keskiviikko 3. helmikuuta 2016

70-luvun koulukäsityö

Koulussa tehty käsityö 70-luvun lopulta. Saimme suunnitella aiheen itse. Meillä oli silloin kotona kaneja, jotka oli saatu ystävän kotoa. Siitä sain aiheeni.

70-luvun koulukäsityö

Kerrostalokaksion keittiöstä -70/80-luvun vaihteesta


Kani on ollut seinällä toisinaan, kuten senaikaisesta kuvasta näkyy.  Voisipa sen seinälle nytkin laittaa. Pikkutytöt ainakin tykkäisivät.  Tekipä toinen koulussa taannoin oman pupujusssinsa.9 kommenttia:

 1. Minä asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni omakotitalossa (ja melko maalla), aikuisena on tullut paljonkin asuttua kerrostalossa (ja kaupungissa). Kanit on söpöjä :) Oletko sinä tuo ikkunan vieressä oleva tyttö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tässä kuvassa, sillä olen ollut kameran takana. En muista hetkeä, mutta koska en ole kuvassa, ei sitä kukaan muukaan ole ottanut. Ikkunan vieressä oleva tyttö on hyvä ystäväni (kanit oli toiselta ystävältä), etualan tyttö taas on siskoni ja sitten on isä ja äiti:) Tässä vaiheessa kaneja ei sitten enää meillä ollutkaan, sillä ne piti laittaa pois kun muutimme vuokramökistä kerrostaloon.

   Poista
 2. Olin unohtanut tuon käsityön, pohjan väristä muistin tehneeni, mutta teinkö myös kanin on hävinnyt muististani. Mietein kuvaus ajankohtaa. Ensin epäilin sinun syntymäpäivääsi, mutta valo ulkona näyttää keväältä. Näin näitä unohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä minäkään muista, mikä oli sun työsi aihe, enkä muuten sitäkään, mikä oli tuon keittiökuvan ajankohta. Kuvassa ei ollut minkäänlaista leimaa niinkuin joissain kuvissa on.

   Poista
  2. Hmm, tuossa on kyllä täytekakkua ja kukkia pöydällä... Viittaisi kyllä johonkin juhlapäivään.

   Poista
 3. Ihana käsityö! Minä laittaisin sen oikein kehyksiin. Kävin pari-kolme vuotta sitten siskoni kanssa vanhalla kotikylämme kansakoululla ja eläkkeellä oleva opettajamme näytti kaikenlaisia vanhoja aarteita koulussa ja vintillä. Koulun aulaan hän oli tehnyt taulun vanhoista oppilaiden naulakkokuvista ja siinä oli minunkin piirustukseni itsestäni tokaluokkalaisena punaiset "jersey"-housut jalassa :) Ihania juttuja nuo nostalgiset jutut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullapa olikin hauska käynti entisessä koulussasi! Tuostapa tulikin mieleeni, että kerran alaluokilla opettaja vei meidät koulun vinttiin. Syytä en muista; oliko se ihan muuten vaan vai oliko siihen joku syy ihan. Koulu oli sellainen kolmikerroksinen kivikoulu. Vintti oli täynnä kaikenlaista jännää tavaraa. Olisin viihtynyt siellä vintissä kaikkea jännää tutkimassa pitkäänkin.

   Poista
 4. Olipas mukava katsella vanhaa valokuvaa, missä olivat sekä isä että äiti mukana. Katseeni osui myös omaan kuvaani...huh.....miten kärttyseltä näytän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mikähän lie ollut tuon ilmeen syynä. Voipi olla, että pelkkä kuvaustouhu on ärsyttänyt.

   Poista