lauantai 14. lokakuuta 2017

Rinkelipussista ideansa saanut hame

Näissä kuteissa tänään. Hameen sain valmiiksi eilen ja se sai alkunsa Pielispakarin  rinkelipussista:)
Rinkelipussin suulla oli niin kiva raitakuvio viljantähkineen, että rupesin toivomaan, jotta olisi sellainen hamekangas. Sitten mietin, että jos ompelisi keltaisia ja ruskeita kaitaleita yhteen. Kangastahan minulla ei siinä vaiheessa ollut ja tiesin, että kirpparilta sen on löydyttäväkin. Joensuun Kontissa oli sitten kerran pala keltaista kangasta, jotain satiinia kaiketi. Sitten oli ruskeaa, kiiltävää ryppykangasta. Molemmat kenties jotain verhokangasta. En olisi oikein välittänyt kiiltävästä kankaasta, mutta en malttanut odottaa, että löytäisin ruskeaa lakanakangasta.
Syyskuun 3. piirtelin ensimmäistä mielikuvaa mahdollisesta hameesta:


lokakuun 2. pvä oli aika käydä tarkemmin suunnittelupuuhiin:Ja sitten ruveta niiden kankaiden kimppuunkin...
Yh... miten kamalalta näytti... Ei taida tulla mitään..."Mukavasti" lasten rojujen keskellä etsitään sitä vapaata tilaa...:)Siksakkiakin sai vedellä moneen saumaan.


 Laskoksia harsittuna. Pitihän sitäkin kokeilla ensin. Eka yritys ei mennyt sopiviin kohtiin.Jos olisin älynnyt, olisi helmakaitaleet pitänyt kääntää jo ihan aluksi. Nyt sain kehitellä omalaatuisia systeemeitä, että sain helman käännettyä ja vielä asettumaankin jotenkuten tarkoitetulla tavalla. Vaikeaksi sen teki se, että oli ne ommellut laskokset. Eihän siinä muuten mitään ongelmaa olisi ollut. Olin onneton vielä käännellyt nuo saumavarat "vääriin" suuntiin, niin sekin hankaloitti asiaa.

Napinreikien teko on sitä, jota välttelen. Tuohon tuli tehtyä koneella, mutta kamala siitä tuli. 
 Onneksi näkyy lähinnä  vain tuo nappi:)Vetskari piiloutuu hameen yllä ollessa laskoksiin. Vetskarikin oli jotain kirppiskamaa.Ja siinä vielä näkyy nurjalta puolelta niitä laskostuksia. Nämä oli tämän hameen lähtökohdat. Mitään ohjetta minulla ei ollut, joten tulin tehneeksi monta kohtaa tyhmällä tavalla, mutta tulipa kaikki ongelmakohdat kuitenkin ratkotuksi siten, että sain siitä lopulta hameen päälleni.

Että tälleen.... näissä ympyröissä...


On roinaa taas lattialla ... ja sopisi ruskea samettitakkikin näköjään hameen kanssa.


Tässä vielä se sievistelty kuvaversio.Tästä pääset vielä halutessasi katsomaan Pielispakarin sivuiltakin sen rinkelipussin: Pielispakari/Voirinkeli.

12 kommenttia:

 1. On siinä ollut hommaa! Hienosti sopii tuo samattitakki hameen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä homma:) Vaikka olen yleensä melkoisen saamaton, niin joskus jaksaa johonkin mielenkiintoiseen tekemiseen enemmänkin paneutua. Hauskinta on sitten sovitella yhteen vaatteita. Eilen illakin ajattelin, kun lattialle noita levittelin yhteensoviteltavaksi, että olen kuin lapsi vaateleikissä:)

   Poista
 2. Onpa kaunis! Olet niin taitava, iso homma tässä on ollut. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jaksoin punnertaa tuo projektin läpi:) Kyllä minulle useamman kerran mielessä kävi, ettei siitä mitään taida tulla. Tämä sentään tuli valmiiksi, mutta on mulla varastossa yksikin mekkoprojekti, joka on aivan hyytynyt. Mukavaa viikonloppua sinulle myös:)

   Poista
 3. Siinähän se rinkelipussin suu nyt on. Olet sinä todella luova, saat hienoja ideoita vaikka mistä. Kaunis hame tämäkin ja näyttää hyvin sopivan sinulle. Hyvää viikonvaihdetta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli nyt semmoinen puolijuhlava, tai puoliarkinen:) Kyllä sitä näköjään voi ideoita tulla aika kummallisistakin paikoista. Kun mulla vaatteet aika paljon on mielessä, niiden väsääminenkin, niin sitten rupeaa asioitakin näkemään siltä kantilta. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 4. Voi sentään, idea rinkelipussista. Enpä olisi itse hoksannut. Sinulla on paljon luovuutta ja kekseliäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pyörii jotenkin vaatteet niin usein mielessä, että niistä jotain keksiikin toisinaan, mutta muissa jutuissa ei mielikuvitus niin olekaan hereillä:)

   Poista
 5. Tulipa siitä kivan näköinen hame hauskasta ideasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kummallisista paikoista sitä voi joskus vaateidean saada:)

   Poista
 6. Ideoinnista toimeksi ja lopputulos on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin tähän kankaita aika nopsaan, että pääsin toimeksi:)

   Poista