lauantai 28. lokakuuta 2017

Irlantia elokuvissa ja kirjoissa

Olemme viime päivinä katsoneet sarjaa Vastatuuleen. Se on meillä dvd:llä. Siinähän tapahtumat alkavat Irlannista. Sieltä rahdataan vankeja  kauas merien taa, pois sukunsa asuinsijoilta. Niitä jotka selviävät matkasta, odottaa  aivan erilainen maa, mutta aluksi samankaltainen komento, kuin kotimaassakin oli.  Siitä selviytymistaistelusta sarja kertoo. Sarjan tapahtumat perustuvat todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin.

Nyt mietin, josko ottaisin jälleen luettavakseni hyllyssämme olevan Irlanti-kronikan. Sen ovat kirjoittaneet Bodie ja Brock Thoene. He ovat kirjoittaneet useita kronikoita.  Itse John Wayne on kuulemma kehunut Bodie Thoenea kirjoittajana. Jos tykkää romaaneista, jotka sisältävät historiaa, jännitystä ja romantiikkaa, niin heidän kirjansa sisältävät juuri niitä. Mutta plussana heidän kirjoissaan on myös kristillinen sanoma.

Meillä olevasta Irlanti-kronikasta puuttuu joku osa, mutta kirjastostahan näitä saa, kuten muitakin heidän kirjojaan. Samoin kirjastosta saa sen Vastatuuleen -sarjankin, jos ei halua ruveta etsimään jostain nettikaupoista ihan omakseen näitä.Mieleeni tuli tuosta joskus ottamastani kuvasta yhden Irlanti-kronikan kirjan nimi: "Vain joki virtaa vapaana".  Ei virtaa  näissä kuvissa joki, eikä  vesi vapaana. Mutta aika jännä tunnelma siinä kohdassa on. 
Varsinkin kesäiseen aikaan...

Hyvää lauantaita
ja koko viikonloppua!12 kommenttia:

 1. Muistan katsoneeni sarjaa telkasta lapsena. Sarjassa oli kaunis tunnusmusiikki. Olisi kiva jos tulisi joskus uusintana, ihanaa nostalgiaa. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva sarja:) Sitä mielenkiintoisempi vielä, kun tapahtumatkin perustuvat todellisiin tapahtumiin. Toivottavasti se tulisi uusintana tosiaan joskus.

   Poista
 2. Irlanti on kiehtova maa. Haluaisin käydä siellä joskus.
  En muista olenko katsonut Vastatuuleen-sarjaa. Nimi on kyllä tuttu. Areenalta katsoin juuri Simon Reeven reissailua Irlannissa. Se oli hyvin mielenkiintoinen ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Vastatuuleen on joskus 70-luvulla tehty. En tiedä tarkemmin, milloin se on telkassa esitetty. Siinä itseasiassa aloitusjakso on Irlannissa tapahtuvaa ja sitten päähenkilöt ovatkin jo aivan muualla merien takana. Irlanti olisi varmasti näkemisen arvoinen paikka:)

   Poista
 3. Kiitos. On ihana sarja olen ainaki kaksi kertaa katsonut. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja tytöt kun sitä olemme nyt katsoneet, niin meillä taitaa olla kai kolme jaksoa enää tällä erää katsomatta. Mieluusti olisi saanut olla enemmän:)

   Poista
 4. En ole koskaan katsnut, mutta se vaikuttaa mielenkiintoiselta.
  Maisemakuvat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kertoo todella eläneistä ihmisistä ja on mielestäni hyvällä maulla tehty:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tykkään itse kovasti tuosta sammaleisesta kohdasta tiemme pielessä:)

   Poista
 6. Tänne saakka tunnen tuon kostean tuoksun, sammalta, maatuvia lehtiä, kirkasta taivasta pienistä rakosista heijastuen. Hienoa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että kuvista oli sellaista iloa, ja tuttua tunnetta sinne asti:)

   Poista