keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Älkää olko huolissanne mistään

(Tämä on vihkotekstiä parin päivän takaa.)

Sehän on se yksi Raamatun kohta, joka niin sanoo. Se ei suinkaan tarkoita, ettei huolia olisi... On niitä, ihan kuten muillakin ihmisillä. Mutta usein me kyllä hätäilemme liikaa - tarkoitan; vaivaamne päätämme turhan paljon sillä, miten mikäkin asia tulee menemään. Ja samaan aikaan olemme koko ajan Jumalan suunnitelmissa. Eilen (7.4.) katsoimme elokuvan Ruutista. Hän jos kuka, oli valittu olemaan niissä mukana. Mutta silti hän koki monet vaiheet, joissa inhimillisesti katsoen näytti, että kaikki menee varmaan hullusti, ja ei ainakaan siten, miten itse toivoisi... Tai mikä Jumalan aikomus kenties olisi.

Ja eilen meillekin tuli yllätys: vävy oli ostanut meille auton huutokaupasta! Me itse jopa saimme olla siinä kauppatahtuman loppusekunneilla mukana katselemassa, tajuamatta mitä todella on meneillään! Kiitos Jeesus kaikesta tästä! Siunaa vävyämme! Ja miten mekin olemme päätämme vaivanneet tällä autoasian järjestymisellä. Sinä näet kaiken ennalta. Sinulle ei ole yllätyksiä. Auta meitä myös kaikessa muussakin. Myös terveysmurheissamme, ja kaikessa mitä eteemme tulee minäkin päivänä.

Rukous: 
Anna uskon levollisuutta, kun tulee vastaan asioita
joista mielemme tulee niin levottomaksi. Muistuta, että Sinä kaikkea hallitset!

Jatkan vielä aiheesta:
Meillä on taipumus (minulla ainakin, ja tuskin olen ainut...) murehtia isompien seikkojen ohella lukuisia pieniä yksityiskohtia, että miten mikin menee, ja miten sovittaa niitä yhteen. Eikä ne tunnu sopivan millään. Ja me hätäännymme... kun emme osaa käytännössä ottaa Sinua lukuun, Jumala! Sinun apuasi ja hallintaasi, vaikka sinä et ole jättänyt tätä maailmaasi ajelehtimaan holtittomasti toivottomuuden meressä, vaan on Hallitsija, joka "kaikkea luontoa hallitsee". (En muista kenen sanoin...)


---
Tälle  tekstille on ikäänkuin pari, toinen tänään julkaisemani vihkoteksti, joka puolestaan on eiliseltä.


4 kommenttia:

  1. Onnittelut autosta ja ajattelevaisesta vävystä : ) Siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se kyllä niin iso yllätys ja lahja meille! Laina-autoilla ollaan liikuttu lähes vuosi... kun se viimeksi itse ostettu, ja hyväksi kuviteltu auto, kesti vain puolisen vuotta.

      Poista
  2. Kyllä tulee ihan liikaa murehdittua. Kuitenkin monesti saa huomata, että huolet ja pelot olivat turhia. Kylläpä te saitte kokea ihanan yllätyksen, kiitos Herralle! ❤️🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sitä onkin sellainen, että aina uudestaan ja uudestaan löytää itsensä murehtimasta kaikkea, kuin Jumalaa ei olisikaan! Ja aina uudestaan ja uudestaan on saanut kokea Hänen apuaan tulleen tavalla tai toisella!❤️☀️

      Poista