lauantai 25. huhtikuuta 2015

Merkintä päiväkirjasta 25.4.1977

Merkintä 38 vuoden takaa  25.4.1977: " Maanantai. Hoh hoi, on luminen päivä onneksi ei tarvinnut mennä kouluun kun oli opettajien koulutuspäivä. Äiti pesee lakanapyykkiä tänään. Mä keksin uuden kampauksen tänään (tai oikeastaan eilen). Voi kun mä toivoisin että me saatais pian se luokkakuva ja yksityiskuva. Minkähännäkönen mä oon siinä kuvassa. Se kuvaaja on ällöttävä se rupee aina naurattaan. Se otti 2 luokkakuvaa ja eka kerralla se sano että suu korviin ja toka kerralla se sano että kevyttä hymyä. Siinä tulee väkisinkin nauru."  Ja vielä jatkuu sen päivän teksti, mutta enpä laitakaan sitä tänne:)Se kuvaajahan oli sellainen tummatukkainen, mielestäni hieman Klimenkon näköinen mies. Ja varmaan ihan mukavakin, mutta kun oli kait jotenkin hienompaa olla hymyilemättä. Tai sitten sitä pelkäsi hymystä tulevan jonkun epämääräisen ilmeen.Yleistä kaiketi tuonikäisillä. Ja tämännäköinen siitä omasta kuvastani tuli. Tuskin oli ihan toivottu menestys kuitenkaan. Samalla albumini sivulla, jossa näitä yksityiskuvia on enemmänkin, löytyi myös Tarjan kuva samalta vuodelta ja Marja-Leenan kuva edelliseltä vuodelta. Luokkakuvassa minulla ja Marja-Leenalla on oikein yritetty sovittaa vaatteet mahdollisimman samanlaisiksi. Minulla oli muuten tuo keltainen paita seuraavanakin vuonna kuvassa, mutta alempi paita oli sentään eri.

Ja keli lienee sitten näyttänyt tämäntapaiselta kuin tänä aamuna täällä meillä. No tuskin nuo höytyvät koko päivää maassa pysyvät.


Hyvää lauantaita itsekullekin!

10 kommenttia:

 1. Voin kun kiva. Katselin sitä luokkakuvaa (Tarja oli laittanut fb:hen) niin naureskelin, että me ollaan samikset. :)
  Minä en muistanut, että meillä on joskus ollut vapaata opejen koulutuksen takia. :) Nyky lapsilla on tunti tai pari vapaata kun opet on oppilaina. Kuvaajasta on samat muistikuvat ja tunne, että tuppautuu liika lähelle, kun tuli käänteleen päätä ja korjaan hiuksia tai jotain kun otti yksityskuvia. No se varmaan oli sitä murkun oma reviidi aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olis minäkään moista muistanut, mutta onneksi jotain muistiinmerkintää on kyseiseltä ajalta. Se minua kans ällistytti, kun luin tuon merkintäni taannoin, että luminen päivä Pomarkussa huhtikuun lopulla! Ja kun tänä aamuna katsoin ikkunasta ulos herätessäni, niin muistin sitten tuonkin tekstin, joka oli juuri tämän päivän kohdalla.

   Poista
 2. ♥oi miten nostalginen tuo päiväkirja...mulla ollut ihan vastaavanlainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoisia on joskus hauska lueskella:) Onneksi on tallessa, vaikka sivut on kyllä ihan irrallaan.

   Poista
 3. Voi ei, lunta! Täällä on ollut ihana aurinkoinen päivä ja tein ulkohommia, nyt on alkanut taivas vetäytyä pilveen...
  Huomiseksi kai on täällä luvattukin huonompaa säätä. Tuona huhtikuussa-77 minä olin melkein 20 v ja loppuvuodesta 1977 tulin jo äidiksi ensimmäisen kerran :) Tosin poikani piti syntyä vasta 2/78, mutta piti niin kiirettä että syntyi jo joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olit ehtinyt jo aika paljon enemmän siihen mennessä:) Minä muutenkin hitaampana hämäläisenä sain esikoiseni vasta vähän ennen 30-vuotispäivääni. Ja muuten, kyllä ne lumet mukavasti suli päivän mittaan, mutta kyllä niitä lämpimiä säitä jo kaipaa!

   Poista
 4. Heti tuli mieleen elävästi tuo valokuvaaja. Minullakin oli ongelma tuon nauramisen kanssa, ettei vaan rumat hampaat näy :). No, myöhemmin en ole antanut niiden paljon häiritä nauramista, vaan nauran jos naurattaa. Minulla taitaa olla tuo kuvasi albumissani ja Marja-Leenan myös.
  Kauheeta, että kiinnostaa tuo päiväkirja uteliasta.�� T:Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sama kuvaaja olikin varmaan monena vuonna. Kyllä mulla on aikomus semmoisia valittuja makupaloja siitä kirjasta tänne välillä laittaakin. Onhan siellä yhtä ja toista mielenkiintoista:)

   Poista
 5. Tekstisi terästi minunkin muistiani. Ne koulukuvaajat oli tosiaan jotenkin ällöjä.
  Itse päätin laittaa päiväkirjani silppuriin, kun niitä taannoin tuli vastaan laatikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne semmoisia, että ne herättää monenlaisia ajatuksia. Minäkin olen sinne joskus jälkeenpäin kirjoittanut kommentteja, kuten: "voi miten lapsellista", yms. kun on oikein nolottanut jotkut tekstini.

   Poista