sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Jokunen huomio kuulemisesta

Maailma on yllättävän meluisa paikka. Ensimäisenä iltana kun kuulolaite oli toiminnassa, vaihdan petivaatteita. Heitän lakanasatsin sänkyyn ja sen läiskähtämisestä siihen kuuluu iso ÄÄNI. Lakanoita laittaessani huomaan kuinka ne KAHISEVAT kovasti. Myöhemmin teen muita huomioita: vesi LORISEE kovaäänisesti lavuaariin, mainoslehdykän lukemisesta kuuluu kamala RAPINA. Ja eräänä päivänä ihmettelen  keittiöstä kuuluvaa kamalaa ääntä.  Kurkistan työpöydän ääreen ja siellä ei ole ketään. Mistä se ääni tulee? Toinen neitokainen syö kovamuovisesta mukista jogurttia. Lusikka pitää KAMALAA KOLINAA osuessaan mukin kylkeen. Ääni on niin kova, etten heti tunnistanut sitä. Miten voikin lusikasta lähteä niin kova ääni. Mitä muuta melua huushollista kuuluu?  No, ainakin kaapinovet PAUKKUU. Samoin tekee vesiputket, kun pesukone ottaa vettä. Puheäänet tuntuvat kaikkein normaaleimmalta.


Mietin, onko sitten tarpeen kuulla kaikkea TUOTA noin tarkkaan... En aio tätä kuuloasiaa enempää vatvoa, mutta totean, että sopeutumista vekottimen käyttö tosiaan vaatii. Kaikkea ei osannut ottaa lukuun ennalta. Tämä riittäköön tästä aiheesta.

2 kommenttia:

  1. Onnea kuulevalle. Ulkona on nyt parhaillaan se suurin ja ihanin "melu" linnut laulaa ja tuuli havisuttaa puiden lehtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tuuli humisee puissa. Niitä tosin on jonkinverran kuullut ilmankin. Saa nähdä (eikun kuulla) kuinka tämä vastaa odotuksiin pidemmän päälle.

      Poista