maanantai 27. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen kevätpäivä


Tässä muutamia kuvia eiliseltä. Ensin paistoimme ulkona nuotiolla makkaraa. Usein se kevään ensimmäinen makkaranpaisto on toukokuulla, joten olimme etuajassa nyt. Hyvin harvoin tähän touhuun rupeamme. Monina vuosina se on vain se yksi kerta keväällä. Saa nähdä kuinka käy tänä vuonna.


Leppäkerttu penkin raossa. 

Eilen näimme kolme liikkuvaa kevään merkkiä, joista tuossa yllä se ensimmäinen. Alla sitten se toinen.

"Karvamato" pihassa. Mikähän tuon oikea nimi on?

Kun olimme syöneet, lähdimme pienelle kallioiden koluamiskierrokselle Sänkilammentien varteen.

Hyvinvoiva sammal kallioseinällä.

Tuollaista sammalta eräs neito silitteli ja tuumi sen olevan pehmeä kuin eläimen turkki.

Joku piiloilee...


 Kurkistelimme kallionseinän rakoihin ja kiipeilimme kalliolohkareita pitkin ylös.

Tästä näkee kauemmas.

Ylös päästyämme poikkesimme vielä lähellä olevalla "kevätlammella". Keväisin sammalikkoon kertyy vettä ja paikka on houkutteleva... Syksyllä samassa paikassa kasvaa sieniä.

Pitihän sitä minunkin päästä kahlaamaan.

Ja se kolmas liiikkuva kevään merkki: pörriäinen.

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista. :) Tuntuu, että teillä kevät etenee vinhenpaan kuin täällä, vastahan siellä oli lunta. Meillä junnaan monta viikkoa paikallaan ja taas pyrähtää eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aina ikäänkuin yllättää meidätkin kuinka nopeasti ne loput lumet lähtevät. On sitä lunta vieläkin. Ihan tuosta olohuoneen ikkunasta näkee sitä. Samoin portaan vieressä, varjoisella paikalla, on melko korkea keko, kun siihen talvella lumia lapioitiin. Mutta eiköhän nekin aika pian sula. Itseasiassa tuossa ylimmässä kuvassakin sitä on, tuolla kaukana naapurivaaralla häämöttämässä vaaleat kohdat, se kun on varjoisampi rinne.

   Poista
 2. Kyllähän onkin upean vihreää ja pehmeän näköistä tuo sammal! Tuossa meidän lähimetsässä on myös kalliot. Olen niistä muutaman kerran postannutkin :)

  VastaaPoista
 3. Se sammal on tosiaan kutsuvan näköistä. Semmoinen matto olisi kiva:) Kävinkin tänään sun blogissas katsomassa ja katselin niitä kalliokuviakin. Näytin isännällekin, että kuinka samannäköistä kuin meillä täällä.

  VastaaPoista
 4. Mukavan näköistä retkeilyä. Eikö sammakot olleet vielä kutemassa lammella? T: Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei luullakseni niitä ole, mutta yhdessä tien ojassa niitä on ainakin joskus ollut. Muksuna niitä yritettiin joskus jossain pömpelissä kasvattaa, mutta ei se touhu mulla kovin pitkälle edistynyt:)

   Poista
 5. Olipas teillä mukavan oloinen retki ja niin hienoja maisemia. Luonto on niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hauskaa, vaikka noin yleensä ei olla mitään ulkoilmaihmisiä. Se on vähän hassua, kun tämmöisessä paikassa asutaan, mutta niin se silti on.

   Poista