perjantai 29. toukokuuta 2015

Pientä juhlapäivän järjestelyä

Meillähän on tyttärellä huomenna yo-juhlapäivä. Tiedän, että monet ovat jo päiviä, viikkoja tai kuukausia suunnitelleet ja tehneet monenlaista juhlajärjestelyjen eteen. Meilläkin juhlistetaan kyseistä päivää, mutta hyvin pienesti. Näin oli silloinkin, kun nuorellamiehellä oli vastaava juhlapäivänsä. Kun silloin aikanaan kävi selväksi, että juhlinta tapahtuu lähinnä omalla porukalla, se oli helpottavaakin minulle. En ole itseasiassa kai koskaan järjestänyt juhlia muuten, kuin siten, että ihan muutama läheinen on paikalla. Eikä meillä minun lapsuudessanikaan sen kummemmin asiat olleet. Kukin tyylillään - usein lapsuudessa opitulla vieläpä. Toki siihen muutkin seikat vaikuttavat; omat ja läheisten toiveet, tilat ja varallisuus, osaaminen, jopa pitkät matkat,  yms.

Eilen oli minulla ja isännällä pihan siivousta, joka sekin oli juhlan takia ohjelmassa nyt, mutta muutenkin se olisi ollut tarpeen. Joitakin päiviä sitten pesin osan ikkunoista. Siinäpä homma, jota inhoan, koska en yleensä niitä saa toivotulla tavalla puhtaaksi. Nytkin olin varma, että lopputulos on pettymys, mutta nyt taisikin onnistua yli odotusten. Kakkupohjan tein  eilen ja tänään se pitäisi muuten tehdä valmiiksi. Meillä ei ole kahvipöydässä "sen seitsemää sorttia", eikä meillä ole ollut sellaista koskaan. Tänään pitäisi sisällä siivoilla ja kaupassa käydä. Kaupasta tosin on jo alkuviikosta tuotu yhtä ja toista päivän ruokailua varten. Se, samoin kuin moni muukin juttu kyseisenä päivänä, on tarkoitus järjestää samoin kuin nuortamiestä juhlittaessa. Silloin olimme vastattain käyneet Pizza Raxissa ja sieltä napsimme idean ruokailuumme; pizzaa, nakkeja, pyöryköitä ja lisäksi useita pieniä juttuja, joita jokainen voi sitten itse valkata lautaselleen. Ja illaksi tytär on toivonut hohtokeilausta. Näin veljensäkin aikanaan ideoi ohjelman koko perheelle juhlapäivän illaksi. Se olikin ihan hauskaa.


Joitakin onnittelukortteja on tytär postitse saanut. Mukava hänen on niitä ollut availla raskaan kesätyöpäivän jälkeen. Se kesätyö on muuten ollut haravointia kaupungilla ja se loppuu tänään. Hauskin sattumus noitten korttien kanssa oli se, kun alkuviikosta valkkasin ystäväni tyttärelle kortin. Ensin otin käteeni toisen ja sitten päädyinkin toiseen, asiaa enemmän ajateltuani. Ja kuinka ollakaan, ystäväni oli valkannut samanlaisen kortin meidän neitokaisellemme:) Samoja ratoja kulkivat ajatuksemme.

Toivotan hauskaa juhlapäivää kaikille, joilla on juhlan aihetta! Muitakin juhlijoita on kuin ylioppilaat. Ja niille, joille ei nyt tullutkaan niitä toivottuja juhlia, haluaisin toivottaa voimia jaksamiseen! Eiköhän sitä ilon aihetta vielä toivovallekin tule.


6 kommenttia:

 1. Kiitoksia! Oli kiva juhlapäivä:) T: ylioppilas

  VastaaPoista
 2. Onnea ylioppilaalle ja koko perheelle. Olisi todella hauskaa jos pääsisitte käymään täällä meillä kesän aikana.

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin! Olisi kyllä kiva käydä siellä. T: Susanna

  VastaaPoista
 4. Myöhäiset onnittelut tyttärelle ja äidille. Jokainen tekee juhlistaan juuri sellaiset kuin haluaa, ja mikä on tarkoituksenmukaista. Pienet juhlat on ihan mukavat. Ei pääse stressi yllättämään, kun niitä järjestää. T: Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosin minä kyllä onnistuin stressaamaan niistä siltikin. Kun meillä harvoin käy ketään, niin vieraita kun on ehkä tiedossa, niin johan silmä huomaa esim. siivotessa kaikki ne siivousta vaatineet paikat, jolle ei aiemmin ole tullut tehneeksi mitään... Ja sitten niitten pientenkin tarjottavien miettiminen... En ole kyllä yhtään sitä tyyppiä, joka olis hyvä emännöimään.

   Poista