tiistai 3. lokakuuta 2017

Syksyn väriä

Viimeviikon sumuisen värikästä, kun talon ympärillä kiertelin. Tällä viikolla onkin  puissa lehtiä jo paljon vähemmän. Välillä niitä suorastaan satelee...

Otin näitä kuvia "neulanreikä" -asetuksella. Pihalla silmin nähtävä todellisuus oli jotain sen tavallisen ja "neulanreiän" väliltä. Usein niillä tavallisilla asetuksilla kuvista tulee liian vaaleita, vaikka vähentäisi valoisuuttakin.Tarmokasta tiistaita:)

Miten tarmokasta, tai tarmotonta, se nyt sitten minullakin lienee,
mutta sehän kuulostaa niin hyvin yhteen sointuvalta ainakin...

Tässä kuitenkin vielä yksi "tarmonpesä", jonka nappasin kuviin
samalla kertaa kuin nämä muutkin kuvat.Noin. Tällä kertaa...


22 kommenttia:

 1. Onpa kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Samoin sinulle sinne! Aika kostea on nyt tämä sää täällä. Tihkuttanut vettä aamusta alkaen.

   Poista
 2. Kyllä teillä on kaunista ja viihtyisää. Hienot kuvat sait "tarmopesästä". Kiitos tarmokuuden toivotuksesta aamupäivän sitä tarmoa riitti, mutta nyt tuntuu hiipuvan. Ajaus oli olla tämä iltapäivä ulkopuuhastelussa, mutta sataa roikottaa niin ettein niistä ulkotöistä tule mitään. Viisainta kait alkaa mökin lämmitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikanpäällä ei kylläkään ihan yhtä viihtyisältä näytä, kuin mitä kuvissa on:) Meillä meni isäntä tuonne ulos, vaikka siellä onkin nyt kovin märkää. Mulla on muuten yleensä juuri niin, että aamupäivällä saan jotain aikaan, jos ylipäänsä saan... Alkuillasta saattaa sitten vielä olla joku pieni virkeämpi hetki.

   Poista
 3. Hämyisiä syyspäivän tunnelmia, ihan samanlaisia täälläkin ulkona, kohta kun lähden töistä. Eri asetuksilla kikkailu on avartavaa mutta usein tulee käytettyä niitä tuttuja ja turvallisia, mitä minulla tulee yleensä ihan aina käytettyä, tunnustan. Hienoja kuvia olet saanut. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä mullakin aina ne samat asetukset kamerassa, mutta kun nyt tavoittelin sitä syksyn hämärää kuviin, niin kuvat oli ensin auttamattoman valoisia. Päätin sitten kokeilla välillä muutakin. Täytyy tunnustaa, että kamerani mahdollisuudet on mulle aika tuntemattomat:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Aina ei tarvitsekaan lähteä pihaa kauemmaksi, kun voi löytää kivaa kuvattavaa:)

   Poista
 5. Aivan ihanan kauniita kuvia! Kauniin hämyistä ja sitten kuitenkin on noita ruskan värejä tuomassa kontrastia ja "valoa" hämärään. Tuo lintu se kyllä on oikea tarmonpesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tarmonpesä! Ihmettelen aina välillä, että kuinka sen pää kestää semmoista hakkaamista:)

   Poista
 6. Ihania syyskuvia olet ottanut♥ Mukavaa syksyistä viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on kauniita syksyisiä kuvia, syksyllä teillä onkin pimeää ja synkkää ympärillä, mutta ei sitä kestä kuin jouluun, sitten taas valostuu, miten lie lumen laita, sehän valaisee metsänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on oikein ne syksyn pimeät, niin yleensä sitä rupeaa odottelemaan sitä lunta juuri sen takia, että vähän edes valostuisi:) Pimeyttä torjumaan on meillä useimpina vuosina laitettu myös ulkokuusi, usein jo lokakuussa ja se näkyy mukavasti sitten sisällekin. Toimii vähän niinkuin yövalonakin samalla.

   Poista
 8. Kuvat ovat kauniita ja niin syksyisiä. Kuvissa on sellainen tunnelma, että voisin sytyttää kynttilöitä ja juoda kupposen kahvia kaikessa rauhassa, kun ulkona on tuollainen utuinen sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka yleensä mieluummin toivookin niitä aurinkoisia syyspäiviä, niin kyllä hämäryydessäkin on oma jännä tunnelmansa:) Nyt on ollut pari viime päivää sellaista kosteaa; tihkusateisia aamuja. Ja päivällä kova tuuli, jolloin loput lehdet satelevat puista.

   Poista
 9. Onpa idyllisiä kuvia! Niin rauhallista tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein tulee tuolla kauempana kuvailtua, mutta nyt vaihteeksi pihapiirissäkin:)

   Poista
 10. Onpa tosi syksyisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on! Aika paljon on lehtiä jo puista tippunut, ja kohta on vain havupuiden vihreää näkyvissä. Täällä korvessa onkin se hyvä puoli, ettei kaikki vihreä tyystin häviä syksyllä näkyvistä:)

   Poista
 11. Vaan jopa oli niiiiin syksyisen kauniita kuvia. Ihan tuli hyvä mieli vaikka syksyn harmaus täälläkin ympäröitsee kaikkea. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain:) Joskus on hyvä napsia niitä kuvia ihan omasta pihastakin. Monesti ne ihan lähimmät paikat jääkin vähemmälle huomiolle, kun ne on "aina" silmissä. Sitten voikin harmitella myöhemmin, kun ei tullut kuvia otettua.

   Poista