sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Kesä on lähempänä - kuin joulu. Mutta siltä ei tunnu...

Niin, nyt on jo huhtikuun puoliväli, ja kesä jo todella lähellä. Mutta siltä ei tunnu, koska lunta on vielä paljon maassa. Ja mielessä enemmän mennyt talvi, kuin tuleva kesä. Silti se ei muuta sitä tosiasiaa, että kesä on lähempänä meitä nyt, kuin joulu. Kesän tulo on varmempi kuin väistyvän talven valta, vaikka onkin vielä lumi näkyvissä. Tulee mieleen, että samoin on taivaallisen "kesän" laita. Se on varmempi kuin tämä ajallinen, ja nyt vielä silmiimme näkyvän, "talven", valta. Kesä on lähellä, lähempänä kuin osaamme kuvitella!

Noita mietin aamulla, kun ikkunasta katsoen näyttää niin tympeältä ja harmaalta. Se vanha (v. 2020) Päivän tunnussana tarjoili tälle päivälle tällaista luettavaa:

"Minun vanhurskauteni on lähellä, minä tuon pelastuksen ja luja käteni jakaa kansoille oikeutta." Jesaja 51:5 KR-92

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudesssaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista." 1. Pietarin kirje, 1:3 KR-92

- Niin, esikoisena siinä... Sitten me muut. -

Ja vielä tällaiset kohdat oli, Jeesuksen ylösnousemuksesta, ja niistä - jotka Jeesuksen olivat todistettavasti sen jälkeen nähneet: Joh. 20:1-10 sekä 1. Kor. 15:1-11


Johanneksen evankeliumi 20:1-10  KR-92


1. Korinttolaiskirje 15:1-11  KR-92



6 kommenttia:

  1. Kyllä, kesää odotan minäkin; sitä aurinkoa, lämpöä ja vihreyttä. Ensi kuussa jo hiirenkorvia saadaan koivuissa ihailla:)

    VastaaPoista
  2. On ihanaa kun kesää kohti mennään. Minä nautin siitä kun on
    valoisaa ja tiaiset laulaa ja olen nähnyt muutamia muuttolintuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on kyllä niin odotettua aikaa. Minä huomasin viime viikolla, että oli töyhtöhyypät tulleet tavanomaiselle paikalleen, jossa niitä aina keväällä näkee:)

      Poista
  3. Täällä on (ainakin toistaiseksi suurin piirtein sulaa joka puolella, mutta mahdollisesti tulee tännekin lunta vielä) ei olisi niin väliksi.. Me oltiin jakamassa lehtiä, tv7 lehtiä, ja mnä siivosin myös romu kaappini.

    VastaaPoista
  4. Tämä oli Sesseltä.

    VastaaPoista
  5. Huomasin nyt vasta nämä sun kommentit, kun meillä oli talon täydeltä väkeä muutaman päivän ajan:) Meillekin tuli sitä lunta kuitenkin, vaikka ei sitä ois kaivattu. Nyt on pakkasta ja oma tie karseassa kunnossa, kun ensin suli pehmeäksi ja sitten jäätyi taas syvine auton jälkineen. No saa olla kiitollinen, että päästään kuitenkin kulkemaan; on auto, ja tie:)

    VastaaPoista