maanantai 29. huhtikuuta 2024

Toivon sanoman julistamisen tarve

(Tämä on eilistä; olin kirjoittanut jo eilen, ja julkaissutkin sen toisessa blogissani. Tulkoon nyt tännekin, kun teksti kerran oli tännekin luonnoksiin talletettuna.):

Rukoilin tänä aamuna omien ahdistuneiden ajatusteni vuoksi Jumalaa. Mieleen tulivat sitten myös muut ahdistetut; kaikenlaiset toivoa vailla olevat. Pyysin heillekin  apua, ja toivon sanomaa tuotavan; heille, joita on paljon. Ihmisen päältä ei välttämättä voi hänen ahdistuksiaan ja tarpeitaan nähdä. Joku voi näyttää oikein hyvivoivalta ja pärjäävältä kaikin tavoin, mutta olla silti suuressa hädässä sisimmässään. Joku toinen taas voi näyttää siltä, että kaikkea tarvitsee, mutta voi hyvin sisimmässään. 

Päivän luettavat kun otin sitten esiin, oli niissä mielestäni samaa asiaa:

"Jeesus kulki sitten kaikissa kaupungeissa ja kylissä. Hän opetti ilosanomaa taivasten valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat. 

Kun hän näki ihmisjoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla.
 
Silloin hän sanoi: "Satoa on paljon,
mutta sadonkorjaajia vähän.
Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu,
lähettämään väkeä elonkorjuuseen." 
Matt. 9:35-38 KR-92

"Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja." ... "ja julistakaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.' Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa." Matt. 10:1,7-8 KR-92


2 kommenttia:

  1. Hyviä Raamatunjakeita jotka lohduttavat,Jeesus kohtasi ihmisiä,sääli
    ja Hän auttoi ihmisiä ja onneksi Jeesus haluaa kohdata myös tänään
    ja Hän haluaa auttaa meitä jos on vaikeaa tai on muuten hankalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosiaan noissa jakeissa niin ilahduttava havainto, että Jeesus todella huomioi kaipaavat ihmiset.

      Poista