keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Arkiaamu

Olin aloittanut syyskuun lopulla yhtenä sumuisena aamuna kirjoittamisen, mutta sitten oli jostain syystä jäänyt jutunteko siihen.  Näin kirjoitin silloin:

"Osaisinpa kuvata teille sen, millainen on näkymä aamulla klo 6.30, kun katson keittiön pienestä ikkunasta metsän puolelle.  Koska sisällä on valot, näkyy tuolla ulkona ensinäkemältä vain mustaa pimeyttä tähän aikaan aamusta. Mutta kun tarkemmin katselee, silmät erottavat suorina häämöttäviä puunrunkoja ja niiden välissä  harmaata. Se harmaa on sumua. Muuta ei näy. Samankaltainen aamu siis kuin eilen. Harmi, ettei tuota tämänhetkistä voi saada kameraan, enkä varmasti osaisi sitä kyllin elävästi vesiväreilläkään saada aikaan. Kun sammutan kokeeksi valot, näen, ettei ulkona aivan pussipimeää olekaan."

Tuo oli siis 26.9. kirjoitettua. No, olinpa sitten tehnyt niinä päivinä muutamia yrityksiä kuvata sitä, mitä olin ihastellut. Samana päivänä olin kameralla tehnyt  kokeiluja. Ensin otos oli liian vaalea, olihan päiväkin jo vaalennut siinä vaiheessa.

Niinpä siis kokeilin mustavalkoista. Se on lähinnä sitä,  mitä aamupimeästä ikkunasta  olin katsellut. Liian valoisaa tosin siinäkin tuolla takana.Edellisenä aamuna puolestaan oli minulla ollut asiaa ajella koululla käymään, ja sillä reissulla  olin  ihastellut näkymää erään tien ja pellon yli. Aurinko näyttäytyi sumun läpi, valaisten hieman  pellon takana olevaa järveä ja rannan puita. Kameraa ei ollut mukana, mutta tein joitakin yrityksiä kuvata vesiväreillä näkemääni. Alla ensin alkuperäisestä kuva.  Sen jälkeen muokattu versio  (suodattimella nimeltä Zeke), joka mielestäni tekikin kuvasta paremman.
Sitten  toisenlaista versiota samasta paikasta ideansa saaneena. Tekele oli vielä kostea siinä vaiheessa kun sitä kameralla tähtäilin.
Se on jo jotain, ettei piirustus lennä heti tekovaiheessa roskiin:) Sellaista on sattunut melko usein tehdessä. Varsinkin kun rupeaa väriä lisäämään lyijykynällä piirrettyyn.

Mukavaa keskiviikkoa!
Ei enää aamua... onhan jo melkein keskipäivä.

10 kommenttia:

 1. Hienot työt. Se sumuinen metsä on kyllä hieno. Ruskeat ja keltaiset värit oikein hehkuu sumun keskellä. Niistä olis kiva saada kuva, tuo sinun ottama kuva on kyllä upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellaisessa sumuisessa metsässä on aina sellainen jännä tunnelma:)

   Poista
 2. Oi miten upeita! Metsän sumu on niin kuvauksellista.. Olet kyllä taitava♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muuten en syksyn kosteista säistä niin välitäkään, niin sumu antaa jännää silmäiloa:)

   Poista
 3. Kiva kun osaa ilmaista itseään piirtämällä/maalaamalla! Itsellä se menee aina runojen puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain sentään saan paperille, mutta en ihan niin kuin toivoisin. Mutta parempi kuitenkin noinkin, kuin se että heti lentäisi roskiin:)

   Poista
 4. Kauniita! Tuo ruskeasävyinen työ on oikein hieno. Tykkään kyllä siitä alkuperäisestäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää kun voi tietsikalla vielä jotain kuville tehdä:) Vaikka mieluiten ihan käsittelemättä saisivat ollakin.

   Poista
 5. Olet todella taitava, enpä voi nyt muuta sanoa, hämmästyn aina, kun joku osaa piirtää tai maalata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina silloin tällöin sitä näkee jonkun maiseman, jonka haluaisi piirtää. Usein en edes rupea yrittämään, mutta joskus on kiva kokeilla saako mitään aikaan.

   Poista