maanantai 11. toukokuuta 2015

Elokuvan antamia ajatuksia

Draamaelokuva Raamattu/Jeesus  vuodelta 1999. Pääosissa mm. Jeremy Sisto, Jaqueline Bisset, Gary Oldman, Debra Messing ja Armin Mueller-Stahl. Tämä sopii mielestäni  katsottavaksi niillekin historiallisista kuvista kiinnostuneelle, jotka eivät itse näihin asioihin usko. Elokuva on pitkä. Katsottavaa on peräti 3 h! Kahteen osaan jaettuna tosin.

Elokuva on yksi suosikeistani, mutta koska se on niin pitkä, sitä ei tule kovin usein katsottua. Elokuvassa on kohtaus, joka on minulle erityisen mieluinen.  Siinä huonomaineinen nainen on juuri nähnyt tilanteen, jossa toinen nainen tuodaan Jeesuksen eteen ja väki tahtoo kivittää naisen. Jeesus katsoo naista ja sanoo katselijoille sen: "Kuka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven..." Kukaan ei heitä. Kaikki hiipivät pois. Ja Jeesus sanoo naiselle: "En minäkään sinua tuomitse".  Tämä hämmästyttää tilannetta seuraavaa naista. Hän täytyy saada tietää tästä merkillisestä miehestä enemmän. Jeesus kulkee sitten hänen ohitseen ja naisen katse seuraa häntä. Jeesus kääntyykin häntä kohti - ja kutsuu häntä mukaan joukkoonsa. Nainen estelee, vedoten siihen, että hän on vapaa  ja voi mennä minne vain itse tahtoo. Elokuvassa Jeesus sanoo hänelle, ettei tämä ole vapaa, mutta voisi olla... Nainen jää seisomaan paikalleen, mutta myöhemmin tapaamme hänet opetuslasten joukossa.

---

Lienetkö sinä tullut koskaan kuvitelleeksi, millaista olisi jos Jeesus kävelisi sinua vastaan? Siis siinä kadulla tai tiellä, jossa aina kuljet? Minä olen joskus sitä miettinyt. Olen suorastaan kaivannut sellaista mahdollisuutta. Miksi sitten? Jeesuksen kohtaaminen antoi aina kaipaavalle jotain. Uutta toivoa ja uskallusta elämään. Vaikka olosuhteet muuten olisivat pysyneet entisinä, niin jokin muuttui. Näkökulma. Kaikki asiat asettuivat Jumalan pojan kaikkivoipaisuuden valossa nähtäväksi. Usein kyllä muuttui muutakin kuin vain näkökulma...

Minä olen kuvitellut tilannetta, jossa Jeesus kohtaisi minut metsätiellä. Hän tulisi vastaani, ja en tiedä, sanoisiko Hän jotain. Jos sanoisi, se voisi olla vaikkapa vain, älä pelkää... Sinua vastaan Hän voisi tulla kaupungin kadulla. Tai parkkeerata autonsa sinun viereesi - näin nykyajassa... Oli missä hyvänsä, niin Hän tietäisi sinun elämäsi kipupisteet. Ja kyllä Hän ne meidän kipupisteemme nytkin tietää. Me vain emme  Häntä näillä ajallisilla silmillämme näe, vaikka Hän on ihan vieressämme nytkin. Emmekä pysty ajallisilla korvillamme kuulemaan Hänen sanojaan meille. Jospa sydämemme edes kuulisi ja näkisi.

4 kommenttia:

 1. Me olemme miehen kanssa katselleet The Bible-DVD:tä , siinä on 10 osaa neljällä dvd-levyllä. Todella todentuntuinen filmi, jonka voi katsoa vaikka yhden jakson päivässä, niinkuin me usein katsommekin. Vielä on kesken kyllä..Tekee Raamatun vielä todellisemmaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan sellaiset elokuvat (ja kirjat) puhuttelee ja saa raamatun tapahtumat eläväntuntuisiksi. Ja vahvistaa uskoa. Tykkään kovasti raamatunaiheista tehdystä elokuvista ja kirjoista.

   Poista
 2. Tai pyytää fb-kaveriksi tai kirjautua blokin lukiaksi. Todellisuudessa välillä lähettääkin jonkun puolestaan ja niin ettei lähetti itse tiedäkään kuin tarpeelliset hänen sanansa ja tekonsa juuri sillä hetkellä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuo fb-kaveriksi ja blogin lukijaksi! Tuota en osannut edes ajatellakaan. Niin varmaan olisikin ja monta muuta sellaista juttua, jota ei nyt osaa ajatellakaan.

   Poista