, tässä, tulee yllättäen kesken aterian nainen, joka tekee Jeesukselle hyvä teon! Nainen uhrasi kalliin voiteensa, hän uskaltautui tulemaan tähän taloon, ja asettamaan itsensä alttiiksi arvostelulle ja hylkäämiselle. (Joita hän lienee paljon saanut osakseen aiemmin...). Mutta Jeesus ei hylännyt, eikä arvostellut - vaan asetti naisen arvostettuun asemaan.

Ja Jeesus itse - ilahtui tästä rakkauden teosta kaiken rakkaudettomuuden keskellä. Ehkäpä naisen teko, oli myös samalla viesti Isältä, että Isä kaiken näkee ja tietää; myös Jeesuksen inhimilliset tunteet kaikessa mitä koki, ja mitä tulossa vielä oli. 

Kun voiteen suloinen tuoksu täytti huoneen, eniten siitä ilahtui Jeesus... Muut keskittyivät paheksumaan naista.

.

Markus 14:3-9  KR-92


2 kommenttia:

  1. Raamatun tekstit todella antavat meille ajateltavaa. Jeesus ei useinkaan toiminut niin kuin me toimisimme.
    Olinpas onnekas, kun tutustuin hiljattain sinun blogiisi. Niin paljon mielenkiintoista! Erikoismaininta hyvistä postausten otsikoista. Luen niitä tuosta blogiarkistosin listasta; ne houkuttelevat JA antavat hyvän kuvan postauksen sisällöstä. :)
    Leppoisaa lankalauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas muuten rohkaiseva, ihana kommentti! Nimittäin, kun näitä aamuisin kirjoittelen, jonkin innostuksen vallassa, niin monesti saattaa käydä niin, että jutun julkaisun tulee ajatus, että mitä minä näitä... Joten sanasi olivat tosi rohkaisevat☀️ Hyvää lankalauantaita sinnekin☀️

      Poista