maanantai 18. toukokuuta 2015

Korttikokoelma

Näitä Kimmo Pälikön kortteja on minulle kertynyt  50 erilaista.  Näissä on muutamia kuvia Helsingistä, komeita kartanoita, 4 korttia Valamon luostarista,  kuvia veden ääreltä sekä vanhoja pihapiirejä. On entisajan ihmisiä töissään rannnoilla, pelloilla ja tukkitöissä. On myös kuvia metsistä ja soilta, sekä yksityiskohtia metsien kätköistä. Näistä koostuu korttikokoelmani.  Se on kertynyt hiljalleen vuosien varrella. Näissä viehättää kuvien tarkkuus. Esimerkiksi jotkin metsäkuvat tuovat hyvin elävästi mieleen oman metsämme puut.  Mielikuvitus voi alkaa laukata rakennuksia katsellessa, oli sitten kyseessä torppa tai kartano.   Voi ruveta miettimään, että millaista elämää siellä elettiin ja millaisia ihmisiä siellä asui?

Oli yllättävän vaikea ottaa näistä kuvaa. Aina tuntui oleva liikaa valoa ja osa korteista häipyi näkymättömiin.
Tämä otos oli paras. (Kysyin luvan  kuvan julkaisuun blogissa.)

Näitä Kimmo Pälikön kortteja on olemassa paljon enemmänkin. Tässä on vain murto-osa, sillä kortteja on saatavilla ainakin 1400! Näistä korteista on olemassa kirjakin. Kimmo Pälikön töihin voi tutustua täällä: (klikkaa tästä Kp-art.fi). Sieltä voi tilata postikorttien  ja kirjojen lisäksi taidetta ja postimerkkejä. Halutessaan voi teettää vaikkapa muotokuvan, joka varmasti on mallinsa näköinen. Kirjojakin on  eri aiheista. Meilläkin on mielenkiintoinen kirja nimeltä Tekijänoikeudesta maailmaan. Ja onpa siellä sivuilla kaiken edellämainitun lisäksi muutakin mielenkiintoista...

---

Sain aiheen tähän juttuuni eilen. Otin ajankulukseni pitkästä aikaa nämä korttini esille. Osa niistä on kirjoitettuja, osa tyhjiä. Eräs korteista oli yli 20 vuoden takaa. Olin silloin vielä neiti ja merkkipäiväni kunniaksi olin saanut  äidiltäni ja isältäni  kortin jonka nimi on Sateen jälkeen. Siinä oli äitini käsialalla ilahduttava kirjoitus. Kyseessä oli Psalmista 107 jakeet 29 - 30: "Hän tyynnytti myrskyn, ja meren aallot hiljenivät. He iloitsivat, kun tuli tyyni, ja hän vei heidät toivottuun satamaan."  
6 kommenttia:

 1. Hieno kokoelma! Kortit ovat todella kauniita. Tuo Raamatunpaikka on kiva ja lohduttava:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseen näitä tosiaankin katselee. Ja raamatunpaikka oli ilahduttava:)

   Poista
 2. Näyttäpä hienolta, kun noita on niin paljon :) Mullakin on noita vähän, niinkuin monia muitakn kortteja, kun on tullut nitä keräiltä, mutta mitään ei taida olla noin paljoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan monilta löytyy näistä joitakin, kun Kuurojen liitto ainakin näitä on lähettänyt koteihin. Lienee ehkä jostain sellaisesta kiinnostukseni alkanutkin näihin. Minulla on myös jonkinverran tullut kerättyä kortteja kirkoista.

   Poista
 3. Aivan ihana kokoelma, niistä tosiaan herää paljon ajatuksia. Kuin myös äitisi raamatunpaikasta ja se sopii tähänkin hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä korteissa on myös se, että saattaa tehdä mieli kaivaa itsekin värit ja paperi esiin. Lopputulos vain ei usein päädy säilytettäväksi, vaan roskiin useampi tekele menee. Minua ilahdutti kovin tuo raamatunkohta kun se kortti käsiini osui:)

   Poista